Јас имав една био-хемиска бременост после првата инсеминација и ми беше голем стрес, ама докторот не ме упати на никакво испитување, иако после био-хемиски и спонтани се испитувале генетски муатции.
Со хомозиготна ли си?Оти со хетерозиготна земаат помалку обично,ама мислам и @kukla21 имаше хетерозиготна и примаше 1мг.
Примањето на метилирана фолна, дали е важно и за пред ивф, во текот на постапката или само за во бременост?
Само таа ли мутација ја имаш од сите тромбофилични.Јас имам повеке и сега незнам дали за таа мтхфр или заради другите,примав и клексани заради разретчивање на крфта.Немав качени дд мери и во ред беше хемостазата ама ете ми рекоа под дејство на хормони сум имала потенцијал за тромбофилија и да не се хранел плодот доволно со крв.Ете ти пишав погоре од каде можеш да најдеш метилирана фолна. Еми тогаш значи како ке му текне ба докторот така.Оти Герасимова од систина ми рече требало 5мг да примам оти сум хомозиготна.Јас ваква .Му кажав на Лазаревски он вика многу е тоа 2,5 ке земаш.Кога отидов кај Јани ми вика 1мг доволно е.Кај Елена Петковиќ многу било и тоа ама штом сум почнала така,да продолжам со 1мг.Да незнаеш кај да фанеш е работава.
Да, само таа ја имам. Дефинитивно ќе мора да одам на консултација кај д-р, за секој случај, да знам точно од кога, што и колку треба да примам. Фала ти многу душо за инфо. Хаос, стварно да не знаеш шо да правиш. Баш ќе видам мене шо ќе ми кажат.
Kakvi se posledicite od genetski mutacii? Jas na primer nisto ne ispitav a za maz mi od praga ni rekoa da ispita mutacija na y hromozom ,kariotip i mikrodelacija . Rezultatite mu bea dobri no sto ako kaj mene ne se?
И јас бев кај Петановски, и тоа прв пат кога решивме да тргнеме по овој пат и ни остави многу негативен впечаток, ни наполни глава без везе, после консултацијата со него, две години не отидовме на преглед и многу се каам шо воопшто појдов кај него, ама тоа е.
Јас имам МТХФР 677 Хетерозиготна и сепак пиев по 800мг.метилирана фолна Неофолик Мета... 9 месеци пред да го почнам последното ивф...И до позитивен тест и по позитивен тест...и во бременост сеуште ја пијам но по 1 од 400мг.Оваа доза ми ја даде и Имунолог и Транафузиолог...Не пиев б12...
До 28 недела 2х1мг метилирана. Веќе и немам појма каков зигот сум. На нешто бев хетеро, на нешто хомо Тие резултати ми се пресврт - решив да не се замарам веќе со деталји
Девојчиња, дур се мислам што понатака, сакам да земам ленти за овулација,кажете ми какви, од каде и како се користат, од кој ден?
Gi sobrav site dokumenti za vaucer, mi ostanaa samo hormonite, zemav uput za klinika vo Sk cekam da mi dojde vesterkata, cekam cekam i Ja nema sabajle stanav pravec apteka zemav test self clear iiiiii op vtora crta, pravec beta da proveram 534 ......EEE sega imam neli drug problem imav na cerviks i vo vagina Eserihija i bas koga pocnav da gi pisam antibioticite Citeral 5dena I 5dena lidaprim ostanuvam bremena. Znaci posle odnosot 3dena jas pocnav so antibioticite a od togas se ima zacnato posto znam od koga e, bev kaj maticniot me praka kaj Adamova vo Sante na konsultacija ama bese mnogu negativen vika da imase dve deca ke ti preporacav da ja prekines bremenosta i mnogu sum raatrevozena ve molam kazete mi sto mislite vie???
Јас земав редовно и никогаш не ми покажаа две црти, читав дека е до осетливоста, не се сите исти, треба да се распрашаш кои се квалитетни, јас ги баталив, ми се досади искрено.
Честитки подравче!! До крај да ја истераш оваа Без грижа за антибиотикот, колку од нас пиеле антибиотик и немале гајле. Оди кај саглам доктор и ќе ти даде малку кураж - не е толку страшно. И оди кај Димчев или Петровска, батали Адамова.
Честитки, лесна бременост и со бебуш во раце после 9 м., само со позитивна мисла, а за антибиотикот консултирај се со д-р.
Со лесничкооооо Подравче да си ја истераш бременоста.Немој да си го стресираш организмот кај многу жени се случило исто па родиле живо здраво.Која недела си? Беше на ехо? Оди кај Димчев или Петровска во Систина ко што кажа Кукла тие најубаво ќе ти каже што како. Јас за Ешерихија пиев во 9та недела Еритромицин 3х1 и повторно следен месец Панцеф и пак не успеав да ја исчистам...сега сум 30+ и само сум со Брусницин капсули од брусница еве 2 пати провери уринокултура и немам ништо стерилна мокрача. Ајде без грижи Господ е голем се ке биде добро со точкичето
Cestitki podravche da si ja iznosiz bremenosta so pesna kolku vreme ja cekas tetkata? Simptomi imas li nekakvi? Good luck uste ednas!!!