Здраво девојки, на сите што имат висока бета им посакувам школска бременост, на сите другите што се на процедура им посакувам висока бета. Сега имам едно прашање дали на некоја и се случи ова после 3 неуспешно ивф добивам на секо 14 дена, веке ми се здосади, сакам да правам ивф на природен циклус ама од крварењето никако не можам. Поздрав
ima kratok i dolg protokol. kratkiot trae okolu 7-8 dena, a dolgiot od 10 do 14. ova ne e isklucivo samo tolku denovi, vo prosek e vaka. koj protokol ke se primeni zavisi od konkretniot slucaj i sto poveke praktikuva doktorot. so stimulacii najcesto se pocnuva na vtori den od ciklus. inekciite mozat da bidat fostimon, merional, gonal, puregon... ako e dolg protokol se davaat i inekcii suprefact, obicno od 19 do 21 den od ciklus se pocnuva. se dobiva ciklus i se prodolzuva i so suprefact i so stimulacii. dodeka trae procesot se pravat okolu tri folikulimetrii i dva ili tri pati se pravi proverka na estradiol ili estradiol i LH. otkako ke pocne procesot do punkcijata kaj doktorot se odi najcesto tri pati.
Мене ми се случи после прво неуспешно, два месеци крварев точкасто цело време а ми се засилуваше ко добиено на точно 14 дена. Кога бев на контрола на 6 ден имав фоликул пред овулација, ми рекоа од шок од премногу хормони. После 4-5 вакви циклуси на 14 дена одеднаш се смири, преку ноќ престана крварењето и циклусот се врати во нормала.
Da , tahikardija ,tesko disenje ,zestini ,vrtoglavici,gadenje,glavobolka prvite 6 dena odterapijata pred transfer posle oslabea simptomive i nervoza zaboraviv ama si zemav slobodni denovi od rabota kolku mozev vitamin b i se zatvoriv doma ne bev za so lugje
Со лесно и со успех, да ни се пофалиш со висока бета! Со успех и висока бета!hug: Супер бројка, ќе има и за замрзнување, со успех и полно меше!
Пак јас денес на мерење, естрадиол 1600. Вечер во 21:40 примам суперфакт, после 2 часа прегнил. Петок 8:30 нацртана за пункција... Фоликули на едниот виде околу 8, а на другиот само рече уште повеќе. Јас само да си кажам пошто тука кога пишувам најубаво и после полесно ми е некако, мислам само Вие разбирате.. Поздрав и бацки до сите
Се правам од тоа што имаш напишано ,само б6 не пијам , се надевам дека се ке помине и со арно ке се зврши .
Браво за позитивната енергија! Со лесно и успех на пункција, да извадат што повеќе квалитетни ј.к., да вратат во меше убави ембриончиња и за две недели висока бета! l:
Женски, да се пофалам дека денес почнав со боцкање. Ќе одиме со краток протокол и по 4 пурегони дневно, па во сабота на ехо. Ептен сум возбудена ама во истовреме и малку во грч како ќе биде, првото бев со менопур и од 7 јајцеклетки ми се оплодија само 2 . Ама потајно си викам овојат ќе успеам На сите што сте во постапка или чекаат да започнат им посакувам лесна и успешна приказна и сите да си се израдуваме.
Со лесно и со среќа Зависи, кој како сака.Еве @jule84 и @joan правеа рано,7-8 ден и им излезе втората линија(позитивен тест) Најдобро е да си испиташ бета преку крв на 14-15 ден,тогаш е најточно.Стискам палци за висока бета
Ухуууу ама ме фати некоја возбуда додека те читав Ајде за убаво нека е! Ајде позитивни мисли, секако дека ќе успееш! Со лесно! Со лесно на сите