http://ark.mef.hr/osteogenesis/Barisic.htm Еве и на англиски објаснување. The human genome contains two copies of each gene, a paternal and a maternal allele. A mutation affecting only one allele is called heterozygous. A homozygous mutation is the presence of the identical mutation on both alleles of a specific gene.
Девојки едно прашање до вас...Утре одам на пункција па негде прочитав дека било добро да се пие Исоспорт по пункција.Некоја од вас дали го пиела и по колку?
@Ivuska31 не знам дали ќе те излажам дека 90% пиеме ИсоСпорт. Енергетки пијалок кој не е на база на шекери. Колку ќе пиеш, е инвидуално. Пример ако дневно внесуваш 2 литра течности, нека еден литар биде вода, еден исоспорт. Јас пиев скоро по +2 литри ИсоСпорт, ама јас и онака пијам по +3 литри течности дневно.
Аииии @podravka Цела се насолзив, наежив, испорадував, абе ме збуни скрос ^^совет веќе ти дале, антибиотик кој знае колку пиеле во почеток на бременост, со ешито кој знае колку останале бремени, само мнооооогу вода, незасладени чаеви (брусница, коњско опавче) брусноцинот 2*1 и ќе се изгуби или намалува, па ако не во 12+ недела антибиотикот и ќе ја снема А да и бирај ја Петровска!!!!!!
Ic ne se sekiraj za eserihijata I sestra mi sega vo tretata bremenost ja imase na pocetokot I I dadea antibiotik I se iscisti I fala bogu sega se si e ok inaku cestitki za bremenost a imaj si lesna bremenost I zivo I zdravo bebce jas eserihijata ja iscistiv so caj od brusnica I uvin caj I luk jadev samo nez dali smee uvin caj da se pie vo bremenost
Јас имам купувано од странство фостимон и прегнил и беа многу поефтини него од кај нас, на пола цена речиси. Еве сега за наредно ивф планирам или од Солун или од Истамбул да си ги купам инекциите. Така ми иксача околу 300евра а кај нас 550е.
Devojcinja sakam da si ja zemam istorijata od sistina e sega dali treba od doktorkata da ja baram ili od salter i dali ja davaat voopsto istorijata na pacientite posto so taa dokumentacija sakam da idam vo druga bolnica me interesira vase iskustvo.