Женчиња вака значи.... Сега доаѓам од кај матичниот пошто ги собрав сите документи и бев да ми напише барање за во фондот, но ми рече да не ме одбиеле бидејќи имам само 2 инсеминации, иако претходно имам правено едно ивф на приватно и заврши со вонматерична бременост. Можно ли е да биде како што ми вика матичниот ??? П.С - Инаку поднесувам за второ дете, првото дете ми е 11 год. и останав бремена по природен пат.
Со среќа утре и што побрзо од фондот да ти одобрат, и ивф го сметаат како постапка како и инсеминациите.....со среќа .
Navistina forumov mi dojde vo pravo vreme,da ne bevte vie,za mnogu raboti vo vrska so ovie problemi ke ostanev laik i ke me matkaa regionalnive ginekolozi do beskraj,kako sto si piev klomifen bez hsg i fatalen spermogram. Smetam za uspeh sto za pomalku od 6meseci si gi sobrav site potrebni dokumenti za vaucer od fondot i veke utre ke gi podnesuvame,pa so sreka i mene i na site feminki sto se vo procedura,vo iscekuvanje,vo priprema... Ete i jas da si ja izrazam mojata blagodarnost do site vas
Nekoi od vas spomnaa deka koga ke gi podnesuvam originalnite dokumenti vo fondot,ke treba na kopiite da se stavi pecat od fondot,no ne..ne treba,se javiv kaj sekretarkata na fondot i rece kopiite se potrebni za vo bolnicata kade ke se vrsi ivf no bez pecat. I isto prasav dali mora licno,rekoa ne,ne mora licno...a rabotat od 8:30 do 16:30h. Vi go kazuvam cisto kako informacija.
Ninicka, mene mi stavija pecat na kopiite na salter kade gi podnesuvav, a mi dadoa i arhivsko brojce od priemot na predmetot. Mislam deka e toa redovna postapka. A kopii od kopiite so pecat mi gi baraa so vaucerot i vo Remedika. Rasprasaj se uste ednas, nesto ne mi e za veruvanje informacinava.
Pa bas utrovo se javiv vo fondot,zboruvav so sekretarkata na komisijata rece nema potreva od pecat. No kako i da e,utre ke odam licno da gi podnesam pa ke vidam sto ke mi kazat.
Sega odime za Sk. Do 17h.bev na rabota. Petanovski samo vo vtornik raboti posle pladne. Ke ve izvestam vecer kakosum pominala. Fala ti sto me mislis Sta bi ja bez vas! Mwa
Vo vrska so insemenaciite na GAK vo Skopje, dali prethodno treba da se zakaze pregled za kontrola ili direktno so upatot od maticniot lekar se odi na insemanacija? Jas ne sum od Skopje pa me interesira i kako odi procedurata i koj doktor ke mi go preporacate.
На Гак -Трајковски , со него се договараш кој ќе те следи дали матичната или он, мора да те следат за да се одреди датумот на инсеминацијата.
Za rezultat ke mora da pricekam do 10ti, a za drugovo ne bilo strasno, od gelot bilo Sega samo odbrojuvam ))