Проблемот е цел кај мене. Два пати сум оперирана од дермоидни цисти на јајници, од кои еднаш со компликации и голема нестручност, па имам изгубено јајчано ткиво, а и на ХСГто не се покажаа тубите (иако на последната лапораскопија као беа ок) АМХто ми беше во нормални граници 1.55, но ФСХто е рипнато на 13. Сопругот нема проблем, спермограмот му е ок. За природен се решив зошто слабо реагирав на макс.дози стимулации имав три фоликули и јајце клетки и имав ужасни последици наредните месеци. Ако имаш редовна овулација и менструација, пробај.
Фала ти за одговорот. Сега сме во процедура на ивф. Боцкам супрефакт ☺, ама чисто сакав да знам, за не дај боже, ако не успее инвитрото. Фала ти во секој случај
Работата е што не сум од Скопје, па морам по пошта да ги пуштам. Па ме збунија адресите, затоа барам помош од некоја со слично искуство Се сеќаваш на која адреса ти го адресираа? Маката ми е што незнам дали ќе успеам да излезам од работа да отидам до подрачната, и онака искористив многу денови веќе
Pa odi do fondot kade prethodno gi dostavi dokumentite oni ke ti ja dadat adresata a ti ke gi pratis dopolnitelni te ispituvanja po posta E toa nez Onisi go adresiraa plikoto I napisaa sto dostavuvam od dopolnitelni te ispituvanja I plus snimkite od ehoto 2 d I 4 d eho mi pobaraa
Прво треба да одиш во твојот град, да ти стават печат на тоа што го праќасш, ти пополнуваат адреса и го праќаш препорачано. Нема да ти ги прифатат неархивирани
И овој месец пола и повеќе помина, брзо ќе дојде Ноември, не се секирај мила, и покрај тоа што сме нестрпливи, знам како е...
Девојки, денес од Утрогестанот место бели или жолтеникави парчиња од лекот на бришење ми излагаат белкасто-светло зелени. WTF?! Што е работата, да не има некој искуство? До сега никогаш таа боја не излегла.. Однапред благодарам.
Дали некоја од вас пиела Неуробион форте ( комбинација од вит.б1,б6, и б12) ?? б 1 -100 мг, б6- 200 мг б12- 200 микрограми Ги зедов на своја рака зошто до сега пиев б комплекс и б6, посебно а сега сакав се во едно... дали оваа доза е голема вие колкава доза на б витамини зимате и од кои ?? Тие претходно ми беа во мн помала па си викам оваа доза да не ми е мн..
КОнсултирај се со докторот,ова не ми е познато.Јас веќе 11 недели сум со утрогестан и до сега само бело имало.
Прочитај го упатството во кои случаи се препорачува, го даваат најчесто за подобрување на циркулација на крвта и доток до мозокот, почесто кај постари лица но, може и кај помлади доколку има потреба/недостаток на овие витамини. Во секој случај не може да штети, ама за дозата и времетраењето на користење, консултирај се со доктор најдобро.
Девојчиња,заврши моето второ ивф,за жал неуспешно. Имам 10 фостимони, доколку некоја има потреба,слободно нека ми пише.