Мила, а си направи ли испитувања на Трансфузија во врска со спонтаниот? Мислам дека е многу битно и тоа.
Se napravivme i sega tek ke pravam treto ivf ono imam i trombofilija jas ama dr trajkov rece ne e pricina za spontani abortusi a i si primav fraksiparin po vtoriot embriotransfer mi rece kako sum se rodila jas ako ovie geni bi bile pricina za spontani abortusi
Во медицинава значи, дефинитивно нема правила, имам читано на форумов дека е поврзано и дека заради тоа се прават тие испитувања, ама дали е тоа 100 % така, не знам. Ете, д-р ти кажал нешто сосема друго, да знаеш што да мислиш. Сепак, мислам дека највише е до среќата и моментот кога треба да биде, ќе биде.
Jas se pomiriv so toa gledam sega napred ova ivf da bide uspesno kako sto treba i da za nekoj od nas dr se na vrvot no ne za site posebno ne za nas sto seuste ne držeme deca vo racete za mene dr na vrvot ke bide onoj sto ke mi pomogne da odimam dete vo racete I da vo medicinata nema pravila sestra mi e so neredoven ciklus i doaga na dva tri meseci ima pcos ima hipoteroza ima visok insulin i testosteron pa ete ja za treto dete e bremena po priroden pat bez nikakov problem ostana bremena tri pati e sega možda ke sum oftopik odam na ocem lekar i dr mi vika ti ženo kako gi pogodi site br gledas bez nikakov problem a edno dete so istata dijagnoza kako tvojata nemožese gornite brojevi da gi gleda ne drugo imam retka bolest na ocite i zatoa mi go kaža dr toj primer toa važi i za site drugi dijagnozi
Девојки, сега ги гледав резултатите fsh бил 5, 20 највисоко, Дали е добро или лошо и дали од fsh се гледа квалитетот на јајцеклетките? И уште нешто си размислував ако јас имам неквалитетни јајцеклетки зошто докторката не ми даде никаква терапија за да се спремам за друго ивф на природен циклус, само ми кажа земи витамин д а пре мама ако сакаш ако не не мораш. Ваше мислење ако може. Поздрав
Затоа спомнав дека и до среќата е, не сме сите исти и самиот организам не е ист од циклус до циклус, се е променливо. Некогаш не можеме да им се лутиме и на докторите, едноставно кога иде работата, иде, кога не иде, можеби и за наше добро е така, од причини кои не ни се познати на нас. Господ знае што и кога е најдобро за нас.
Се сложувам со тебе.Најчесто немаме влијание ниту ние ниту докторите.Често се зборува и за стресот..не е ни до него..
Мојот септум го виде само Др Димитров и ми го отстрани пишував за тоа да не се повторувам.Хсг нормално споредТрајанова,матичната моја која е добар прогнозер ама ете и докторите се луге па нешто нема да видат.Мислам дека треба да се направи хистероскопија одма за да се види убаво све,барем кај мене беше така.На хсг наод уреден,а на хистероскопијата кога видоа матка Т,септум кој го отстранив-мал ама изгледа правњл беља.Со хсг изгубив време да знаев директно ќе одев на хистеро ама ете памет за другпат.
Не е ни до стресот, ние двајцата ги оставивме цигарите, намаливме кафе на едно на ден, се трудев максимално да ги намалам обврските, посебно на работа, пробавме секакви рецепти со мед и зрнести плодови, витаминско-минерални препарати, речиси од сите производители, мака, разни чаеви и никаква полза од сето тоа, едноставно не требало да биде во тоа време и ништо друго. Нема правила! Meckicja, сега се сетив, ја прашав докторката на Трансфузија зошто се прават испитувањата и дали се поврзани со био-хемиска/спонтан, ми одговори дека затоа се прават.
seto toa si e božja rab nekoi cigari pusat alkohol pijat pa deca imat mm e pusil cigari no gie otkažal uste pred da se zapoznaeme a zaedno sme 13 god i tolku god on veke ne puse a jas nikogas ne sum pusela cigari nikogas
Јас мислам дека 5.20 е одличен резултат на фсх. Битен е и односот со лх, тие два хормони се одговорни за овулацијата, а фсх за растењето на фоликулите.
@NNA според резулатот од хормоните, ти немаш никакви знаци за неквалитетни јајце клетки. Не ти се намалени ниту резервите. Јас незнам со кој памет ти наметнаа ваква грижа на глава.
Здраво нова сум на форумот денес мие 10ден од трансфер на 18 /9 правев второ инвитро направив тест преку крв и е 78 бета дали мислите за 10 дена е доволно висока Ви благодарам