Сите не' боцкаат зошто има студии што велат дека смиреноста при трансфер многу влијае врз исходот на процедурата. Но не е добро да се пие често, особено не на своја рака. За што е достинекс? На пункција ќе си се одмориш со анестезија, а пред трансфер они те боцкаат со дијазепам. Друго не е ништо страшно.
Ја прашав сестрата,дијазепам било Со кетонал ме боцнаа на пункција,многу јаки болки имав и одма ми се смирија. Не кукле не им е ново и пред 6 год кога правев ивф кај Попович и тогаш ме боцнаа со дијазепам и пред 1.5 год исто така. Изгледа стандардна процедура им е
denes cel den sum so glavobolka koja ne mi pomina ni od dva analgina,a tek sum na pocetok od stimulacija,tek punkcija koga ke dojde kako togas ke se spravam so toa sto imam fobija od anestezii.nekako se mi e stresno ama pocnav i sea ne mozam.da prekinam
@joan честитки мила! Уживај и наредни месеци гали меше Е сега јас да се консултирам нешто со вас... од вторник треба да се боцкам со Гонал Ф, арно ама денес, вчера и завчера пиев еднаш на ден диазепам 5мг.. имав смртен случај и морав да се напијам не можев никако да се смирам. Требаше на 1ви да добијам а јас добив вечерва (утре ваљда прв ден од циклус). Дали дијазепамов може да ми влијае на нешто или да не паничам? Ептен сум во паника, дека добив порано, а мислев ќе ми изветрее .... Фала ви девојки
Devojcinja na 8 mi noemvri treba da idam na transfer u Praga a denes mi zavrsuva menstruacijata i osekjam nekoe ceshanjw kako infekcija da imam Jas cesto imam problemso gabicki ,doktorot mi vika deka ne e problem toa. Ama nekako panika me fakja Imala nekoja vakov slucaj?
Devojcinja ,ako nekoja od vas ima potreba od vakvi vitamini slobodno pisete mi,da vi gi dadam. Imam visok kutivcinja,a rokot im e uste 4,5 meseci.
Не се плаши,не е ништо страшноМораш да бидеш храбра и силна,нема откажување бидејки, ја знаеш целта.А целта е да бидеш МАЈКА, затоа чекори храбро и не се замарај со ситнициСо лесно да ти мине целата постапка и да се радуваме сите со висока бета Прво не паничи,што било поминало,знам не е лесно ама сега гледај да одиш напред.Насочи се на постапката,да успееш.Точно денес ти е прв ден од циклус и со лесно и со среќа, па очекуваме позитивен резултат За чешањето,најдобро би било консултација со др што ти ја води постапката,тој најдобро знае се.Претпоставувам дека е далеку,ако можеш преку вибер или месинџер да комуницираш.Или пак кај твојот овдешен матичен гинеколог да се јавиш и да прашаш. Знам дека во Систина ни даваат полигинакс вагиналети 6 дена по 1навечер,пред пункција.Ама се зависи од др што те води.Со лесно и чекаме убави вести наскоро
So sreka Bibi i da zavrsi so uspeh procesot.i jas od denes pocnuvam so gonal f da se bockam po 4 na den isto i jas sum vo panika mnogu ama mora da izdrzime
lavica82 и Bibi30, со среќа и лесно целата постапка, нема потреба од паника, речиси сите овде поминале и по неколку ивф постапки, па сите се фала Богу ок и не се откажуваат. Да беше нешто страшно, сигурно немаше да бидат полни клиниките со пациентки за ивф... Немојте да си се стресирате непотребно, најважна е позитивната енергија... Ви посакувам висока бета и полно меше! hug:
Девојчиња, вие што бевте на природен циклус, по колку пати ви испитуваа хормони, кои денови, која вредност ви беа хормоните, големината на фоликулите?
Devojki, vie sto redovno piete aspirin 100, imate li ponekogas krvarenje od nos? I sto pravite vo takov slucaj?
@lavica82 ти ја пуштам целата среќа и за 9 мес да галиме бебче. Каде ќе правиш ти? Приватно си или со ваучер?
Зависи од докторот, неговиот начин на работа. Може воопшто да не ти испита хормони, или може еднаш или два пати пред пункција. Обично естрадиол се проверува. Тој треба да биде околу 200 пред пункција, ако е 1 фоликул, со големина од 18-20 mm.