Pa cela se do sega sto sum pravela od invitrata, inseminacii od histeroskopija, hormoni itn. Prasuam dali bi mi dale voopsto bilo kakva dokumentacija posto jas doma nemam bas se a mislam deka ke mi trebaat. Ili ako znaete za na konsultacija so drugi doktori sto dokumenti treba da nosam vie sto dokumentacija ste nosele? Cisto na razgivor.
По секој преглед ти даваат извештај - треба да си ги чуваш. Ако некое ти фали оди на шалтер и ќе ти го испринтаат од ново. А типична "историја" не сум чула да имаат.
Pa Pa i jas ne sum cula za toa prasav, a koga odite na konsultacija kaj drug doktor sto dokumenti se nosat bidejki jas do sega ne sum smenila doktor pa sakam kaj drug?
Само реални анализи - хормони, хсг, спермограм, од трансфузиологија ако имаш, имунологија.. конкретно нешто.
Jas se kopiram pred da gi dadam, vo fondot i vo bolnicata taka me sovetuvaa. Ne daj boze da zatrebaat ama ete zatrebaa. Nekoi ispituvanja se pravat ednas nekoi imaat rok 6 meseci. Ama za se fotokopija
Се јавив во фондот, случајот ќе биде разгледан наредната недела бидејќи документите ми биле порано поднесени. ЕТ ми беше на 5 март, а ги поднесов на 5 септември, не знам зошто ми велат дека се порано поднесени...Аман веќе од чекање
Точно на 6 м. имаш поднесено, ама ете, така им текнало. Важно да одобрат, ама изгледа сега периодов доцнат со одговори, па може само изговор им било тоа дека порано си поднела.
Pa i jas pravev fotokopii ama ete od poslednite ispituvanja ne napraviv gi dadov vo fondot i sega gi nemam tie ispituvanja.
Во систина ги даваат сите извештаи како копија доле на пулт, а ако сакаш како оригинал со печат од доктор, треба да се јавиш кај сестрата, ќе ти ги спреми и ќе ти каже кога да си ги земеш. Јас еднаш мислев дека све сум изгубила, па испаничив, се јавив, за ден два ми дадоа од се копија со печат на која пишува дека е копија но е заверена со печат од доктор (покрај електронскиот). Ама само што ги земав, дојдов дома и си ги најдов оригиналите џабе паника
@BiciBici имаат Систина истории како не, ги чуваат по папки, тоа што е електронско е башка. Ѕвездичка веќе ти пишала преку сестрата на докторот се што сакаш ќе ти копираат и дадат, ако бараш нешто што е правено во Клиниката ќе ти испринтаат веднаш, доколку нешто што си однела ќе ти фотокопираат, а дали ќе завршиш за истиот ден или наредниот зависи.. Но без грижи се ќе добиеш
Devojki jas se izvinuvam pak so moite prasanja no imam mnogu zbunki sega mi tekna deka od poslednoto invitro fsh mi bese 10 no doktorkata ne izreagira, a jas ic obrnav vnimanie mislejki deka ona najdobro znae sakam da prasam dali ovo znaci deka me faka menopauza lele neznam veke sto da mislam uzbuna krebav doma na maz mi
хаха....каква менопауза....тоа е сеуште нормална вредност Има жени со фсх повисоко од 20-30, па сеуште имаат циклус и прават ивф.