Сакаат да пробаат. Првиот пат, како да имаме вишок пари и нерви, сум убедена дека е чиста проба, експеримент. Они мислат дека е подобар долгиот протокол, зошто имаат поголема контрола врз циклусот, целосно го контролираат. А кратките протоколи се посложени за контрола зошто не ти се заспани природните хормони и им се мешаат во работата.
@Stara колку е кај тебе АМХ? Кај мене е 0,75. Ти си пробала со краток протокол? Мене изгледа ептен ми ги заспаа јајниците овој пат, ама се надевам ке стигнам до пункција. Вчера ептен се разочарав.
Дали некоја од вас има искуство, одење на скали после ивф. Ја сум во зграда во која лифтото не е во функција, дали и колку би влијаело тоа. За наредново сакам 3 дена да одморам само, па да се вратам во нормала, да почнам на работа (канцелариска), ме мачи ова со скаливе. Првиот ден ќе ме качат на раце, ама за после тоа?
Имам ужасна мигренозна главоболка. Касно е да вртам кај сестрите од клиниката. Да не знаете кои лекови се дозволени по трансфер? Порано си пиев наклофен ама сега сигурно тоа не смее. Нешто друго?
jas sekogas odam po skali zatoa sto nema lift. sum gi prasala doktorite, vikaat ako nemas izbor, togas ke se kacuvas, ama ne cesto, samo ednas vo denot i poleka, ne so brzi dvizenja. gi prasav ako me boli glava sto da pijam, mi rekoa samo paracetamol e dozvoleno, analgin ne. drugi apcinja ne spomnaa.
Читав по странски форуми дека одат по скали,и дека не е проблем тоа. Инаку да тоа би било еднаш во денот. А и тука мислам дека некоја членка пиша дека се качувала до 4ти спрат, и завршила со успешно ивф.
sigurno ne e problem za uspesno ivf . normalno, da ne se pretera. ako 3 dena si doma, posle e najnormalno ednas vo denot da se kacis po skali. prasaj go doktorot, ama sigurno ova ke ti go kaze.
Немој мила да се разочаруваш. Мене секоја фоликулометрија ми беше разочарување огромно, и за цел месец натепав толку стрес и разочарување, што не знам дали воопшто оставив простор за успешност на процедурата. А имам другарка која имаше само два фоликула, си беше пресреќна, си ги растеше, извадија една јајце клетка се оплоди и остана бремена од првиот обид. Ништо не значи бројката. Пробај да дишеш длабоко.
@PrettyG Амх не сум испитала ама со оглед на возраста е низок. Сум била стимулирана со повеќе протоколи и кратки и долги. Краткиот даде подобар резултат.
Јас од 6ти ден функционирам најнормално (и тоа дека се погоди продолжен викенд). Почнав на работа, на работа немам лифт до трети. Си се качувам полека. Се пазам во смисол дека кога купувам, носам само една полесна ќеса, не се натоварувам, дома гледам помалку да работам, не кревам...ама нормално функционирам...зошто сфатив дека нити можам да издржам поинаку нити би ме толерирале на работа ако секој месец отсуствувам по повеќе од 2-3 дена.
Јас од Бугарија го купив. Го има и во Ќустендил, не мора да се оди до Софија. Во Скопје ми рекоа само во некоја аптека во Чаир го имало, но не знам во која, не се ни обидував да барам низ Чаир.
Ајде јас уште еден последен пат да се обидам да најдам некоја феминка на која и требаат Фостимон ампули - ми останаа шест па пишете ми приватна порака ако ви требаат
Девојки здраво. Да ви кажам бев на консултација кај др. и се договоривме месецов ин витро, да почнам да се боцкам со Гонал Ф од 2 ден на циклус, па да видиме како ќе оди. Мин месец пробавме на природен циклус, но не извадија јајце клетка. Др е доста сигурен дека би успеале сега... Ваше мислење за ова? Одам приватно сега, собирам док за ваучер (дај боже да не ми затреба) за ете тој долг протокол...дали некој бил со оваа терапија? Дали се исплати да пробам вака? Мн ми даде надеж... Се извинувам на долгиов пост. Ве гушкам сите
Девојки вчера правев проверка на пролактинот и од референтна вредност 28 мене ми е 25,9,два месеци сум на бромергон 1/4 два пати на ден.Вчера докторот ми ја смени терапијата ми даде да пијам по 1/2 неделно достинекс,мислам дека и самиов процес инвитро си го прави своето,да сум малку под стрес.Има некој искуство со овие апчиња,некој совет да ми дадете.Ве поздравувам
Јас ги пијам од почетокот (уште кога ми открија проблем со покачен пролактин во февруари). Убаво ги поднесувам бидејќи ги пијам навечер. Ако се поскапи, брзо даваат ефект. Мене во рок од еден месец пиење на Достинекс, од 28 ми се намали на 15.. А сега го одржувам на 8, 9.. Битно е дозата да ти ја погоди докторот. И мој совет, доколку имаш можност купи си ги од Грција бидејќи таму се дупло поевтими отколку тука. Јас летово си купив и имам за до април месец..
Јас имав висок пролактин кога отидов кај матичната ми рече 2 пати неделно по пола апче достинекс пробав една недела така и ми беше лошо па ги прекинав. Потоа отидов кај Панчевски во систина и он рече секој понеделник по четврт достинекс и за месец дена ми се намали а ми беше 48 пролактинот. Сега ми е добар и не пијам веќе достинекс.