Тие што не успеваат во култура до 5 ден, тешко дека и во матка ќе имаат поголем успех. Не се јадосувај за џабе.
@Martka јас добив циклус после една недела. Кај мене на 2 ден ми вратија 2 ембриони,од кои едното еве го 6 год.маже.Нема правило кога е подобро,дали на 3 или на 5 ден.За тоа одлучуваат самите ембриолози. Јас би кажала кога ќе сака дедо боже,тогаш ќе биде.
Нема правило мила, којзнае од што се зависи.. Јас на првото 2 недели после завршување со терапијата (4 недели од трансферот), на второто после 1 недела (3 од трансфер), на третото после 3 недели (5 од трансфер)
Ima mnogu uspesni i od 3 den sto se i od 5ti,taka da ne se zamaraj so toa koga ke bide.ti posakuvam mnogu sreka i da se izraduvas so pozitiven test na kraj.
Јас имав само два и ги чуваа до петти ден. Искрено мислам докторот сакаше да види дали ќе се развијат во квалитетни бластоцисти, за да знае дали имам проблем со квалитетот како што имам со квантитетот немам друго објаснување
@lavica82 За прво ИВФ во 00.00 часот, а пункција беше 12.00; второ ИВФ во 22.00, а пункција беше во 09.00. Зависи пункцијата кога ти е закажана.
Со среќа. Мој совет ти е да не се оптеретуваш дали е 3 или 5 ден, иако знам дека не е лесно. Добро е кога има повеке ембриончиња, шансите се поголеми. Опушти се, во добар правец тераат работите
Дали имавте проблем со хормонската терапија пред и по трансфер, несто како тахикардија, вознемиреност...?
Јас ја примив во сабота во 22 часот а пункцијата беше понеделник во околу 10 часот сабајле.Поздрав и берикет за сите и поддршка за успех.❤
Да пробаш да се опуштиш. Ако си вознемирена, само ќе си наштетиш. Земи б6, читај книга, гледај филм, излегувај...што и да е, нешто што ќе те опушти.
Bibi bev denes,rece dr dobro e a ne mi kaza kolku folikuli ima i vecerva ja primiv stop inekcijata,a vo cetvrtok sum na punkcija