Neli zborese nekoj tuka deka imalo nekoj hormon koj sme go primile na transfer pa mozel da pokaze lazna bremenost pred 12 den ili losho sum svatila?
Тоа е прегнилот (hcg) и тој може да даде лажна втора линија. Но, обично после 3-4 дена би требало да не е веќе во организмот. Јас има добиено втора вистинска линија на 7ми ден. А, и странските искуства го потврдуваат тоа.
Znaci i jas moze da si napravam porano test. Jas denes imav transfer ama mi rekoa test za 16 dena , pobogu koj moze da izdrzi tolku
Па да, можеш Со лесно и за 7-8 дена те чекаме со убави вести! Веројатно слично, најрано 8/9 ден, но таму зависи кога ќе настане овулацијата и имлантацијата. Не може прецизно да се знае како при ЕТ. Може е подобро да се причека повеќе денови.
И јас бев мила нестрплива и направив рано, но никој не ти го признава резултатот пред 14ти ден по трансфер, освен што ти сама ќе се опседнеш со тестирање сепак, имам целосно разбирање
Си мислев дека ќе издржам ама дефинитивно ова е најтешкиот дел..градите ќе ми пукнат,имам чудни болки како предменструални.можеби и тоа е само потсвесно...аххх
Kostarika so lesno i za dve nedeli da imas visoka beta Ajde Bibi so sreka na punkcija ke imas dosta folikuli so ubavi jajce kletki
Со лесно боцките. Ти посакувам среќа и успех! Со среќа мила и за две недели да се пофалиш со висока бета
bravo bibi, odlicen broj na jajce kletki ke imas i za zamrznuvanje i za polno mese so lesno da odi postapkata i mnogu oplodeni jajce kletki so lesno i da ne izraduvas so pozitiven rezultat
Девојки, сега нешто сум во мисла.. на листот за пункцијата читам без лак за нокти. Е сеа ја иам на рацете (нозе не) . Мислите ли ќе ми праат проблем? Sorry што замарам за глупости, ама ми се уврте во глава...
Мене ништо не ми кажаа околу тоа. А баш се сеќавам бев лакирана и на раце и на нозе Со лесно Биби и да извадите многу лепотички
Каде ова потенцирале?? Поради анестезијата како превенција пожелно е да се нема лак на нокти на раце, за ако има компликација од истата првин на ноктите се гледа (доколку дојде до губење на кислород во организмот).. ^инаку јас и со гелни нокти сум била на пункција (во Систина) па ништо не ми рекле
Биби, мој предлог е да го извадиш лакот, може да ти направи проблем анестезиологот, тоа е заради анестезијата, мораат да следат доколу се јави промена на бојата на ноктите. Без лак, без шминка, гладна и жедна. Мене анестезиологот ми направи проблем што сум испила 2 голтки вода пред да дојдам
Zdravo zenicki☺eve da vi pisam deka zavrsi i mojata punkcija,sega uste lezam da mi istece sistemot i ke moze da si odime.mi kazaa izvadile 14 folikuli pa zdravje so gospod napred da se oplodat poveke i utre da dobijam ubava vest od embriologot.