Ајде само вакви убавини да читаме со позитивни тестови,високи бети.И јас мислам штом сега ти покажува втора потемна линија дека е тоа тоа .
Zdravo devojki Cestitki do site sto uspeale i mn sreka na site sto se vo proces.. Imam edno prasanje do vas ako nekoj e upaten kade vo skopje vo koja apteka mozam da najdam Letrazol ili Femara ako moze nekoj da mi pomogne da ne lutam...
Јас и ти ќе си тераме заедно,се до позитивен тест,па и во трудничкиЈас почнувам со супрефакт од вторник
Девојки, сакам да ве прашам како е поефикасна ивф постапката, со долг или со краток протокол? Од искуство што сте правеле, иако нема правила... Ве гушкам сите!
За намалена резерва се препорачува краток протокол, со антагонист. Но, се е индивидуално. Сме пишувале за ова, побарај наназад.
Здрaвo девoјки. Дaли мoжеби некoјa знaе кoи се цените зa трaнсфер нa зaмрзнaт мaшки мaтеријaл oд Плoднoст вo систинa или њубoрн? Всушнoст сaкм дa знaм дaли пoстoи тaквa oпцијa или мaтетијaлoт си седи вo плoднoст пa (нa пример) дoктoрoт oд систинa (или oд њубoрн) гo земa мaтеријaлoт непoсреднo пред oплoдувaњетo?
Неме некоја разлика. Сум била стимулирана и со двата протоколи. Со долг е само разлика во тоа што од 21 ден ќе примаш супрефакт, потоа од втор ден на добивање се е исто.
Ајде сега побрзо да ни оздравиш и право во трудничко За мене долг протокол мислам дека беше утка, зошто сум poor responder со покачен ФСХ и ми ги презаспаа јајниците. Разговаравме со докторот да се оди на краток ако се пробува следен пат. Додека не пробаат, не мислам дека баш и докторите знаат. Обично краткиот протокол викаат дека е поуспешен кај намалени резерви или poor responders од некоја друга причина.
ima vo gtc, prvi kat, prodavaat vo edna prodavnica sto se naoga vednas do stopanska banka, zalepeni se edna do druga. ima od 50 mg, 60 kapsuli, 800 denari. se potemna do zar crvena malku odmor i so novi sili vo novi pobedi
Честитки за ваучерот. Ти посакувам среќа и успех! @јoan баш се радувам за тебе. Ти држам среќа и верувам дека во понеделник ке се радуваш на висока бета.
devojki jas bev kaj doktorot za da mu kazam za negativniot rezultat. rece deka se bese vo red i embrionite gi imaa site uslovi za da uspeat. nemase medicinsko objasnuvanje zosto ne uspea. se dogovorivme da prodolzime na priroden ciklus naredniot mesec ako e se vo red i ako ima jajce kletka. doktorot mi dade golema poddrska i mu blagodaram za toa. prodolzuvame ponatamu i se nasevam pozitivno
Јас ДХЕА купив од Ќустендил, од Бугарија, аптека Медеа. Едно шишенце со 60 таблетки од 50mg. е 21,49 лева. Ако сакаш ке ти пишам и телефон од аптеката, мислам дека го имам.
Наредниот месец заедно, ја се надевам ке почнам за со замрзнативе. Сеуште не сум се видела со докторот, наредна недела ќе се видиме па ќе видам што ќе одлучиме. Се надевам нема да има препреки па нареден месец со нови сили...
Јас сум со намалена резерва и сум poor responder и еве почнавме со долг протокол (со ваучер сме). Вчера бев на прво ехо и имаше само по едн фоликул на двете страни, a и не се со големина со која треба да бидат во оваа фаза од стимулацијара во која сум сега. Докторот ми ја зголеми дозата, во петок пак сум на ехо, па ке видеме во мегувреме што ке се случи. Но не ми е јасно, ако краткиот протокол е подобар во случај на намалена резерва или poor responder, зошто докторите не го препорачуваат, туку одат одма со долг протокол.
Незнам зошто секогаш почнуваат со долг протокол и ако се свесни дека не успева кај низок амх. Еднаш го прашав д-р зошто со долг протокол и добив објаснување дека е подобар, но ете не е за секој.