Искрено, не им верувам на тие проценти, над 51% има објавено Плодност, а овие 45%, значи послаби се , тоа е маркетинг со непроверени информации, па така и за Прага не може да се прифати за веродостоен...
Значи препукување и споредување странство со тука кај нас е многу невкусно.90% од форумов не водат тука во Македонија.Без разлика кај кој доктор сме сите па и дали е странство или тука или на марс ,очигледно одиме по ист пат ,и добро знаеме сите како е чувството да се чекори по него.Не отежнувајте,давајте подршка,да се подриме да се советуваме,јас за тоа го гледам форумов.
^^ Систина води со успешни инф со години наназад!! Процентуално не знам колку, ама не објавуваат мислам дека јавно само по статистики некои нивни.. Од каде дека Њуборн има најмногу успешност, каде е објавено тоа?! Па ,,вчера,, почнаа со работа, немаат ниту многу пациенти за да се збере се и да се прогласат за најуспешни, башка има само 2ца доктори кои неретко функционираат како еден!
Jas na televizija slusnav ,doktorka od new born sama si se pofali Ako ti ne sakas da znaes ,te razbiram .
Не знам колку им е, можно е да е и навистина (верувам и дека е), но процентуално само од кај нив, а не официјално рангирање за сите клиники, кое пак ќе кажам не се ни спроведува на ниво на МК, само некаде ќе исфрлат дека статистички таа и таа Клиника има најголема успешност ^^ САМО маркетиншки трик не знам колку е, многу од тука, а и приватно знам успеаа токму во Њуборн (една од нив сум и јас). Но млада Клиника е, има уште многу да учи, да прибира пациенти, да се развива..
Да не си набиваме тензија непотребно, овде сме сите со иста или слична мака, со различни искуства и само можеме и треба да си дадеме поддршка и морал на патот до успехот! Ве сите!
Неможам да поверувам значи. Наместо да се дава подршка,се водат непотребни дебати,кои и те како влијаат негативно,посебно на тие во процедура. Секој има право на свое мислење,секој може да даде совет и да посочи нешто, ама не и да го "тупи" цело време истото, и да се докажува дека само тој е во право. Секој доктор и секоја клиника се различна приказна за секој од нас, ако беше така сјајно надвор од МК сите ќе одевме таму.
Многу ме нервира терминот празен фоликул Жал ми е Ланич. Јас сепак мислам дека темпирањето на пункцијата ни го утнуваат, а верувам дека е потешко на природен циклус. Како и да е, со нови сили напред! Јас пак ќе пробам месецов на природен циклус ако има шанса. Следниот веќе можам да аплицирам за втор ваучер, ќе почнам документи да си собирам полека... Многу ми беше тешко вечерта после „празните фоликули“. Чувај си се и од утре нов ден. Да, изгледа вториот дел од процедурата им е поефтин, но помал е процентот на девојки што стигаат до трансфер, па вака повеќе заработуваат
Ниту една клиника во светот иниту еден доктор нема што не доживеале и успех и неуспех.Така да беше дека ако одиш во одредена клиника и одма ќе забремениш сите ќе отидевме таму и бремени ќе останевме ама не е така за жал. Во 2007 кога правев ивф во плодност имаше исто статистика колку бебиња се родени по пат на ивф. Мала Богородица имаше објавено бр на бебиња и тоа на билборд како реклама.Но,во Мала Богородица знам дека уште тогаш работеа повеќе др.А во плодност тогаш само еден др Таше. И сега замислете да правиме статистика у стари и се правеше ако на тие др успехот на ивф и родени бебиња го поделите на три др ќе испадне дека плодност има поголем успех со оглед на тоа што имаше само еден др. Незнам колку убаво објаснив ама статистики бројки маркетинг да тргнеме на страна. Сме зборувале др и клиника се бира таму каде ќе се чуствуваш сигурно односно каде ќе ја имаш довербата во др и во целиот тим. За ивф е битен тимот едно без др не бива.Ако гин е добар а ембр не е тогаш е џабе и обратно. Извинете на долгиот пост.Позз
Девојки еден совет од вас....Дека поднесов документи за ваучер со три инсеминации,бидеќи сум со еден канал докториве ме убедуваа дека со две инсеминации одобрувале како мојов случај ваучер,незнам дали од вчера четвртата "инсеминација" да им ја однесам за секој случај.Убав ден имајте,следи викенд...
Пушти ја ништо не губиш,кога веке ти ја напишале како инсеминација. Извини може си спомнала,за прв ваучер пракаш документи? Да се надополнам веке имаш пуштено или допрва ке пушташ. Ако веке имаш пуштено нема што да комплицираш сама да носиш ако не ти побараат.
Здраво девојки, подолго време ве читам, и еве конечно решив и да ви пишам Во процедура сум на моето прво ивф кај др.Димитров во Ремедика. Поради тоа што имам нередовен циклус докторот реши да одиме со долг протокол, и мометално пијам Микрогинон. Инаку немаме дијагноза ни јас ни сопругот, се е во ред кај двајцата. Со среќа на сите што се во процедура, ќе се дружиме тука за меѓусебна поддршка
Zdravo devojcinja Veke podolgo vreme ve citam i eve od denes i jas vi se priklucuvam na forumot. Prvo da se zablagodaram na site clenovi.... za site informacii koi mi bea i mi se mnogu korisni vo mojot proces na invitro i isto taka i na pozitivnosta i podrskata sto ja davate na clenovite. Mene iskreno toa mnogu mi znaci. Sega na kratko. Naredniot mesec pocnuvam so moeto vtoro invitro. Prvicno imam dva obida kaj dr.Dimitrov vo Remedika i toa ednas so terapija no dobien samo 1 folikul koj bese prazen. Potoa bez terapija na priroden ciklus, povtorno 1 folikul koj se oplodi i mi bese vraten, no ne se zadrza. Dvata obida mi bea vo razmak od 1 mesec....letoto se odmoriv i posle site vasi razgovori i moi razmisluvanja se prefrliv vo Newborn kaj Dr.Trajkovski. Pocnuvam od naredniot mesec i se nadevam na uspeh <3 Izborot na doktorot e mnogu delikaten. Smetam deka vo Makedonija navistina imame odlicni doktori koi si ja poznavaat rabotata i koi imaat mnogu iskustva i pozitivni rezultati. Jas licno imam potreba od posuptilen pristap...poveke razgovori so doktorot i razmena na mislenja. Toa bash i ne go imav so dr.Dimitrov. Iskreno jas voopsto ne se somnevam vo negovata strucnost no mnogu popozitivna i poopustena sum so dr.Trajkovski....no toa e krajno individualno. Treba da si klikneme so doktorot, da mu veruvame , da bideme pozitivni i uspehot nema da izostane.... Leleee bash i ne sum bila kratka Pozdrav do site <3