Ispitaj go prvo vit d pa pij on ne e dobro ni da e nizok nitu visok za IVF vit d treba da e nad 30 Med cist DOMASEN med e isto dobar za endometriumot
Девојчиња, за врши и мојот скречинг и поцнувам денес со супрефакт, кеф сум цела!Ме прашува Ивановски "страв ти е?", а јас велам никако едвај чекам да почнеме- се падна од смеа
1 секунда како болка или повеќе како некој притисок, нелагодност и толку. Се напив апче против болка и се акнав од шетање
Ne ne go prekinuvaj pij go veke koga si pocnala ama znaj podobro e da se ispita pred da se pocne da se pie vit d ete jas imav nedostatok I seuste ne e nad 30 vit d ama dozata mi ja odreduva endokrinologot
Феминки јас сум денес најтажна на свет бхг ми падна не ми растеше.Да не е мојот сопруг кој е душа човек не знам кај ќе бев.Мојот имунолошки проблем се јави и тука и на иуи и на природно.Не знам кој пат да го фатам дали по манастири да одам,на бајачка ли,на гатачка ли....и таму ќе одам и на крај на светот ако треба.На форумов сум изгледа само јас со ваков проблем.Не се откажувам од целта ама многу ми е криво што забременувам,а телото не ми го прифаќа и развива плодот.
Жал ми е мила што вака испаднаШто и да ти кажам,знам дека е тешко, боли,ама верувај штом покрај тебе имаш човек што те поддржува,на кого можеш да се потпреш кога ти е најтешко,кој безусловно те сака,се ќе пребродитеЗаедно сте посилни и ќе успеете.Верувај кога најмалку се надеваш,тогаш ќе успееш.Ти посакувам во најбрзо време да се средиш и да се вратиш со убави вестиНема откажување,главата горе и само храбро
Добро е што забременуваш, сега треба да се најде причината зошто не се задржува ембриончето. Витамини Б3 и Б12 спречуваат спонтан абортус, можеш да ги земаш. Имаш направено имунолошки испитувања?
Да имам направени сите генетски и имунолошки испитувања и голем проблем ми прави покачените антитела кој ги имам јас и ми го отфрлаат плодот место да ми го прифати и задржи независно на кој начин забременувам.
Душо, немој да се разочаруваш и немој да размислуваш за гатачки, тоа е лага и грев! Побарај појас за задржување на плодот, даваат во манастирите, мислам дека има во Струмица во некој манастир, ама не сум сигурна, треба да се распрашаш.
Главчето горе, поддршката е најважна! Исплачи се и терај храбро напред. Ќе биде! Бог има план за сите нас!
Докторите велат да забременам па ќе ми дадат терапија за задржување на плодот но дали треба и пред велат не.Одам кај Др Дејан Трајков и он вели така.
znam deka sega ti e tesko i samo sakas da places. isplaci se i po nekoe vreme ke prodolzis so novi sili. mnogu mi e zal i celosno te razbiram ti kaza deka imas imunoloski problemi so antitela. odis kaj dr dejan trajkov, ama mozes da se konsultiras i so dr aleksandar petlickovski. ke uspeeme site eden den, te