За Трајковски немам збор,иако неуспешни ми беа и двете инсеминации кај него,каде што едната беше и на десната страна фоликулот каде што немам јајцевод неговиот пристап и посветеност ми се допаднаа многу.Додека чекам од фондот одговор може ќе се одлучам на уште една инсеминација кај него ...па никогаш и не се знае.Фала многу на одговор и надеж.Нека е здраво и живо бебенцето
И јас не чекав многу.Искрено после 8 месеци почнав со испитувања,па еве веќе две години како ги средив сите оперативни зафати и испитувања и инсеминации...Дојдов до тука кај што сум,па сега со господ напред што се мора се мора.Фала многу на одговор
втор ден од трансфер, вчера му пишав на др , рече ок било но не сум спокојна ,не гледам вакава појава кај ниедна феминка белки не е лошо ?
I jas se slozuvam so tebe, mislam deka prerano se pravi punkcija i izlguvat prazni folikuli, no doktorite se plasat da ne puknat folikulite, neznam sto da kazam
Нема за што да се плашиш и јас имав крварење и болки после трансфер но за неколку дена ми исчезнаа тоа е од пункција незнам на тебе колку ј.к ти извадија но на мене 18 и затоа нормално е малку не се плаши уживај и не мисли многу гали меше Јас сум имала односи и зголемени ми беа јајниците и докторот ми дозволи прашај си го подобро да се осигураш
Ви благодарам од срце , иначе на пункција ми извадија 15 фоликули,ми олесни сега ве гушкам силно и ке галам мешко сегА
Јас си бев на фризер да се фарбам 10 дена по позитивен тест,не можев да си ја гледам косата...ме полудуваше . Не се секирај,кај мене на 10 ден од тансфер имаше болки и свежа крв и трк на тест и беше позитивен,па со пролутекс запре до вечерта.Како и да е тест преку крв прави обавезно.
пијам да , вчера тој не напомена ништо но ќе прашам пак,фала многу ај ке видиме кај мене е сеуште рано за тест поминати се само 53 часа и не престана крварењево , но ете и сара мила имала иста мака фала
Ama jas primav cetrotide da ne pukaat folikulite i posle stop inekcija za da puknat .Jas taka mislam.
Се` додека не е обилно крварење, туку точкасто крварење, не го зимаат за озбилно. Некои девојки со Инвитро голем дел од бременостите ги поминуваат со точкасто крварење, најчеста причина се хормоните, но некогаш се случува да има проширени капилари....милион причини. Ако не се зголемува крварењето, обиди се да се смириш. Јас во текот на аплицирањето на Кринонот еднаш многу длабоко го ставив и се исповредив....
Ќе му кажеш на мажето да причека малку.Се шалам малку,ама ти ќе си се слушаш.Инаку последните 5 дена никако