Ninichka snimkata si ja zadrzuvas za sebe,samo izvestajot go prakas,slikata e matna za nas , a tie so si ja znaat rabotata ja gledaat
Hehe, mi iznasmea so ova ,,matna,,.. Vo pravo si.. Jas se mislam denes vo 15h.dali ke najdam nekoj tamo,da ne e kasno,a porano ne mozam Ti kako si denes?
Zdravo na site devojcinja, najnapred da ve pozdravam i ve sledam no ne sum odgovorila, jas do sega imama edna vonmatericna bremenost i dve neuspesni IVF i mi bea kaj Lazarevski. Prviot pat sekoja cest nemam zborovi, Anita malce znaese da se isponasa no malku i jas bev po drsok i go smeni odnosot. Za 2 IVF pak kaj nego se bese ok vo celata postapka i za zal pak neuspesno, no koga otidov na kontrola posle IVF neli da se vidis so doktoro i da te vidi na Exo se razocarav. Kako da ne bev kaj Lazarevski kako da bese drug doktor se sto mu postaviv prasanje kako da mu bese tesko da odgovori, samo ke klimne so glava i nisto jas dodeka bev kaj nego vikam ova ne e mozno. Niti na eho da me vidi i na kraj veke nemase sto da kaze i mi vika ti se si napravila do sega aj napravi histeroskopija pa da vidime i toa neka do ima iako drugoto se imas. HSG preglem prooden kanal, matka na eho super oblik se najdobro sekogas kazuvase. Rabotava bese kako da edvaj cekase da iskocam od tamu, i izleguvam i sama na sebe si vikam ova ne e mozno, da mi kazuvase nekoj nemase da veruvam. Sekoja zena ima razlicno iskustvo se sekoj doktor ova e moeto mislenje i iskustvo i uste sum zbunka od odnosot na doktor Lazarevski, i si vikam ako nisto drugo barem da me ohrabrese bidejki neli treba pak da turkame ponataka za da se ispolni najgolemata zelba. Vo razmisluvanje sum za naredno IVF i se mislam da odam na konsultracija kaj Mitko Ivanovski i kaj Petanovski cisto da slusnam i nevno mislenje pa da ve zamolam ako moze da mi kazete nesto iskustvo,ili ste slusnale za niv. Blagodaram na site odnapred
Jas imam slusnato za Ivanovski se naj naj, naroden covek pristupacen I za razlika od Lazarevski mnogu zboruval I objasnuval. Moja bliska otide prvin kaj Lazarevski I ic ne I se bendisa, pa pojde kaj Mitko I bese prezadovolna, I postapki I lekovi za se detalno I objasnuval bez nisto da go prasa, ali za analizi svasta I pobara da napravi iako problemot bese kaj mazot. Otkako se sluci bremenost toj I ja vodese I uste sto ne I rece da napravi, no najbitno se izleze ok. A za Petanovski neznam bas nisto
Jas licno od Petanovski sum prezadovolna.Jas imam milion prasanja i sekogas mi obrnuva vnimanie i mi odgovara. Inaku nie sega gi podnesovme dokumentite vo fondot,pa sega samo bozja volja Originalire gi zadrzaa ,a na kopiite stavija pecat(edna od feminkite bese vo pravo za kopiite),a sekretarkata na fondot po telefon mi rece ne treba pecat na kopiite. Kako i da e,sega se stavame na cekanje za pozitiven odgovor. Srekno mene i na site
Јас за Петановски немам лош збор освен што ми беше малку спор, и му замерив што после хистероскопијата не влезе кај мене во соба да ми каже што направил, како направил, да види дали сум добра, визита да напраи...туку го сретнал мм во ходник и му кажал како прошла операцијата. Што значи јас после операцијата др не го видов, на отпусното писмо прочитав што имаше да прочитам и тоа што му го кажал на сопругот. Иначе, ми се бендиса, сталожен, сигурен и умерен муабетчија
Super @Ninichka ,blagodaram na prasanjeto ,poslednite dve nedeli nekako sum mnogu opustena,psihicki se oslobodiv bidejki zdravje vo Avgust ke odam da se dogovoram so doktorat kako i koga ke pocneme so procedurata. Sega uklucena sum na relaks se nadevam ke mi potrae raspolozenieto Za dve nedeli moze da se javis vo fon da prasas do kade e stignato baranjeto,epten se ljubezni ke ti kazat sto kako. So sreka i na vrata da dobies potvrden odgovor od Fondot
A ti dadoda li vo fondot denes nekakva potvrda za priem , odnosno nekoj si dokument sto sluzi kako dokaz deka si podnela dokumenti za vaucer ?
dali nekoj znae za kolku vreme ke dobijam odgovor od fondot , gi imav podadeno dokumentite i za 2 nedlei mi pobaraa da napravam histeroskopija sega go pustiv i toj dokument, sega treba da cekam uste 2 nedeli ili ke bidi pobrzo?
Devojkiii, srekjno na site!!! Gledam skoro site ste vo element vlezeni koi so vauceri, koi so postapkata... Samo jas si ostanav da cekam da mi dojde tetkica - veshtica sto e edinstveno nesto koe go mrazam vo zivotot Inaku dr.Brankica Krstevska mi gi vide rezultatite od hormoni i mi kaza deka se normalni, samo me posoci da napravam uste nekoi ispituvanja - Insulin, glikemija i anti TPO antitela, za da bidam kompletna.