Можеби тоа од ембриологот зависи. Мене ми се јавуваше на телефон Анета. На минатиот извештај немаше оценка на ембрионот како сега, но пишуваше бластоцисти.
Да, ама овој пат има и оценка, пишува бластомер (c8g1) ми објаснија дека тоа значи осумклеточен бластомер grade 1. Кога ми пишуваше бладтоцисти, немаше во заграда ваква спецификација. На спонтан, без никакви стимулации, само Овитрел инекција пред пункција.
Devojcinja, jas pocnuvam so prvo in vitro, se javiv deneska da zakazam pregled i sestrata otkako me prasa kolku mi trae ciklucot i koga treba da dobijam, mi rece zemi od vtor den od ciklus mikroginon po edna tableta i javi mi se. Nisto ne ja razbraj, za sto go davaat mikroginonot i dali toa im e voobicaena postapka pred zapocnuvanje na procesot? Celata sum zbunka
Да, на сите што се со стандарден т.н. "долг протокол" им почнува инвитротото со микрогинон. Тоа се контрацептиви, ги користат да ја смират работата на јајниците еден циклус пред да почнеш со стимулации. На втор ден ги почнуваш, после 12 дена мислам ќе одиш на преглед, од 21 ден ќе ти дадат дa се боцкаш со супрефакт и ...се' по ред ќе ти се разјасни. Среќно!
Izgleda sega po novo pisuvaat kakov e embrionot,sto e vo red,treba da se znae,jas pravev pred sest meseci,tebe od koga ti e izvestajot prethoden?Pozdrav
Девојки искусни да ве прашам!Денес добив и Трајковски уште кога бев кај него после неуспешна пункција ми рече кога ќе добијам од 5ден од циклус да почнам со циклопрогинова,е сега денес точно поминуваат две недели од кога поднесов документи за ваучер преку фонд,а уште немам одговор.Што да правам?Да почнам со апчињава или?
Јас и кога останав бремена,од кај попович,со син ми пред 7 год и сега уште 2 пати,kога правев ивф никакво објаснување не добив од др какви ембриони ми вратиле.Изгледа до др е А да им се јавиш во фондот и да си прашаш до каде ти е предметот? Вака ми се случи и мене пред 1 год.започнав со пиење на микрогинон а ваучерот ми го одобрија додека ги пиев микрогинонот.Јас би започнала со пиење.Ајде со среќа и со лесно
Почни слободно. Јас така се зафркнав за џабе изгубив цел месес. Ваучерот ќе ти го побараат тек понатаму. И да фали некој документ пак имаш време
Добро вечер. Имам едно прашање: Дали ја знаете адресата на Фондот за здравствено осигурување каде е потребно да се прати документацијата кога бараат дополнителни медицински испитувања за добивање на ваучер? На интернет на официјалната страница не успеав да најдам точна адреса. А во другите пребарувања добив неколку различни адреси како: Македонија б.б, п.фах 237 и бул.Кочо Рацин б.б??? Ова ме збуни. Ако некој кој праќал преку писмо дополнителна документација ја знае адресата ве молам да ми ја дадете. Благодарам
@irencule1980 И мене Попович не ми напиша ни на првото ни за второто ивф, а и најискрено и не ме интересирало само сакав да биде успешно и фала богу успешно е, што ќе смени ако знам. Можеш да си го прашаш си пишува се во историјата што ти е таму. Ти посакувам следното да е успешно
Jas gi podnesov vo podracnata edinica na fzom dopolnitelni te ispituvanja sto mi gi pobaraa od fzom pred 1 ned I oni mi gi adresiraa od tamu I gi prativ po posta dopolnitelni te ispituvanja
@joan со среќа и лесно да ти минат следните две недели. Што беше кај вас проблемот за ивф? Јас се извинувам што прашувам, ама ми се чини дека имаш пишувамо дека си со намалена резерва, ако не сум грешка. Прашувам бидејки ние сме со машки фактор + намалена резерва (АМХ 0.75) па чисто сакам да знам дали има шанси за успех на природен циклус како што си ти.