Да пиев терапија и декортин аспирин утрогестан вагинално и депо.Цело време пред и по сум со терапија.
A da prasas za intralipidnite infuzii dali ke ti dadat Dr oni se isto za organizamot da ne go isfrli kako strano telo nez dali imas napraveno histeroskopija vit d dali imas ispitano no ako nemas napravi I ispitaj I kariotip napravete ako nemate napraveno so soprugot
Кариотипот е добар генетски сме ок со сопругот.Хистероскопијата е ок и витамините.Е сега за инекциите си во право мислам дека се тие ,но Др вели прво бременост па интралипидните инекции.Така некако....
Мартка сите пиеме по нешто за антителата после трансфер. Јас овој пат пијам Декортин 5мг по едно два пати на ден. Може треба дозата да ти се зголеми.
Девојчиња кои хормони освен пролактинот се битни да се испитаат кога станува збор за крио трансфер? Нели некои беа битни за ј.к и сл но во оваа фаза кои се битни?
Mene nisto ne mi baraat ored krio transfer samo debelina na endometrium na 12 den od menstruacija Devojki endometrium 8 mm a od Praga mi rekoa da prodolzam so estrofem ista doza i u sreda transfer ))
Само немој да губиш надеж. Имам пријателка која после години борба, ин витра тука и во странство, на крајот остана бремена со ин витро и сега се гушка со едно годишна ќеркичка. Со лесно и чекаме убави вести
Eve me i mene so novosti. Denes mi e 10ti den so stimulacii. Estardiolot e 1634. Vecer treba da primam 2 inekcii Pregnil, i vo nedela punkcija. Celata sum zbunka bidejki mi e prvo ivf, doktorot nisto ne kazuva, ne znam ni kolku folikuli vide denes... Se mislam i dali se dovolni 10 dena stimulacii... Sto mislite vie?
Добар е естрадиолот, супер и 10дена со стимулации е доволно.Ајде сега со лесно на пункција,да извадат што поквалитетни фоликули, да си се оплодат што повеќе и да си седат кај мама во меше цели 9 месеци. Со среќа
Во таа што е кај мене нема ништо....изгледа во нивната запишуваа Што е тука е, ќе видиме во недела што ќе извадат Фала ви на поддршката и стискајте палци
Девојчиња, помина и мојата пункција. Од три фоликули извадени три јајце клетки. Едната е убава, другите две се со послаб квалитет. Утре треба да ми јават колку се оплодиле и како напредуваат
Venus ajde so sreka na punkcija!Sakam da te prasam dali merese estradiol posle pet dena od stimulacii,deka jas utre treba da odam za estradiol a samo pet dena se bucam.i kade pravis ti ivf kaj koj dr. si
so sreka i so visoka beta dobar e estradiolot. so lesno na punkcija i kvalitetni jajce kletki da izvadat