Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

261 глас(а)
    15,2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

197 глас(а)
    11,5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

59 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

36 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

99 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 глас(а)
    4,7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

107 глас(а)
    6,2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

313 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

279 глас(а)
    16,2%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

48 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 глас(а)
    0,6%
  1. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.192
    Допаѓања:
    124.695
    Незнам колку ја бива за инвитро ( мислам не). И баш ме изненадува што така рекла. точно факт е дека после 28мата се намалува квалитет на јк и др. работи ама тоа не и чини. треба подршка. Ако планираш да тераш приватно оди кај Митко во Систина. така ќе ве опушти и ќе се изнасмее на тоа што ти кажале :)

На joan, lalapo, mac82 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    107.188
    @NNA душо моја најпрвин те гушкам силно.За квалитетот на јк пишував и претходно се подобрува со изхрана и витаминска терапија.Ти имаш свои јк.И самата др ти кажала дека уште не е време за со донирани.Знаеш која среќничка си што имаш свои јк.Смени др клиника некаде каде ке се погрижат убаво за тебе да бидеш покриена добро со терапија.Прогуглај малку на интернет ќе најдеш многу совети и ќе прочиташ искуства на жени кои го имале овој проблем па забремениле.Стресот е еден од факторите кои влијаат на квалитетот на јк.После ова што го прочитав за маж ти можам да замислам низ што поминуваш .Се додека имаш свои јк има и надеж.Ајде @NNA еден ден сите ќе станеме мајки.

На Stara, joan, lalapo и 5 други им се допаѓа ова.
  3. NNA

NNA Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2016
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    2.391
    Таа ми кажа на природен циклус да пробаме. Ама ке видиме да го убедувам маж ми да одиме во систина. Фала за советите. Поздрав

На joan и eli25 им се допаѓа ова.
  4. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Добро е да се знае кај таа Снежана да не се оди. Што муабет е тоа, бог да чува ]:)
    @NNA жал ми е за неуспешното инвитро :hug:
    Верувам дека сега имате многу измешани емоции, многу е свежа раната од неуспешното инвитро, но полека ќе се смирите и ќе продолжите да се борите се' до успешна приказна!

На kateto123 и NNA им се допаѓа ова.
  5. NNA

NNA Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2016
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    2.391
    Фала многу ке пробам ама мм сака пак да одиме кај истата, терапијата добро ми беше уште немам добиено ама можно е во ендометриумот проблемот затоа што созрева побрзо од што треба, докторката не сакаше да прави трансфер ама ембрионите не беа кфалитетни за да ги смрзне таа знаеше дека нема да биде ама рече Госпот. Така

Докторката многу убаво не прими, не можам да кажам лош збор за неа, ама рече ако нема кфалитетни јајце клетки џабе е све, а ембриологот рече заради годините не биле квалитетни. Докторката рече на природен циклус да пробаме, мм многу и верува мислам пак кај неа ке ме однесе тоа живот.

Последна измена од модератор: 25 септември 2017
    На Milobebence му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    107.188
    @NNA зборувам за терапија за квалитетот на јк.Јас имам 4 ивф од кое само еден трансфер.Во претходните обиди не се оплодуваа јк и немаше трансфер.Кога бев во њуборн кај др Татјана три месеци бев на таблети дхеа а после шест месеци бев на витаминска терапија и тогаш пред две год мене за квалитет на јк покрај таблетите кои беа на витаминска база ми даваше езерекс прашок.И добивме два квалитетни емнбриони и трансфер.Е сега за жал не дојде до брененост ама барем имав за прв пат шанса да забремена.Кај тебе е подобро што имаш повече јк само уше маклу да ти го подобрат квалитетот.Штом вака дошло до бластоцистоци кога ќе ти го подобрат и квалитетот ќе има поголема можност за успех.

На Stara, lalapo, NNA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.192
    Допаѓања:
    124.695
    мн. е фина Снежана, стручна е, ама за инвитро незнам еве некој нека сподели .

На pile30 и NNA им се допаѓа ова.
  8. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ја нема ни во анкетата. Ова е прва членка која спомна кај неа дека правела. Бар по мое сеќавање.

На pile30, lalapo, mac82 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. @nn@

@nn@ Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2015
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    1.108
    Мое мислење е дека нема баш искуство. Бев кај неа на консултации откако моја пријателка остана бремена кај неа (роди близнаци веќе). Не ми остави баш впечаток, се осеќа дека нема баш искуство. Ментор и е Петановски.
    Снежана Стојкоска и е името.. фина е вака ок е, ама ете мене не ми остави впечаток за да продолжам кај неа.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. NNA

NNA Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2016
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    2.391
    Фала душо, ке и го спомнам ова и на докторката, првите 2 ивф никој ништо не ми кажа дека не се квалитетни јајцеклетките, ова сега го слушнавме и затоа мм и верува на докторката. Имав 11 јајсе клетки од кои 10 се оплодиле од сите тие само 2 беа подобри и ми ги врати на 5 ден пишуваше во извештајот вратени се 2 бластоциди. Ембриологот рече ако ги оцениме ембрионите со оценки од 1 до 5 тогаш твоите ембриони еден има оценка 4 една има 3. Плус ендометриумот созреен и се знае веке резултатот. Обавезно ке примам витамини. Фала за советите.Поздрав

На Milobebence му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Annah87

Annah87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2015
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    719
    @NNA а да направиш малку пауза од доктори. Да пробаш прво психички да се средиш. Мој совет, од тоа што сум читала по странски форуми, земи дхеа, Q10, млада пченична трева, витакс агнус таблетки. И акупунктура. Мн позитивни коментари има оваа комбинација. Пробај 3 месеци, опуштено. Колку ти е фсх и амх?

На NNA и kukla21 им се допаѓа ова.
  12. NNA

NNA Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2016
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    2.391
    Го немаш ставено, ама има во Гостивар многу што успеале кај неа.

13. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ако ендометриумот бил созреан повеќе од што треба и сепак ти правеле трансфер докторот е крив. Од старт се знае дека треба да се синхронизирани ендометриум и овулација (пункција).

На fana, pile30, bebaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. NNA

NNA Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2016
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    2.391
    Па добри се, не знам точно со бројка и повеке од 6 месеци немам направено никакви анализи. Еве се јавила докторката кажала дека проблемот било кај квалитетот на јајце клетките и дека ке пробаме на природен циклус. Фала

Не знам веке што да мислам, збунета сум.

15. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    И јас и кажав кога пиша за прогестеронот висок од мое искуство предходно дека е грешка да прават трансфер,ама ете сепак се решила да прави.

На Milicka* и kukla21 им се допаѓа ова.
  16. mac82

mac82 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2017
    Пораки:
    609
    Допаѓања:
    2.769
    @NNA жал ми е за исходот, ама не ми се допаѓа ставот на сопругот. Луѓе без разлика каде е проблемот во оваа битка сме заедно! Кажи му на маж ти поздрав од мене и нека проба тој да биде жената во случајот и да истрпи се што трпиме низ целиот протокол ние жените. Главата горе, позитивна мисла и смена на доктор под итно! Имам 35год, 2 неуспешни ивф позади мене и терам напред! Бог ги следи храбрите!

На Stara, bella.gk, lalapo и 7 други им се допаѓа ова.
  17. Milicka*

Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    1.009
    Допаѓања:
    2.589
    А кога сме веке кај ембрионите каков бил мојот? C6G1 бластомера?:)на трет ден трансфер?

18. NNA

NNA Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2016
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    2.391
    Фала многу, да даде Господ да успеш што побрзо. Мм зборува нешто и после се пишмани е, сега и на него му е тешко па сега ги има сменето мислите и рече ке пробаме пак. Тоа е живот и маки кои мора да ги трпиме. Поздрав

На kukla21, Milicka*, kostarika и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    @NNA ти не можеш да си крива за нешто што не е во твоја моќ. И да е така како што вели докторката, пак не е твоја вина. Нити па си стара.
    Од друга страна таа може да е крива што не добила максимум и погрешила во однос на терапија.
    Се извинувам што се вмешав, ама многу неправедни се сите кон тебе во целата ситуација. За еден пар што сака дете не треба да прави разлика кај е проблемот, во никој случај.

Се надевам ќе пробате пак, консултирај се со друг доктор како што те советуваа, и од срце посакувам да немате разочарувања веќе.

На kukla21, Milicka*, NNA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. NNA

NNA Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2016
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    2.391
    Фала за убавите зборови, ке пробаме на спонтан циклус. Па како Господ никој не како ке сака ке биде. Поздрав

На Milicka*, Недопирлива5, eli25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.