Дај боже. А несакав да правам на 10 ден сакав уште малку да си се порадувам. Вака се разочарав премногу
А зошто правеше на 10ти? Докторот така ти кажа? Гледам по америчкиве форуми, сите прават 9 дена по трансфер....но за кај нас прв пат слушам порано од 14.
Отидов за крвна слика и ме виде докорот и рече ајде и бета да направиме. Јас малку не сакав си викам зошто да брзаме ке дојдам на 14 ден ама ајде доктор е да го послушам и ете
Мене на првото ивф бетата 10 ден ми беше 4.7 исто и мене сестрата ми рече да си продолжам со терапија но ја баталив ми беше се јасно колку е саат.Се што е под 5 не треба да се надеваме. Така би ти препорачала да ја баталиш терапијата бетата допрва нема да се качува. Жал ми е....
@joan баш ми е мило, ептен се радувам! На толку пари што сме изнатрошиле да си направиш и бета хцг, чисто заради тебе Честитки од срце и со лесно да биде!
Zdravo na site.jas sum vo proces na in vitro,pa bi sakala da ve prasam tie sto ste piele dostinex za vreme na procesot,do koga vi bese kazano deka treba da se pie.
Зависи за што се пие, мене ми заврши терапијата со достинех 3 дена по трансвер.Ги почнав од денот на пункција
po 2 pati nedelno po edna polovina pijam jas gi pijam nekolku dena pred mikroginonot dali dodeka se prima stimulacija,moze da se pie analgetik ili dizaepam dokolku ima potreba
ne mi e terapija,no nekako me faka strav,posto sum golem panicar,od cela procedura sto i kako ke bide,pa epten aki ispanicsm nesto dali moze da se napijam
Jas dva diazepami primav pred et a za dostinex Dr lazarevski mi gi dade pred vtoroto IVF ama ne gi piev oti veke piev bromergon
Bedoksin kje si pies 3*1. I nema sto strav I panika da te faka, nema nisto strasno,nema bolno. So lesno
uf ne znam kako ke pominam so panikive i stravot, gledam da gi kontroliram nekako.prv pat pravam i epten sum preplasena
Немој мила, па ти си лавица стравот и грижите се во прилог на неуспех, не си прави лошо на себе и процесот. Психичката стабилност многу значи. А процесот во физичка смисла не е толку тежок, па види не' сите го имаме преживеано по повеќе пати. Зошто толку страв? Јас би пиела магнезиум со Бкомплекс за смирување, никако диазепами, нема потреба.