Најрано што може да се тестира е 12.ти ден по трансфер, ама може дури и тогаш да не се покаже бременоста, затоа докторите за сигурно кажуваат по 14-15 дена од трансфер. Резултатот од 15 ден е скоро 100% сигурен.И најдобро е да се тестира преку крв „beta HCG“.Со лесно
Никако како и сите други колку и да пробуваш да не мислиш на тоа џабе, ама ќе поминат ајде уште малку имаш после ќе се опуштиш малку. Среќноо во пон чекаме убава вест.
Фала, преку крв понеделник ке правам, мм ми има купено тест ама не сакам подобро дирекно преку крв. Тебе дали ти се прекина крварањето Поздрав Да даде Господ да има убава вест. Поздрав
Уф, мене ми е 5 ден од трансфер, за симптоми исто ко да ќе прокрварам секој момент , градиве болат ли болат , но како што гледам не треба да се бараат симптоми , градиве ме болат уште пред ет, така да не се мачите да си барате симптоми ако е да биде ке биде, иако е мн тешко исчекувањево ве гушкам и бакнувам сите и чекам увави вести
Даа прекина крварењето и цел ден дома лежам.Со лесно и во понеделник чекаме убави вести сега се слушнав со Др. и многу се исплашив.За вчера крварењето рече не треба да го имаш пеиородов можело тоа да значи спонтан Вечер пак да примам прогестерон депо инекција и да продолжам со аспирин, тифол, естрофен, кринон гел, в вторник на ехо.Ве молам за мислење
А кој е тој др ако не е тајна? Без да се провери нека не јаде кикиритки, не можешнда одиш на лекар одма да не го чекаш дотичниот? И те молам смирено ако се вознемируваш може полошо да направиш
@R!B! Немора да значи дека имаш спонтан. Јас во 5 гн, прокрварев со свежа црвена крв, во 6гн исто пак прокрварев. Па еве сум 37 недела. Го чекаме мажето да се роди. Убаво би било да отидеш на доктор да те видат. Сигурно има дежурни лекари и во твојот град.
Мила сигурно имаш дежурни гинеколози нека те видат да бидеш поспокојна да не се мислиш, па и веке ти престана крварењето така да само опуштисе нема да го пуштиш бепчо така лесно да си оди од мама , ти ја пуштам сета среќа
Секој си е индивидуа и со свое искуство затоа и си споделуваме и помагаме.Јас си кажувам за моите искуства и од кого сум задоволна и од кого не,не мора да се согласуваме во све.
бев во брза помош, ме боцнаа прогестерон депо.И бев и во Болница на преглед.Докторот во болницата рече мн е рано да се каже, меѓутоа гледа сакус и ме советува во понеделник пак да проверам бета
Мила јас само ке ти кажам да си останеш смирена иако е тешко, сепак крварењето престанало, совет не можам да ти дадам немам искуатво но можам само да ти посакам многу среќа и спокој
Ej opusti se dobro e stom prestanalo krvarenjeto stom ne e prodolzilo imam drugarka koja isto kako tebe prokrvari dva pati i ona e bremena so ivf i ete ja veke sedmi mesec e ne sekoe krvarenje vo bremenost znaci i spontan abortus loso e ako prodolže od iskustvo ti zboram imav dva rani spontani abortusi
@R!B! кај мене по трансфер од 9ти ден имаше крварење и ||. Прекинав со аспирин и крварењето се намали. Потоа бидејќи и со прогестерон не прекина, проверивме Д Димери. Излезе дека превисоките вредности од Д димерите го предизвикале.
Јас мислам дека понекогаш и докторите оставаат многу време до преглед, откако ќе се појави крварење. Потребно е веднаш да се провери и да се додаде или промени терапијата, а не да се чека и по две две недели... Затоа треба сами да алармираме за се, а R!B! Да не се секираш мила, ако е среќа да биде, ќе биде успешно, само не си се стресирај дополнително, опушти се и релаксирај се!