Јас се сеќавам на пункција ми кажа дека ми е многу убав и 13мм, а на трансфер 2 дена подоцна не ми кажа само бараше "убаво место".
Utre treba da mi merat ,zavisno od toa ke odam na transfer vo vrornik ili ne . Bash sum vozbudena , da znam sto da ocekuvam. Thanks !
Јас знам од 9-11 е најубаво да ти биде не било убаво ни помалку ни повеќе да ти е ...читав цвекло и морков за дебелината да јадеш дали има тоа стварно некаква врска незнам ако знае некоја од искуство дека стварно и делувало нека пише, мене ме интересира што значи тоа јади која количина дневно да е треба? и дали може цеден сок да е а не салата?
Jadev se sto procitav po internet ama po malku ,valda estrofemot ke si zavrsi rabota , nego tri pati na den po dva grama go pijam .
Несакам да се разочаруваш, мене така ми велеа, господ прави чуда. Кај мене 10 ден 4.68 ,12 ден 11,6. 14 ден мензис. Веројатно биохемиска бременост.
супер ако ти делува мене ни естрофемот ни теваграстим ни цвекло ништо нешто драстично не ми промени нијанси...затоа и прашувам колку тоа дневно јадете цвекло, морков и сл ...11мм ми беше дури на 16 ден од трансфер
мила пред година дена висок 710 негде а до 400 и нешто треба...го симнав со достинекс до 12 под граница ...после ми го прекинаа пред пункција ...за да сега четири месеци по трансфер пак ми испитаат и пак биде 700 и пак ми дадоа достинекс дали ми бил висок за време на трансферот и поради него немав имплатација незнам можно е да е до тоа ? мн ми беше чудно зошто не продолжив да пијам и за време на трансфер но не сум доктор да му се бунам и си кутев .. а го прашав рече не пиј ...а докторот креваше раменици зошто не биднало ..
Мислам дека направиле грешка. Јас со 24 пролактин имав проблем со ендометриум на трите инс и првото ивф. За второто ме ставија на терапија бромергон и го спуштив под 10, ама терапијата ја пиев до десетта недела. Е сега достинекс мислам не смее во бременост.
и јас мислам дека грешка беше, но иди нека ни признаат абе се направив незнам зошто не бидна ...му реков и на сопругот викам ова прекини не пиј достинекс ми е сомнително колку што знам треба да пијам но ај не послушај го докторот ужас ...
Pa edna tegla cveklo 900 gr ja jadev 4 dena plus kikiriki jadev nekoj den po edna shaka ,nekogas ananas ednas samo avokado . Jas ne jadam mnogu 56 kila sum , eden obrok na rabota ni gotvat i uste eden doma sto uspeam da iskombiniram .dali ke ima efekt utre ke kaze doktorot Jas na svoja raka zemav vit d zosto bil dobar za oploduvanje ali se mislam da ne gresam ,da ne treba prvo da go ispitam . ovie nekolku raboti gi najdov po netov u glavno po mrsni raboti treba
ne se sekavam deka kazale konkretno, osven zadovolitelna debelina na endometriumot i jas jadev se sto procitav, avokado, brazilski orevi, puter od kikiriki, cveklo, proteini i sl. nemav odredeno kolku kolicinski, ama sekoj den jadev od se ova sto napisav. endometriumot go merat na folikulimetrija, a na punkcija i transfer nikogas ne mi ni spomnale za endometrium. na punkcija posledniot pat primiv i tevagrastim i atosiban. samo ednas imav biohemiska bremenost.