Mene mi e mnogu strav iskreno deka majka mi mnogu mlada vleze vo menopauza na 38 god i zatoa jas sum isplasena da ne mi e nasledno i na mene.
Девојки јас завршив со пункција денес,извадија 4јк ( не знам дали е тоа малку),ваљда ќе имаме среќа да се оплоди некоја.На извештајот пишува се поминало во најдобар ред...Спермограмот е супер...останува само да чекаме.Дали знаете од прилика кога се јавуваат,во Систина го правиме?
FSH od 10 e ok rez I ne panici ako majka to vlegla rano vo menopausa neznaci oti I ti ke vlezes mnogu faktori vlijaat na toa
Со среќа и да се оплодат убави ембриончиња, кои ќе останат во меше 9 м. и после два бебуши во раце! Само со позитивна мисла!
4 не се многу, ама доволно се и едничко да биде највредно ќе е Утре битребало да ти се јават или евентуално задутре рано насабајле.. Пуштам среќа
Со среќа и со лесно мила.Дај боже сите 4 да се оплодат и да си седат во меше кај мама наредниве 9 месеци Утре ќе ти се јават од Систина,ќе ти кажат колку се оплодиле и кога трансвер
@Ivuska31 не е битен квантитетот, колку квалитетот! Релаксирано и со лесно! Па чекаме да се фалиш за 2 недели
Девојки, здраво. Сакам да се обидам ин витро на природен циклус, па да ве прашам дали и тоа се важи место инсеминација за ваучер? Имам 2 инсеминации до сега, месецов сакам да пробам на природен циклус.. Има ли некоја искуство со вакво ин винтро или воопшто да не пробувам...? Нема никаков проблем ни кај двајцата и веќе не знам што да правам и пробам... Фала ви многу Здраво. И јас сакам да пробам вака на пророден циклус, па да се консултирам нешто со тебе.. Дали ти даде докторот нешто за пиење за време на циклусот? Или ама баш ништо не даваат? И како ти изгледа Трајковски? Јас сум кај Петановски Ремедика, ама неш не сум мн задоволна... Фала ти
Ако фоликулот е празен (не дај Боже, нели), тогаш може да го замолиш докторот да напише дека е правена инсеминација. Цената на пункција и инсеминација е иста во Ремедика. Мене така ми пишуваа 4 пати, а правев пункција на природен, за да аплицирам за ваучер. Ако имаш ј.к. и стигнеш до трансфер, тогаш тој изврштај ќе си го поднесеш во фондот. Би требало да го земат предвид место инсеминација.
Девојки, читам на страницата на Плодност Битола дека имаат многу нови методи, посебно за испитување на спермата, правеле и Хечинг итн., има ли некоја искуство со овие методи? Пишува дека ги зголемуваат шансите за успешност во ивф постапките. Не сум била таму никогаш, а сум читала различни искуства, од крајно позитивни до екстремно негативни, а на нивната страница стои дека имаат над 51,18% успешност. Не знам колку се веродостојни тие проценти, се е прво маркетинг, па потоа може и дел од вистина...
Знаеш ли колку чини отприлика на природно во Ремедика? Најдов некој ценовник пишува негде 49000, а прочитав и членка во Њу борн околу 37000.. Некако ми е мн разлика.. Фала мн и извини ако те замарам
Душо, моите фоликули беа празни и плаќав само за пункција (9 600 ден). Не знам колку е трансферот. Петановски е супер за тоа, ќе ти даде таков извештај, само кажи му за што ти треба.
@podravka Абе мила сум те пропуштила. Ме прерадува. Овој пат ќе биде вистинскиот, мораш да ветиш. Со лесно,најлесно до јуни.
Вака јас одам на скроз природен циклус без никаква стимулација,сега незнам како е кај тебе работата,јас имам редовен циклус и овулација,полесна сум за следење,се зависи од тоа како е кај тебе.За В.Трајковски имам многу позитивно мислење,нели сепак секој со свое мислење и искуство е.меѓутоа со него изградив конкретен многу однос и што ми е најважно тимски работиме,го зема во обзир и моето мислење зашто сепак и јас знам некои работи како би влијаеле на мојот организам.Така да од мене за него само пофални зборови....а,за исходот каков и да биде понекогаш повеќе карти треба да се поклопат.Иначе вчера во 22ч примив прегнил,пред тоа во 17ч оргалутран за секој случај да не пукне фоликулот и со господ напред утре во 9ч сабајле пункција ќе ми прават.
Фала ти многу на инфо. Нема никаков проблем кај нас, се редовно и кај мене... Дај боже за 9 мес 2 мали златца да си гушкаш