Денес беше мојот трансфер,од 6 оплодени ми вратија 3,супер помина се не осетив никаква болка. Да ве прашам што правевте после трансфер ,каква храна внесувавте?
Mojot doktor posle transfer mi rece da si prodolzam da si jadam i pijam se kako i prethodno i da ne mu pravam stres na organizmot so toa sto ke se zamaram sto da jadam a sto ne . Go isfrliv sekerot , prvi 3 dena jadev avokado , jadev poveke ovosje i zelencuk i se trudev da pijam poveke voda . Znaci kafe piev prodolziv da palam cigari i eve me 32 nedela so bliznaci. Samo odmaraj i probaj da se opustis i da ne se optovaruvas so baranje simptomi zasto jas simptomi nemav . Pravi se sto te opusta , jas si rokav muzika duri i si peev , si gledav komedii . So lesno da ti pominat ovie 14 dena i da se raduvas na visoka beta.
Да дијазепам е и мене пред самиот трансфер ме имаат боцкано со него тоа им е стандардна процедура изгледа .
Со успех и полно меше со бебуш! Со лесно на пункција, да извадат што повеќе квалитетни ј.к. и истите да се оплодат, делат и вратат кај тебе во меше, па да ни се исфалиш со многу висока бета! hug:
Да, пред трансфер боцкаат дијазепам. Незнам кој имаше напишано,...за што е таа инекција што ја ставаат во матка и кога се става?
За задебелување на ендометриум, Теваграстим, се става по потреба, ако не е доволно дебел ѕидот на матката.
Дали кога се боцкавте со прогестерон депо ве болеше и тешко идеше,сега пред малку се боцнав се исплашив почна и да ме боли.какво е вашето искуство?
Ne se sekiraj progesteron depo se mrsni inekcii na baza na maslinovo maslo i se teski za aplikacina taka da jas koga sum gi stavala isto me bolelo ednas duri mi se napravi apces no so list od zelka se smiri vospalenieto i se pomina kako sto treba
Lavica, estradiolot posle 5 dena stimulacii mi bese 520. Stimulaciite mi bea so fostimon 3 na den plus suprefact. Vo remedika sum kaj Dimitrov. Ti kaj koj dr. si? Ajde so srekja pa pisi sto napravi denes na pregled.
И мускулно? Бравос. Јас поткожните да, ама за мускилно не се ни осмелив. Сепак е поспецифично боцкањето. Внимавај полека да ја пуштап течноста. Мене ми се правеа топчиња, ама по многу боцкања, не на почетокот.