Нема каде веке понатаму, годинитр не можам да ги намалам, сигурно и мм ке ме остави тоа мора да се трпи. Поздрав
Немој така, сопружници сме за да сме тука во добро и зло, немој така да размислуваш , треба малу време за да помине болката, но како велат времето лечи се, ќе помине и ова
Многу ми е жал @NNA Не се секирај, Господ ќе си ги нареди работите како што треба. Ние немаме баш трпение, но се ќе биде како што треба да биде. Ти си една прекрасна жена, главата горе само
Јас да знам дека маж ми би ме оставил ради ваква работа, не би се ни трудела да му родам деца. Не си ти за приплод земена. Многу себично од негова страна. Во денешно време има милион начини да се стане родител. Мн побитно е да го имаш правиот човек до тебе. Зошто не пробате со донирани ј.клетки?
И кажав на докторката ама ми кажа дека јас не сум за таква работа рано е рече за таа работа, рече ти имаш фоликули ама не се кфалитетни. Таа знаеше дека нема да биде. Ама јас сум албанка кај нас луѓете се различни ако не родиш те остават тоа живот. Поздрав Ке се обидувам ама не знам, фала од тебе, си била јака жена. Поздрав
@NNA поддршката од партнерот е најбитна. Те земал само деца да му раѓаш или да делите заеднички живот?! Се изнервирав еј! Притисокот од средината ич не помага, а па од таму од каде треба најмногу поддршка да имаш уште повеќе. Главата горе - имаш само 33 години. Од каде излегоа тоа многу години. На 40+ раѓаат ти стара се правиш. Јас не се сметам стара со 35 години.
Те разбирам мила, и јас имам 3 неуспешни, 3 операции и можна четврта, ужасно се осеќам и често мислам дека нема да успеам. Но, се трудам да најдам сила за насмевка, животот е секој ден и секој миг.. Што и да се деси, некоја виша сила ги реди работите и на тоа се надевам. Ако не успеам ни со замрзнатите, сакам да пробам и со сурогат (кај друга жена да се прави трансфер со наш ембрион), ако и тоа не бива и ќе посвојам дете. Ако ме остави мажот во меѓувреме, нека му е со среќа, тоа е.. Не сакам да си го уништам животот и да го поминам во патење. Главата горе!!!
Епа кога доктор ке ти каже дека од староста, а мажот тоа чека една причина и тоа е, и јас сакав да имам подршка од партнерот ама изгледа го немам. Поздрав Дај боже да ти успее со смрзнати барам имаш смрзнати. Имаш право ке пробам да бидам силна. Поздрав.
Имам 2 замрзнати, на нив се надевам. Знам дека сега си во хаос во главата, ама да закажеш кај Митко Ивановски во Систина и да одиш со цела историја? Од сите доктори кајшто бев мислам дека само тој за се бара темелно решение, секој случај го гледа индивидуално, ќе те опушти, ќе ти каже отворено што мисли, огромно искуство има.. Плус имаш јајце клетки, можда ќе ти предложи и на природен циклус да извадите јајце клетка, без да се труеш со терапии.. Се чека малку за кај него, ама имаш време, стварно си млада!
Докторот прво треба да е психолог и да знае кога што треба да каже. Него сите доктори истото, никогаш вината не е кај нив - секогаш мора да се најде пациентот за нешто крив. По нејзината логика јас кога имав 1-2 ј.клетки стара бев?! Како следниот пат имав 14 откако сменив доктор? Тогаш и постара бев! Безобразни се, нема што!
Фала, душо ке го земам на предвид оваама сакам некаде надвор од државата да одам на пример во Турција или некаде друго ама не знам ништо немам информација. Не знам и јас што да мислам, кога кажувам дека крива е докторката мм ми кажува како може 3 пати тие де се криви, и има право и јас не знам што да правам.