Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

261 глас(а)
    15,2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

197 глас(а)
    11,5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

59 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

36 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

99 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 глас(а)
    4,7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

107 глас(а)
    6,2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

313 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

279 глас(а)
    16,2%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

48 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 глас(а)
    0,6%
  1. Недопирлива5

Недопирлива5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2017
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    3.774
    Убави девојки, денеска е 01.10, со убаво нека тргне месецов, со позитивни вести и повеќе успешни приказни... Посакувам среќа за сите нас! :*:hug::*::sun::*

На PrettyG, Capricorn Taurus, Meckicja и 21 други им се допаѓа ова.
  2. Milicka*

Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    1.009
    Допаѓања:
    2.589
    И јас ви ја пуштам среќата и сите да успеете што поскоро, Бог е со нас:hug::*

На Stara, Lavica2602, mac82 и 11 други им се допаѓа ова.
  3. joan

joan Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2017
    Пораки:
    410
    Допаѓања:
    1.798
    Девојки, не можам секојдневно да ја пратам темава, па пропуштам убави вести.
    Честитки за сите трудни мешиња!

Ајде месецов да донесе повеќе убави вести

На PrettyG, DuchessAnn, lalapo и 9 други им се допаѓа ова.
  4. mac82

mac82 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2017
    Пораки:
    609
    Допаѓања:
    2.769
    Девојки ми треба ваше мислење, помош... Во врска со гонал ф стапив во контакт со аптека од Приштина и цената е стварно пониска ( Македонија 28еур, Косово 18еур). Имам блиски другарки кои се фармацевти и некако ме премислуваат дали да ги нарачам од таму. Досега неколку пати имало афери со лекови на кои им е фалсификувана амбалажата... Не знам кој пат да го фатам. На крајот на краиштата се работи за разлика од 200еур, дали вреди да ризикуваме? Совет, мислење???

На lalapo и kostarika им се допаѓа ова.
  5. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    2.128
    Jas iskreno menopura nabavuvav i imase golemi razliki vo cenata vo bugarija ,grcija i kaj nas . Kaj nas bea piskapi zatoa sto gi ima samo vo sistina no sepak resiv od grcija da gi zemam samo zaradi toa sto imam pogolema doverba vo odnos na kvalitetot.

На mac82 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. mac82

mac82 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2017
    Пораки:
    609
    Допаѓања:
    2.769
    Проверивме и во грција, цената таму е 30еур (мала е разликата и затоа за првата недела порачавме од аптека од Битола). Не знам дали вреди да ризикувам и да добијам пониска цена ама и плацебо ефект можеби...

7. lalapo

lalapo Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2016
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    1.911
    @mac82 не се двоуми,разликата е само во цената а квалитетот е исти.Еве @Valentina888 kупуваше баш од таа аптека @Bubce38 купуваше од грција.Нека ти објаснат поубаво.

8. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Jas denes sum mnogu srecna mojata najdobra koleska posle 20 I kusur god borba so sterilitetot si posvoija since I sme mnogu radosni za ova

A za lekovite I za nasite lekovi ima aferi vcera bas citav oti okolu 40 posto od lekovite se falsifikat

Последна измена од модератор: 1 октомври 2017
    На bokiroki, Martka, baby 5 и 10 други им се допаѓа ова.
  9. Srna 16

Srna 16 Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2016
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    108
    [QUO ti mnogu na pomosta. Ne bev vo moznost Da ti se zablagodaram porano poradi nekoi neubavi slucuvanja I ne sum se pustala na.na forumov. TE="Momichka, post: 3591465, member: 55209"]@Srna 16 немам искуство,и гледам од вчера никој нема вратено. На форумот ја најдов @bebaa и @Lost angel (ве повикувам на помош) исто Трајковски ги пратил кај него. (Чаир кај Зоран Илиевски - 2500 ден.Треба упут од матичниот гинеколог.)[/QUOTE]Fala

Fala ti mnogu bev kaj Zoran Ilievski ne sakase da mi pravi skrecing posto endrometriumot mi bil mnogu tenok I nema da ima efekt point ubavo da pocekam da dobiam eden ili dva meseci malku da se zdebeli pa poslem da pravam skrecing

Fala Ti mnogu na pomosta ne bev vo moznost porano da ti se zablagodaram poradi neubavi slucuvanja I poradi toa ne bev podolgo vreme pustena na forumot

Fala ti, bev kaj Zoran stvarno e super rece da pocekame za skrecing malku da se zdebeli endrometriumot pa poslem da pravam posto vaka nema da ima efekt

Последна измена од модератор: 2 октомври 2017
    На bebaa, Momichka и Meckicja им се допаѓа ова.
  10. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    I jas sakam da mu predlozam na Dr trajkovski za skretcing i bi ve zamolila da mi objasni nekoja kako ode procedurata a srna mila za zadebeluvanje na endometrium ot jadi cveklo,Jadi po dva brazilski orevi sekoj den jadi med ova e se dobro za zadebeluvanje na endometrium

11. Srna 16

Srna 16 Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2016
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    108
    Fala ti mnogu za sovetot,a Da te prasam za koja inekcija se raboti I kako se prima taa inekcija vo matka Ili muskulno,tebe koj doktor ti kazal za taa inekcija-pisi mi molimte

Fala timnogu za sovetot ke probam da jadam I toa samo neka se zdebeli endrometriumot

Последна измена од модератор: 1 октомври 2017
  12. Недопирлива5

Се зачлени на:
    18 февруари 2017
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    3.774
    Има таква инекција, ја ставаат директно во матка и има ефект, во Систина e околу 60 евра, така нешто.

Последна измена: 1 октомври 2017
  13. Srna 16

Srna 16 Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2016
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    108
    Jas bev kaj Lazarevski vo Sidtina I mi dade da piam vitamin E kapki I apcinja pentoksifilin mi rece deka se piat podolgo vreme I ponstaka skrecing I nekoja inekcija sto se stavala dwitekno vo matkata,dosega nine eden drug doktor ne mi kazal Za ovaa inekcija I ovie apcinja I kapki. Be sigurna I resena da pravam ivf kaj Trajkovski,ama poslem ova sto mi kaza Lazarevski eve I vie mi spomnavte za istata inekcija sega se mislam za kade Da, pravam ivf poslem Dr ova poveke razmisluvam Za kaj Lazarevski-sto mislite devojki vase iskustvo[/QUOTE]

Последна измена: 1 октомври 2017
    На Недопирлива5 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Недопирлива5

Се зачлени на:
    18 февруари 2017
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    3.774
    [/QUOTE]
    Во Систина ја практикуваат таа инекција, за во Њу Борн не знам, а со сигурност има ефект!

15. Spiritus

Spiritus Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    433
    Гоналите се поефтини во Косово за 500 ден од прилика ама и сите други инекции и лекови се многу поефтини пр. прогестерон депо една ампула тука е 540 ден таму е 200 ден, криноне вагиналетите кутија тука 2500 ден таму 1800 ден итн. Урошевац е поблиску и има аптеки на секој чекор кои работат нон стоп или после полноќ ама најдобро да се нарача ден од напред. Кутиите се исти, фирмата производител иста составот напишан е ист само наменети се за турски пазар и упатството е на турски. Амбалажата не може да е менувана зошто инекциите се во пластичен дел кои треба да се отвори и на самите инекции пишува Gonal f, фирма производител итн. И јас не знаев што да правам ми беше шубе дел земав од таму дел од тука ама после ставањето не осетив разлика помеѓу едните и другите исто ми реагираше телото.

На mac82 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Srna 16

Srna 16 Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2016
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    108
    I
    Во Систина ја практикуваат таа инекција, за во Њу Борн не знам, а со сигурност има ефект![/QUOTE]Fala, ti mnogu neznses kolku me izraduva daj boze da ima efekt mi vlea golema nades si mislev I mnogu se plasev deka nema nscin so Sto, Da se zdebeli endrometriumot,posto bev kaj mnogu doktori I osven ciklo proginova I estrofem,i Petanovski millions dade edna inekcija Nivestin I taa se primase na den na punkcija,pa na den na transfer I uste dvapati se stavase poslem transfer na sekoj tred den ama nema efekt toa e edna inekcija I se deli na pet pati da se stava po 0,5 Na den I se stavaw muskulno ili Vo stomak.A ova eve. sigurno druga inekcija vim se stava direkno Vo matka

На Недопирлива5 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Spiritus

Spiritus Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    433
    Мислам беше tevagrastim околу 3000 ден е, во матка се става, ми го здебели ендометриумот ама 2 пати немаше бременост така да не знам колку е пресудна таа инекција за избор на доктор.

На Srna 16 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Недопирлива5

Се зачлени на:
    18 февруари 2017
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    3.774
    Мислам де
    Fala, ti mnogu neznses kolku me izraduva daj boze da ima efekt mi vlea golema nades si mislev I mnogu se plasev deka nema nscin so Sto, Da se zdebeli endrometriumot,posto bev kaj mnogu doktori I osven ciklo proginova I estrofem,i Petanovski millions dade edna inekcija Nivestin I taa se primase na den na punkcija,pa na den na transfer I uste dvapati se stavase poslem transfer na sekoj tred den ama nema efekt toa e edna inekcija I se deli na pet pati da se stava po 0,5 Na den I se stavaw muskulno ili Vo stomak.A ova eve. sigurno druga inekcija vim se stava direkno Vo matka[/QUOTE]
    Инекцијата има ефект, а штом кај тебе е проблем тенок ендометриум, ќе помогне сигурно. Мислам дека добро те упатил докторот, сепак и ова е дел од процесот и еден од условите за успех. Лично немам искуство од кај д-р Лазаревски, а знам мноогу успешни приказни од кај него, кои се мачеле со години и од кај него успеале да добијат бебуши. Изборот си е твој, треба сама да си одлучиш.

19. Srna 16

Srna 16 Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2016
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    108
    A ti kaj Koj doktor gi pravese dvete ivf?

20. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    @Srna 16
    Јас правев две ивф кај Лазаревски и две кај Трајковски.Го препорачувам Трајковски,ама тоа е мое искуство.Прашај го и Трајковски за таа инекција што ке ти каже.

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.