Мене ми бараа 4 инсеминации. Јас немав никаков проблем канали проодно се Ок можеби затоа бараа 4 кај мене. Не се сеќавам точно за колку време од кога го доставив извештајот ми одговорија позитивно ама мислам за околу 10тина дена најмногу 2 недели да беа. Тогаш малку повеќе се чекаше. За 1вото ивф добив одговор за 1 месец од поднесување во фзо, а сега за 2рото за 2 недели. Сега побрзо одговараат барем тоа е мојот впечаток
Мене за првиот ми одобрија со 3 инсеминации. Кај нас немаше никаков проблем, ниту јас бев со години(31 имав тогаш). Мислам дека беше среќа, ама сепак ни одобрија.
I na nas ni odobrija prviot pat so 3 inseminacii ama imavme preporaka od Dr TRAJKOVSKI za IVF zaradi losiot spermogram
Zdravo devojki! Ve seldam poveke od 3 god., no prv pat vi pusuvam pred se da vi se zablagodaram za spodelenite iskustva i podrska. Mojata borba zavrsi i sega sum srekna majka na 2 angelcinja. Jas uspeav kaj Dr. Ivanovski koj najtoplo go preporacuvam pred se kako covek i vrven ekspert. Inaku nakratko mojata prikazna e: 4 inseminacii( kaj Adamoska) i 1 neuspesno ivf, po sto imav uspesno ivf i uspesen cryo transfer posle 2 god. Dokolu na nekoja feminka i trebaat vit i apcinjata koi mi ostanaa, neka mi pise da i gi dadam: estrofem, vit E, Q10, MG+Bcomplex, dekortin, Maca, Heferol, Sideral, Crinon. Vi posakuvam na site uspeh i istrajnost vo borbata!
Jas Denes pravev 4d eho I stvarno se iznervirav znaci cekav cekav dr trajanova da me snima ne me snimase ona nego edni specijalizanti I voopsto ne mi se dopadna Kako me gledaa no fala bogu se e ok osven tsh koj bese 2,95 a trebalo da bide pod 2,5 vo mojot slucaj oti pijam jas veke eutiroks
Znam mila I zatoa ke cekam sega do narednata kontrola da se simne do 12 dek za togas imam zakazano za ENDOKRINOLOGija mnogu me motaa okolu ocite se nervirav I ete sto se sluci
Најважно од се е, да си го смириш организмот мила и да се трудиш да го намалиш стресот што повеќе, бидејќи многу влијае на се ова...
Фала многу душо, ке пробаме сакам само на консуталциа да одам. Бев кај Трајковски во Њу Борн тој ми кажа нема потреба да правиме на спонтан циклус ивф подобро пак ивф на приватно, ми кажа дека можам и природно да останам ама да видам сега и Димитров што ке ми каже. Поздрав