Гонал Ф дава добри резултати, само опуштено и позитивно , па да не израдуваш за најбрзо време. Ти посакувам успехhug:!
Само храбро, сите сме со тебе! Јас уште не сум почната, отприлика за 10тина дена. Зависно од препишаната терапија (секако ќе ми требаат повеќе отколку што ми следува преку фонд), ако се работи за фостимон ќе те барам да ти ги откупам Јас сум била стимулирана со гонал ф лани во декември, мојот организам убаво реагирасе, извадовме 11ј.к. Сметам дека е индивидуално, секој организам реагира различно, ама јас лично со мерионал добив 7ј.к. на пример (тоа беше за 2ивф). Се спремам за 3ивф па ќе видиме како ќе биде. Ти посакувам среќа и спрема тоа што испражував се смета дека гонал ф е најчиста форма и најслична до природниот хормон.
ДХЕА е суплемент кој малку ги освежува јајниците и го подобрува квалитетот на јајце клетките. Незнам за овде во Мк, но го има во Косово и Бугарија, а тешко се наоѓа во Србија.
se pijat za podobruvanje na rabotata na jajnicite i za podobruvanje na kvalitetot na jajce kletkite. gi ima vo gtc na prvi kat, vednas do stopanska banka. stopanska banka e na prizemje, ama na prvi kat ima eden del kade izdavaat karticki. prodavnicata e zalepena do bankata. 800 denari se, 60 tableti od 50 mg.
Кај мене Фостимонот даде многу полош резултат од Гонал Ф. Кога го заменија со Гонал Ф, тргна цела работа попозитивно. Среќно!
Jas odev do 4 sprat, nema lift vo nasata zgrada pa eve sega bas uspivam na cice edno od dvete trimesecni bliznacinja.
Не знам каде да го сместам мислењево, преместете го ако има соодветна тема, а мислам дека имаше но не можам да ја најдам. Денес случајно ги здогледав инекциите Фостимон што ми останаа од ИВФ-то, вкупно се 10, и гледам дека даумот им е до 7ми месец 2018, ако некој прави приватно ИВФ и терапијата вклучува Фостимони, нека ми пише ЛП, со задоволство ги поклонувам.
Првиот ден иако лежев морав по скали нагоре, спрат од куќа сум. Требаше медал да дадам на тој што ќе ме крене мене хахаха. Втор, трет ден бев во лежечка и полулежечка состојба си гледав серии на лаптоп, ама си станував почесто.. после веќе си терав нормално, и по скали горе доле одев до двор по неколку пати цо денот. Уште се немам вратено на работа иако ми е претежно канцелариска, мислам заради психички стрес од одредени персони ќе отепам таму некој, па си терам боледување колку можам. Повеќето доктори ми рекле се може нормално само малку поуспорено ...по скали пополека нагоре, надоле..да нема нагли потези (нагло станување, вртење..), да нема кревање тешко... Ако се враќаш на канцелариска работа да стануваш почесто за циркулација.
Многу ми е чудно кога ке прочитам некоја дека пишала по трансфер не станав од кревет лежев толку и толку дена па како идела на инекции како клексани и прогестерони ваљда не се боцкаат дома сите сами а посебно во бут ...ти каде идеше на боцкање по трансфер?
Mene za stimulaciite maz mi me bockase ,diktorot ni pokaza kako i si teravme sami . I za posle transfer ke bide isto.
@Софија 88 Јас немав боцкања по трансфер, ама апчиња миљарда: Аспирин за крвта, Утрогестан вагиналетки за прогестеронска поддршка, плус пиев Декортин, Естрофем, Евитол и Фемибион препишано од докторката во Систина, и редовна терапија со Метформин за шеќер и Еутирокс за тироидна. А пред трансфер сама се боцкав со поткожните, а блиска роднина на сопругот што живее многу блиску ми ги ставаше мускулните инекции (фостимони). Се имам и со Клексани боцкано одамна кога скршив нога, многу е лесно сам да се боцнеш.
Kako go podnese estrofemot? Jas nekako so pravo mu se plasev edvaj cekam da pominat denovive i valda ke mi go prekinat
Секој си одлучува за себе, дали и колку ќе лежи. И не сите имаме боцки после транасфер, ја овој пат пр.немав боцкање после трансфер бев покриена со кринон гел и апчиња.
И јас овој пат удрив на лежење Така ми идеше. Претходно не ми се лежеше, ама сега ми одговараше ептен!
Јас уште го пијам Естрофемот, од 2*2, го смалив 2*1, сега почнав по еднаш на ден уште недела дена, ќе бидам крај на 9, почеток на 10 недела кога ќе биде тотално прекинат. Сите апчиња добро ги поднесувам, само Утрогестанот ме нервира, ме дуе и цело време со улошки сум како бебе со пелени хахахах...