Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

258 глас(а)
    15,3%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

195 глас(а)
    11,6%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

57 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

19 глас(а)
    1,1%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

98 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

77 глас(а)
    4,6%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

110 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

106 глас(а)
    6,3%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

306 глас(а)
    18,1%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

274 глас(а)
    16,2%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

32 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

47 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

9 глас(а)
    0,5%
  1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    И јас :) Ама сега ми звучи моќно :)

На Стефани_5 и MADO им се допаѓа ова.
  2. Aleksandra82

Aleksandra82 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    26
    мојот е 10мм а сум 10 ден од циклус да не е многу дебел?

3. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    А си во ивф постапка? Колку ти е вредноста на естрадиолот?
    @Aleksandra82

4. Aleksandra82

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    26
    Да во постапка сум за ивф и утре ке одам да мерам естрадиол..И фоликулите ми се големи по 20 мм некои плус некои минус ама многу рано 10 ден од циклус а 7 ми ден од стимулација..Ај утре ке пишам како поминав ..

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Аха.. а супрефакт примаш?

6. Aleksandra82

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    26
    да 0,3 супрефакт и по 4 фостимони

7. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Со среќа утре :)

На Стефани_5 и Ninichka им се допаѓа ова.
  8. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    E, aj не плашете ме за кај Лазаревски, оти таму планирам да правам ивф :)

На Стефани_5 и kukla21 им се допаѓа ова.
  9. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Така е срцка :*

10. Стефани_5

Стефани_5 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    283
    endometrium treba da bide nad 6 , profatlivo od 6-8 mm, a folekulite golemina nad 16-18.

11. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.914
    Допаѓања:
    111.090
    Navistina se iznenaduvam kako nekoi imale loso iskustvo od Lazarevski I Anita, pa I od site ostanati tamu. No zivotot me nauci da ne se cudam mnogu mnogu posto sve biva :) Mozebi mene me tretiraat malku poinaku posto lani ja krenav Sistina na noze, no kako I da e ne sum imala so ovie luge nikakov problem. Nikogas ne me otkacile nitu pak sum cekala poveke od polovina cas. Bas pred nekoj den se dogovarav so doktorot I toj mi objasnuvase kako od ponedelnik e na nekakov si kongres, pa posle neznam sto, pa deka poslednite dve nedeli od avgust e na odmor, I mi zakaza da se vidime vednas vo septemvri I mi kaza I sto se rezultati da mu odnesam, I sto ke pravime I postapka I se....... A sto treba da se pravi posle transver mene mi se pogodi edna sestra e sega neznam kako se vika I polovina cas mi objasnuvase sto kako pa duri mi kazuvase I kade ima nesolena urda :)
    A Proxima tebe cim nesto ne ti stima ic nemoj da se polnis so negativna energija pojdi I na drugo mesto vidi kako ke ti se bendisa tamu, se e sreka nebaraj ime :) prespij I od utre so pozitivni misli :) na kraj kraevi za moj mir I moja sreka I na glava ke im se kacam ako treba ;)

На Стефани_5, kukla21, MADO и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Amorce2

Amorce2 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.622
    Абе незнам зошто вака незадоволни од кај Лазаревски, баш ми е чудно. Јес да се чека некогаш и саат ама ајде тоа е разбирливо иако си на закажан термин (има итни случаеви и нормално ги пореметуваат термините), за Анита ај не ми е чудно (и една другарка се ми се пожали на нејзиниот однос, меѓутоа и она и изреагира дрско па после го смени пдносот) ама за Лазаревски сум изненадена. Јас искрено немав никаков проблем нит со сестрата нот со докторот. А за дискретцијата, барем на мене не ми сметаше гласното прозивање и пополнување документи што се вика у ходник, зошто фала богу сите што чекаме кај Лазаревски ред сме дојдени за ин витро, па и целиот 5 спрат нели е за асистирана репродукција, така што сите таму што чекаме, седиме сме со иста мака и дојдени за исто нешто. Се сложувам дека имаат премногу пациенти ама и ние сме ко "овци" кај една била задоволна, сите летаме таму. Јас мислам, ако и малку имаш сомнеж и губиш верба во докторот да мењаш, да се консултираш со друг, трет, се додека не си го погодиш твојот оној кој што ќе те убеди и увери и тинтра, сепак довербата во докторот е најбитната работа во процесов, пошто треба да му се предадеш.

На Kiflicka05, Стефани_5, kukla21 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Amorce2

Amorce2 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.622
    @emkaemka во исто време исти пост :)

На emkaemka и only44you им се допаѓа ова.
  14. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    кешки да бевме сите на 5ти кат со проблеми ама не сме има и трудници што идат за следење на бременост и пациенти над 50 години што си одат за обични прегледи неколку пати сум ги приметила и не е фер ние со огромна мака да трпиме ради некои што работите може да си ги завршат и кај друг гинеколог, мора негде да се пожалиме за тоа, еве прошли пат дојде една госпожа која неможеше да чека зашто била на работа и сестрава му вика на докторот дојде таа и таа чека за брис тој изнервиран па нека чека и мене ме чекаат на состанок и сето ова додека мене ме гледаше на ехо па така да кога прашав нешто ми се истури на мене , ми идеше да искочам и да ја оскубам теткава што беше колку мајка ми и што може брис да си земе на друго место што мајка бара на оддел за асистирана репродукција не ми е јасно катастрофа а од тоа брзање зборев јас еднаш на другата тема дека се потепувам облекувајки се веке две години се нешто брза докторов -.- што да кажам не знам господ да ни подари дечиња на сите што побрзо оти макиве ни се огромни од сите страни :(

На podravka, Ninichka, Стефани_5 и 3 други им се допаѓа ова.
  15. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас не сум осетила дека Лазаревски сака да ме откачи на брзинка. Ама сум приметила дека ми темприра интервенции согласно неговиот распоред. За ова потпис ставам. За чекање за преглед не сум чекала никогаш многу. Сум ја чекала само сестрата да објасни за терапија. Ама и таа не може да се расплине - и кај докторот и надвор.
    Јас не сум човек што многу зборува за себе и се отвара. Затоа и ми пречи она зборување пред сите. На крај краева, не ми личи потпишување документи по ходници.
    Не се работи за тоа дали сестрата убаво објаснува, туку некои генерални упататства што ги мачат сите може да ги срочат писмено. И нив помалку ќе им се јавуваат да ги замараат со прашања. А прашањата на сите ни се исти, горе-доле...
    И јас имав слично искуство како @alisijad . Дојде еден доктор со една наконтена теткица од 55+ и сите се потепаа да ја внесат на преглед.
    Мм вика ова се повеќе и повеќе почнува да наликува на јавно здравство. Мора поинаку да се организираат и повеќе персонал. Вака само губат на квалитет.

На alisijad, Kiflicka05, MADO и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Zenicki,dali nekoja od vas ima tel.broj na FZOM,sto e kaj crven krst,kaj zoil Makedonija?...
    Sakam da prasam dali ke rabotat denes vo 15h.deka porano ne mozam da izlezam od rabota,za da gi podnesam dokumentite za ivf.
    Vi blagodaram!

17. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.914
    Допаѓања:
    111.090
    Jas kolku sto sum upatena Lazarevski prima I pacientki so karcinom, cin I sl. Pa taka da tie babicki najverojatno se so golemi maki ( sekako de ima isklucoci), a za vodenje bremenosti mene me vodese prethodniot pat do 16 nedela I ponatamu mi rece nevodel, no sega znam deka na nekoi vednas im veli deka nemozel, no sega bas koga bev mi rece vo naredna bremenost poradi specificnosta na problemot I da nedozvolel drug da si igra so negoviot trud sakal da mi ja vodi cela bremenost. Pa taka da I tie trudnicki imaat maka. A I kako sto nekoja pogore spomna sme cule deka nekoj ima upesi I ajde site kaj nego, I ocekuvame svasta od nego, go analizirame I mislime vednas ke ni kaze zisto godini nanazad nemame deca, a zaboravame deka I toj e covek ko nas I nekogas ne mu e den. A inaku da Lazarevski nezboruva mnogu no vie slusajte go toa malku sto go kazuva, ne deka ako mi pravi pola saat muabeti ke mi pogodi nesto. Taka da ako ne ve bendisuva takov odnos I vi vleva negativna energija zasto ustvari sedite tamu uste, ima uste nekolku dobri pojdete videte I tamu.
    A inaku Sistina odamna nalikuva na javno zdravstvo bidejki za pari namesto 10 pacienti primaat 30 vo tekot na denot.

На only44you и Kiflicka05 им се допаѓа ова.
  18. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    А бе никој не смета. Никој не оди на лекар од убаво што му е.. Муаетот е дека има премногу гужва за 3 доктори.. Па и сестри.. се некое трчање наоколу.. Докторот магија не прави, ама и гужвата си го прави своето.

На Kiflicka05, MADO, emkaemka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Да видиш на страната на фондот?

20. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Dali znaete...dali vo dokumentite treba da ja dostavam rengen snimkata ili samo izvestajot od HSG?..rengen snimkata e nekako matna,pa se mislam da ne mi pobaraat histeroskipija...zatoa prasuvam..