Значи вчера се јавив,и ми рекоа фоликометрија,пункција,трансвер и јас баш прашав и обработка на материјалот на маж ми спаќа во таа цена Ми рекоа,е сега што значи хормони,не ми е јасно како оди тоа.Како и да е во петок закажав фоликометрија ќе се видам со В.Трајковски па ќе пишам што сум направила
EЕЕЕ Мојата приказна е долга правев инсеминација кај доктор Слободан Лазаревски врв доктор не зборува многу ама си ја знае работата.
Zavisi za kogo ne e bas za site posebno ne za mene mi pravese ivf a ne vide oti imam septum na hsgto i normalno zavrsi so biohemiska bremenost i posle koga go prasav za nova histeroskopija posto taa sto ja imav bese stara mi rece oti ne mi treba matkata bila uredna a nema vrska imav septum i toa 13 milimetri
На хсг-то не секогаш се гледа се, има многу случаи кај што не можело да се види, снимката некогаш не регистрира баш се. Не знам септумот дали предизвикува био-хемиска, бидејќи нема сигурен аргумент кој може да потврди што е причината. Од се што читам, на мислење сум дека станува збор за неквалитетен спој на јајце клетка и сперматозоид. Инаку, секоја има различно искуство со одреден д-р, конкретно за од кај Лазаревски лично знам мноогу успешни случаи и родени бебиња.
И јас мислам дека не е, ги истражував причините и не дојдов до одговор. A и докторите не можат со сигурност да кажат што е причинител за една таква состојба.
jas imav znaci so prvoto ivf spontan abortus vo 6 nedela so vtoroto ivf imav biohemiska bremenost i dr lazarevski posle seto ova mi vikase oti ne mi treba nova histeroskopija
Секој случај си е засебен, докторите прво тргнуваат од хсг-то, ако на снимката е се ок, тераат понатаму, за да не те изложува непотребно на дополнителни испитувања, е сега зависи, пак ќе кажам, имам читано дека има случаи кога хсг-то нешто не го регистрира во моментот, па затоа дури и се повторува хсг.
Devojcinja vi se desilo li da krvarite dodeka piete cikloproginova? Jas minatiot pat koga gi piev imav 4 dena bledo krvarenje ,no sega pak vo istiot den megju belite i temnite apcinja prokrvavev ama bash kako menstruacija.minatiot pat po pregled so doktorot odlucivme da gi prodolzam cikloproginova i prestana krvarenjeto ama denes mi e prva smena na rabota i jas sum an arabota pa samo se slusnavme po teefon i vika da gi prodolzam pak . Ama mi e strav zatoa sto e pogolemo krvarenjeto . Duri utre na pregled . Kako znaat da bidat dolgi denovite
Другарка ми имала септум и поради него не можела воопшто да остане бремена, откако се оперирала и го отстраниле септумот, остана и се случи био-хемиска бременост, а подоцна остана природно и се породи. Што значи, септумот не бил причина за био-хемиска, туку за забременување.
Lazarevski od Sistina e vrv doktor, usrekil mnogu semejstva dosega. Mozebi navistina ne zboruva mnogu, ama e profesionalec i si ja znae rabotata.
Da da dr trajanova mi go otstrani ona i go vide na hsgto septumot koj dr tase i dr lazarevski ne go videa Možda zavisi site ne sme Ist i zavisi i goleminata na septumot ima septumi od 4 milimetri ima i od dva santimi
Се е индивидуално мила за Лазаревски имам високо мислење, некој нема како што имам и негативно искуство со мојот матичен коруновски и доктор Младен од Чаир
Бидејќи ова ќе го правиш приватно, немаш никаква обврска да го приложиш резултатот кога би аплицирала за ваучер, ако не дај Боже е неуспешно. Ако одиш сосема природен циклус без никаква стимулација, може да си продолжиш веднаш, а ако не барем 2-3 месеци пауза на организмот. Среќно!