здраво женички дојде денот да ви се придружам поркај толку одложувајна денес зедов упат таше ми рече појдам на 2 ден да ми ги види јаниците можи некој да ми обајсни за какво испитувајне се работи
@kateto123 Јас бев на трет ден од циклус за да види докторот дали има цисти, да види антрални фоликули и сл. Вагиналeн преглед, претпоставувам за тоа дека прашуваш
Да се надоврзам на Оли ќе те види вагинално и дали ќе правите инф на природен циклус или ќе те стимулира.
треба и да се јаде нешто не само во таблети = Б витамини интересно прашање - ја пијам тоа што ќе ми каже лекарот
Јас решив да земам Фебион1 и Овунорм 2х1, наместо 2х2, како за промена . Плус примам метил фолат, железо и вит. Ц. Доволно е за сега... А за исхраната, се согласувам, само ја не сум баш од тие што нешто многу јадат, па морам да дополнувам со суплементи!
Јас пиев Микрогинон на долг протокол. Немав вистинско крварење, но така, после две недели од прилика почна да се лигави нешто како кафеав исцедок. И циклусот откога ги прекинав ми беше многу чуден, не сфаќав дали имам добиено или не. Но ми рекоа дека е нормално, и од втори ден на циклусот почнав со стимулации и престана исцедокот.
Јас ги комбинирав според содржината и фали само Калциум и Магнезиум, а во комбинација Премама и Овунорм, фали витамин Б3, кој што сметам дека е важен, па затоа земав Фемибион.
Па нели ни даваат калциум пред пункција. Магнезиум си пијам по некое шумечо. Јас плус и си јадам здраво, и количински и содржински ))))понекогаш мислам да не се предозирам со суплементи
Па нема штета. Јас знам дека добро влијае врз нервите, анти-воспалителен е и регулира шеќер/инсулин....меѓу другото. (Мене одамна ми го препорачаа зошто слабеев 20 кг, и ми беше многу тешко да се откажам од благо, па магнезиумот ми помогна)
Да, и јас повремено земам Магнезиум шумечи и таман си е. kukla21, Магнезиумот е содржан во сите останати препарати (Премама, Прегназон, Прегнакеар..), а не го содржи Фемибионот, не дека кој знае колку е битен, ама штом го содржат другиве пренатални, има некој ефект, како на пр. за исхрана на нервниот систем, мускулатура, коски и др.
Нема да се предозирам, бидејќи ми препиша трансфузиолог 0,8 мг дневно, а во Фемибион има 0,2 мг метилирана фолна, така да плус земам метил фолат.
Jas si pijam od vitamini vit b12 b kompleks na dr wolzz vit c vit d na Dr wolzz neofolik meta I plus edni kapki vit d od svajcarija mi gi donesoa ama slabi se drugo nisto se po preporaka na dr nisto na svoja raka na svoja raka piev no veke ne ni vitamini nitu bilo kakvi drugi lekovi
Со витамини расворливи во вода (пр. витамини од Б-групата) тешко дека може некој да се предозира. Треба да се внимава со витамините растворливи во масти (особено вит. Д).
Не ви кажав, ми закажаа пункција во недела на природен циклус. Втора среќа на спонтан. Држете ми среќа.