Немаш потреба да одиш на ехо пред тие 2недели, можеби нема да се види ништо па само стрес плус ќе си направиш. На првото ехо сакус ќе има, а срце може, а може и не, конкретно јас не чув, само рече ,,пулсирање,, но звучно не се слушаше, чув во 8ма недела
Значи и ти како мене голем паничар си. Паничев до тест сега до срцева акција ќе паничам а тоа накај 8 недела. А за преглед убаво ти рекле после 2 недели се иде или после 1 недела јас сум во четврток кај докторот а на 05-09 ми беше трансферот и на 13ден позитивен тест.а сега во четврток незнам што ќе ми прави рано е за ехо.
@R!B! и јас правев трансфер на 01.05, имав позитивен тест и на прв преглед бев на 31.05. Двата ембриони останаа во мене, со што на 31.05 имавме чукање на само на едното срце. По некое време, имаше отчување и на второто. Така да, би ти рекла, не брзај. Закажи за почеток на Октомври некаде.
Јас паничар?! Неее ај ќе кажеш како си поминала и што виделе на ехо Многу е јако што ниту сум бланширана ниту фарбана два месеци и од дома мајка ми секој ден ме прашува дали сум закажала на фризер, а јас дома немам кажано за инвитрово и додека не видам и срцева акција несакам да кажувам ништо
Само пункцијата без анестезија е 10 600. Претходно направив два пати испитувања на ЛХ и Естрадиол, во Систина тоа чини 1800 ден. Но ако се организираш подобро, верувам можеш и државно да ги испиташ. Ако продолжи постапката, ги плаќаш сите чекори поединечно...До успешен трансфер, од прилика, ќе те кошта околу 55 000 - 60 000 ден.
До сите феминки кои се во фаза на ивф препорака да ја прочитаат " Стравот" од Коста Петров, многу мотивациска книга во која јас се пронајдов. Се извинувам ако е постот оф топик, само сакав да си помогнеме психолошки
Предпоследното ивф бев во 6та недела имаше сакус и трепкаше срценце но не ми уклучи да слушнам звук може беше многу рано...а за последново ивф 03.04 имав позитивен тест а отидив по 3.5 недели на ехо.Ми рекоа 2 недели но Петановски кога отидов ми вика убаво што си дошла подоцна зошто има тука што да се види веќе убаво тогаш имаше и срцева акција...тешко ги издржав но си ветив ќе дадам се од себе не одам овој пат толку рано...
Девојки јас денес бев на конторла за естрадиол, 26,50 беше вредноста, докторот рече дека е супер, 12 фоликули има ( ваљда е тоа добро? ) и од утре добив шема за боцкање со фостимон по 3 на ден , па пак ехо контрола на 27ми. Се што ми текна прашував, ама заборавив да прашам дали во овој период смееме да имаме односи или не. Вие апстиниравте или?
Јас чим ќе почнев со боцкање немав односи...Можби може до пред стимилациите но знам кога идев на ехо Петановски рече односи не сега да не недај Боже од притисокот и компресија на мускулите да не испукаат фолекулите тоа што ми кажал го споделувам ако греши тој грешам и јас ...Башка што имав блага хиперстимулација и болки во јајници неможев односи да имам... Но ако ти е мисла прашај го Др.тој најубаво ќе ти каже Со лесничко со стимулациите,пункција,трансфер и успех со висока бета
Девојки јас денес бев на конторла за естрадиол, 26,50 беше вредноста, докторот рече дека е супер, 12 фоликули има ( ваљда е тоа добро? ) и од утре добив шема за боцкање со фостимон по 3 на ден , па пак ехо контрола на 27ми. Се што ми текна прашував, ама заборавив да прашам дали во овој период смееме да имаме односи или не. Вие апстиниравте или? Da ne se razbereme pogresno, ne mi e ni mene, ama mazevo si prasuva . Fala mnogu mila, i jas taka nekako mislev logicki ama cisto so vas da spodelam iskusta i mislenja
Мислев дека никогаш нема да се запишам на оваа тема,но како што поминува времето стигнав до тука...се надевам крајот.Иначе имам 3 неуспешни инсеминации,јас сум со еден јајцевод како последица на слепо црево,направена ми е лапаро и хистеро и деснот канал е остранет.Сите други резултати кај мене како и кај сопругот се супер.Редовен циклус,редовна овулација,хормони,спермограм...но ете не бива за жал.Ги собрав сите документи за фондот и другата недела ќе ги поднесам.Со еден јајцевод одобрувале 2 инсеминации така да верувам на позитивен одговор.Решена сум кај Владимир Т. да правам инвитро па се надевам дека не грешам(иако за изборот многу се плашам дали е правилен).Знам дека имате многу поминато иако веќе и моето досие се наполни со искуство,меѓутоа сакам да ве прашам за мислење дали целава процедура да се прави на природен циклус или пак со стимулации....Можеби кога ќе навлезам во целата процедура повеќе ќе прашувам зашто за инвитро не сум запознаена многу....како уште да не верувам дека стигнав до тука,лебдам со мисливе....Поздрав
Најубаво е да го прашаш лекарот, ако не се многу зголемени јајниците, може да се имаат односи, а ако се зголемени не би требало заради опасност од нивно движење и торзија (увртување околу самите себе) и прекин на циркулација, болки итн .. затоа прашај без срам. Мене ми беше дозволено бидејќи не ми беа многу зголемени, до една недела пред пункција...
Ете си се зареков, навистина не знам од што е крварењево но пак го има и тоа претежно кафеавкасто, некоја со вакво искуство после трансфер? Ивановски рече ок е но јас се осеќам ко да ке добијам
Na nikoj ne ni se veruva sto ni se slucuva ama sto mora ne e tesko...Trajkovski bese i moja odluka za prvoto ivf koe bese uspesno i eve imam 9mesecno bebe a do krajot na godinata se spremam i za transfer so zamrzanti da pravam kaj nego. Za koj i da se odlucis doktor najbitno e da mu veruvas i da go sledis sto ke ti kaze.. Trajkovski e super, smiren, poziten, sekogas dostapen za muabeti.Srekno
@Lanic пред некоја страна имаше споделено една членка искуство од ивф со спонтан циклус. Не е страшно, но шансите за успешно ивф мислам дека се поголеми со долгиот протокол, дека е можно да има повеќе фоликули од кои и полни јајце клетки. note* мое мислење. Дали ќе биде Трајковски или некој друг доктор зависи од тебе. Оди на консултација и со други докотори, доколку сакаш, и види кај кого ќе чуствуваш поголема сигурност. На никој не ни се верува кога доаѓаме до овде, но некако притисокот на поминетето време во обиди не става со ситуација да се обидеме. Не е ништо страшно. Искрено многу ми е мило што не чекав премногу време и јас, собирав документи и пратив за ваучер (два). Ти посакувам многу успех и во најбрзо време да се пофалиш за II.