Odi zakaži si na endokrinologija jas odam kaj Iskra bitoska i sum prezadovolna tamu ke ti gi ispitaat i maskite hormoni i ke ti napravat ogtt test i ke ti dadat terapija pa možda ke si ostanes trudna prirodno
Sara mila bas mi e milo znaev deka ima nekoja greska ne e mizno tolku mnogu da se pokcat za tolku kratko vreme ete dzabe se nervirase uzivaj sega i teraj ja postapkata.
Девојки, пункција имаше за природен ИВФ - два пораснати фоликули...не најдоа јајце клетка. Повеќе среќа следниот пат. Без анестезија - еве некого ако го интересира не е воопшто страшно. Како и да е, иако ич не ми е право, сега за сега се осеќам ОК и следниот месец ќе пробаме пак природно...........
Искрено да многу бев нервозна и насекирана но ете фала богу многу добри резултати излегоа сега уште пап и брисеви и ќе ги предадам со господ напред
@Nadja_22 Пијам Ovunorm и Femibion по препорака на докторот веќе неколку месеци со мали паузи. Имаат Q10 ама не гледам DHEA...Тоа смеам на своја рака да си го купам и пијам?
Немаат дхеа. Смееш, но ги нема кај нас. Има во Бугарија најблиску. Тие таблетки што ги пиеш содржат ниска концентрација на витамини. Q10 треба 200-600 mg на ден за подобрување на квалитет на ј. клетки.
Не е малку рано? Од трансфер поминати се само 27 часа, е сега мн се плашам , пишав на докторот но ке видиме,
@joan https://infertilitylimbo.wordpress.com/fertility-lifestyle-research/supplements-for-fertility/ http://natural-fertility-info.com/increase-egg-health
Ќе се консултирам со докторот, стварно му верувам, па ќе видам дали да ги ојачам суплементиве што ги зимам. Знам дека повеќето од вас минале низ се` и сешто, за жал. Сакам само да споделам дека и покрај тоа што немаше јајце клетка на пункција, природново инвитро не ми направи никаков стрес, па сум отворена да пробам пак. Особено што до ноември не можам ни да аплицирам за нов ваучер. Неспоредливо е помалку стресно, одиш макс 2-3 пати на хормони и ехо и после пункцијата без анестезија си скроз ок за 15 мин. На стандардното инвитро имав три јајце клетки од три фоликули...сега или е до капацитетот природен на телово да ги створи, но искрено мислам дека можеби е до тајмингот. Зошто јас овулација имам меѓу 15-17 ден, а денеска ми беше 14. Што мислите?