Сите споделени мислења (барем моите, се надевам и на другите) се со одобрување на доктор. Не би пишувале на памет.
Битно е дека си успеала мила, друго се се заборава. А не можеше поткожно да боцкаш или така ти кажа д-рот?
Јас имам заборавено, но примав по 6 фостимони и ми објаснија дека може во стомак ако ги делам на две (мислам) инекции. Не се боцкав мускулно. Девојки, се јавив во болница да им кажам дека тестот ми е позитивен и дали и кога да правам бета. И ми рекоа дека не мора преку крв, туку да почекам до 15ти ден (денес е 12ти), да направам пак тест преку урина и ако е пак позитивен ќе ми закажеле термин за ехо. Има некоја од вас што без бета потврдувала бременост директно на ехо? Разбирам дека концентрацијата во крв е поголема и штом ја препознава во урина нив им е ваљда доволно, но малку се збунив.
Точно така. 55 Фостимона - 14 дена. Докторката си кажа мускулно. Споро реагирав, ама реагирав, и не сакав да се откажам кога веќе сум примила 30, одев до крај, за да извадат јајце клетки, и ми извадија 5 ј.к, 2 ми вратија на 2 ден..и сега за сега сум бремена со близнаци. И со првото ИВФ покасно почнав да реагирам, супрефактот ми ги успива многу јајниците и плус секогаш сум имала доцна овулација и инсеминации кога правев.
Јас не реков дека е од памет,но сите сме со различни ситуации па затоа јас лично би го прашала.Не би се водела како другите прават.Тоа веројатно од претпазливост.
@joan Честитки мила! Јас за мир во душа сама си отидов да испитам Бета, 2 пати во размак од 3 дена (13 дена и 16 дена од трансфер) за да видам дали се зголемува како треба.. ама јас сум си таква будала.. мора да бидам сигурна. Докторката се смееше вика зошто пари си давала. Хахаха...
Па изгледа и они сакаат да ни заштедат, јас и така исподадов толку пари за домашниве тестови, ја пратам црткава од 7-8 ден по два пати на ден (лудо! знам) и дури денеска е убава темна скоро ко контролната. Да праев бета може и ќе заштедев А сестрата ми вика батали тоа тестовите до 15ти ден, на 15ти уште еден и толку. Јас до 15ти уште сто ќе направам. А рационален човек сум луѓе, а правам неразумни работи од што сум научена со работава само на негативни вести. Фала ви на подршката ептен
Честитки! Со упат од матичен гинеколог, тестот преку крв е 100 ден и имаш бројка. Во Синлаб за 2ч добиваш резултат на маил. Можеш да си направиш, вредноста на бета дава важна информација (верувам дека е висока кај тебе).
Честитки мила,штом секој ден е потемна тоа е тоа, добро бо било да си направиш бета, според тоа ќе ти закажат кога ехо. Мислам кога веке даде толку пари за тестови пс. Нареден месец спремај зурлите во труднички да не пречекаш на ниво и @Bubce38 ја влечам со мене
Честиткии мила, висока бета, полно меше и да се гушкаш со бебуш/и, од ти посакувам! Леле убавини , дај Боже што почесто да има позитивни резултати овде, убави вести и частенка! Многу возбудливо, се радувам за секоја од нас!
Moj sovet ti e napravi si betahcg najtocen e I daj boze da bide mnogu mnogu visoka I za 9 meseci da si drzes vo race dve zivi I zdravi bebcinja
Фала ти Мецкичка драга. Две бепчиња нема да држам дека имам едно ембрионче вратено, но и со едно ќе бидам најсреќна.
Vlecela ne vlecela , kje se mafneme site od ovaa Tema Eden den. Samo trpenie, volja I ljubov, mnoooguuu ljubov
Cestitki draga, so lesno cela bremenost Sigurno e visoka beta, samo ti potvrdi si. Cekame edno ubavo i zdravo bebence za 9 meseci
Се си течеше одлично, но бета на 10 ден 4.68. Докторот исчезна а сестрата ме убедува да продолжам со терапија. Има ли некој што му се случило чудо за два дена мислам да се смени нешто?