Што убава бројка! Те чекаме утре со вести! Убавини! Ме преразнежни Гали меше и уживај во секој момент!
Мене во Ремедика на лапароскопија, ми рекоа без лак за нокти. После тоа на сите следни интервенции бев без лак.
so lesno i mnogu oplodeni jajce kletki joan draga cestitki imaj si lesna i skolska bremenost, uzivaj vo sekoj mig
Embrioglue kaj nas ne koristat a vo stranstvo go stavaat za implantacija na embrion ite a inaku embrioglue e hijaluronska kiselina po sostav
hijaluronska kiselina i proteini e sostavot na prirodnata zastita na embrionot za da se ugnezdi vo endometriumot. Samoto telo si go laci toa Imam informacija i vo turcija deka se koristi a vaka sto citav po net kao zamena za scretchin -got e . Velat deka go zgolemuva procentot na uspesni embriotransferi za 20%. Ali gospod resava spored mene i na site najdobri tehniki pak ima neuspesni ifv.
да, идам ако се биде по планот ај ќе прашам и тука, колку дена пред трансфер почнавте со пролутекс? Прашав во групата за смрзулци ама само еден одговор добив, tnx @kukla21 А тука има повеќе активни членки, можеби некоја ќе се сети. Онака информативно ме интересира
@Ѕвездички почнав да се боцкам од ден по пункција, па се до трет ден по трансвер, потоа продолжив со Депо на 4ри дена.. Ти дека со ескимчиња не знам како би било точно, ама ден-два или на самиот ден на трансвер би почнала, ако и би почнала со нив, можеби Депо ќе ти дадат од старт на 4ри дена
Лепотици, помина и мојата пункција. Извадено 10 фоликули и сите 10 добри.. Е сега ќе видиме колку ќе бидат добри викендов Ај сеа како да издржам дури ми се јават? Утре задутре ваљда ќе кажат некое инфо.. Поз до сите вас убаи девојки
Ќе си се гушкаш со маже , ќе си гледаш филмче, ќе си јадеш цвекло салата, ананасЧе, и оп дошло време да ти кажат кога да одиш да си ги земеш малите Со лесно и чекаме висока бета
hug: Убава бројка имаш, бравоо! Со лесно, висока бета и полно меше мила, да не израдуваш со убави вести! hug:
Во Ремедика си? Мене ми даваа таков лист пред секоја пункција без шминка,лак,средени гениталии,гладна,жедна,без накит... Но јас имав гел на ноктите на раце прозирен многу минимално розева провидна нијанса за да се гледа доле недај боже при губење на кислород помодрува нокната плоча...и пројов без проблем...и по трансферот до тестот исто со гел бев нонстоп но почеток 8ми го извадив за да ги одморам малце ноктите а и ми се пролошуваше зошто сама си ги правев и мака ми беше со мешето...по 3ти месец од тест од шуве не дека на бебе нешто ќе му беше се фарбав и еве сега во 9ти пак ќе се фарбам....зборот ми е сами си одлучуваме за се...не велам дека е дозволено и правилно само го кажувам моето лично искуство како јас си правев Со лесничко на сите ве следам и се радувам на секоја што е во постапка зошто тоа е само едно скалило до успехот до позитивниот тест...Само позитивна мисла до позитивен резултат сите ќе бидеме мајки
мила јас колку што се секавам при крајот сте ти и кукле, така да ви посакувам со лесно да си помините на породување и да си го дочекате со радост тој најубав ден кога ке ги гушнете бебулињата во раце ...па ве чекаме да ни се пофалите тука ...и пуштајте среќа и на нас да успееме па низ парковите да се шетаме сите ❤
Девојки здраво!Утре завршувам со циклопрогинова,пред 3дена на 21ден од добиено почнав со боцкање од 0,5 со суперфакт,и од кога ќе добијам на втор ден сум на ехо,и од тогаш продолжувам со суперфакт по0,3мл и со инекции за стимулации само незнам како се викааЌе дознаам кога ќе одам на преглед,морам да признаам дека малку ме фаќа паника што како ќе биде,али се надевам на радосни вести за време на празницитеВи посакувам на сите успех,а на тие со висока бета да уживаат мах и да галат меше.Убав викенд
Благодарам уште еднаш многу. Морам да напоменам дека навистина многу ми значи ваквата подршка. Навистина е доста различно кога ќе одиш кај лекар претходно подготвен со некакво знаење за да знаеш и следиш што се ти прави и кажува. Со оглед на напишаното, јас најверојатно ќе сум со подолгиот процес, бидејќи ми рече дека сега (6 ден од циклус) да пијам ОВУНОРМ, па од 19 ден ќе ми ги дадат спремни суперфакт 5-6 дена зависно од реакцијата на организмот на инекциите. Па следат стимулации, само не ме упатија какви и што.... Имам прашање: на кои денови се прави проверката на estradiol i LH? Знам дека е на 3 ден?