Можеш така, да. Истото и јас го правев. Но, не се ослонувај само на тоа (да помагаа смоквите така лесно, сите само смокви ќе јадевме и ќе успеевме во борбата). Задолжително суплементи: DHEA, Q10, витамин Д, мака, витамин Е, фолна киселина, вит. Б3, омега-3, магнезиум, аргинин, инозитол, мелатонин.... Имаме пишувано многу за суплементи на форимов, се исчитај убаво. Прогуглај, ќе најдеш многу статии за суплементи и нивно дозирање.
@DuchessAnn честитки мила,да си имаш школска бременост @mac82 утре јави се во фондот на овој број и ќе ти кажат до каде е предметот 023289016.Треба кај и да е да ти стигне одговорот.Со среќа
Да, и тоа имам земено q10, фолна, премама ги има сите витамини, витамин д, мака, па и овие да ги јадам, и да пешачам и вода да пијам, затоа што само со кола и не пијам баш вода, фала за советите, мора све да пробам. Поздрав
Спермограмот е супер, иако јас бев еднаш пред 5 години бремена на природен пат ама заврши ексутерина, и останев само со еден јајцевод и сега и ова фалеше да имам не квалитетни јајце клетки. Поздрав
@DuchessAnn Cestitki imaj si ubava i lesna bremenost... Na koj den proveruvavme hormoni na 2ili3 nikako ne mi ide u glava tocno kako bese??? Zemav uput za na drzavno, cekam da mi dojde.
Треба 40 дена, но за да не чекаш направи повеќе едни додека отстојат 40 дена други направи и почни уште следниот ден да јадеш, наутро на гладно по една. Јас така направив. Нема некој посевен рецепт. Во тегла стави смокви и потури ги со маслиново масло.
Jas ne cekav da otstojat 40 dena i jadam po 1 smokva nasabajle na gladno a pred nekojden procitav oti nekoj kliniki preporacuvaat da se ima odnos den pred et pogolemi bile sansite za uspesnost
Девојки ете така си седам и мислам...спремни се документите за инвитро,ќе ги поднесам во текот на наделава или другата,е сега што ми паѓа на памет.Дур чекам одговор од фондот да си направам јас едно инвитро на природен циклус без ваучерот,зашто денес се јавив во Њуборн и на природен циклус чини 30750 ден.Имам редовен циклус,редовна овулација,секој месец како хоби ми стана да си мерам фоликул и секогаш си имам еден водечки,13 или 14 ден ми е секогаш овулацијата две години како ја пратам.Сакам да си дадам шанса на природно а да не го пропуштам ваучерот од фондот,за не дај боже.Искрено можеме финансиски да ги издржиме тие 30000 ден,е сега ако не дај боже не бидне ќе одиме по долг протокол.Дали некој знае после колку месеци ќе може да пробам со второ инвитро преку фондот ако првово си го платам приватно и не дај боже излезе без резултат.Извинете на долг пост
Bravo si uspealo so cetorokletocni nemav slusnato deka nekoja uspeala so takvi no ti si uspeala sekoja cest daj boze so lesno da si ja iznosis bremenosta da znaaes deka mi dade golema nadez cestitki i a najubavo
ИВФ на природен циклус можеш да правиш секој месец, нема никаква штета по тебе, освен финансиска . Такашто, со стимулациите би можела да ги почнеш одма следниот месец, ако не дај боже на природен циклус не успее. 30 750 ден е со се се`? (фоликулометрија, хормони, пункција, ембриокултура, трансфер?) Лелеле бе, па тоа е дупло поефтино од она што мене ми го бараат во Систина. Ќе ме замислиш да сменам доктор. Или бар да пробам некој месец во Њуборн. Ај ќе бидеме во контакт, ќе ми кажеш како ќе пројдеш. А ако мислеше на колку време после обидот со овој ваучер, тогаш треба да чекаш 6 месеци од ембрио-трансфер да можеш да аплицираш за втор ваучер. Инаку, приватно, препорачуваат пауза бар од 2-3 месеци меѓу обидите.
Vecerva da se pomolime na polnok na gospod site zelbi se ispolnuvale utre e golem praznik krstovden da ni dade Gospod na site decinja
Богами затоа и мислев дека нема шанси да бидне. Ама на 2 ден требало толкави да бидат. Страв им беше до 3 ден да чекаат зошто од 5ј.к. на 2 ден останаа 3 оплодени, само 2 со добар квалитет. Здравје само.. изгледа имаме борец. Така и да остане.