Со среќа мила. Убава бројка на ј.к. извадил докторот. Сега нека си се оплодат и делат како што треба, па за две три недели висока бета
Да ве прашам, аспиринот кога го пиевте, навечер, насабајле..? И ова ампулава prolutex (progesterone),ја боцкавте во стомак или рака? Се извинувам,мож сум напорна, али ме фаќа паника сега
Јас прашав доктор кое време е препорачливо да се пие, ми рече дека нема никакво влијание тоа. Јас го пијам после ручек, да не е на празен желудник и ми е ок.
Јас сум алергилна на Аспирин и по аптеки барав замена но ми кажаа дека немаат и дека сите се со ист состав. Во терапијата имам аспирин но докторот кажа да не пијам ако сим алергична. Од каде ги купуваш Кардиопирин?
Аспирин пиев од пункција до трансфер насабајле (ЕТ на 5ти ден) и по ЕТ боцкав насабајле Клексан и Пролутекс а навечер Аспирин мораше размак 12ч.од Клексан до Аспирин.Пролутекс боцкав во рака ради претходниот ивф обид ми направи алергија (пликови ко со пегла допрена) а Клексан во рака...Можеш во стомак слободно
Пролутекс ставав во стомак. Аспиринот од сабајле, така си го фатив редот. Само релаксирано и позитивно
од Систина јас 2 дена пред трансфер треба да почнам, ама ваљда секој различно 2 дена пред трансфер ќе почнам, па ќе видиме
Женски бидна мојот трансфер денес на 5ти ден од пункција. Вратија 2 ембриони - бластоцисти. Сега да се издржат 2 недели Не ми објаснија колку клеточни се ембрионите, може ли да ми кажете што значи бластоцист? Фала ви
Одлична бројка,дај боже сите да се оплодат,да се развиваат правилно и да има и за замрзнување,за да му купите на бебчето,уште едно братче или сестриче Со лесно и со среќа мила Зависи кога ќе добиеш.Ама можеш на 2-3 или 4 ден.Најбитно е да добиеш за да можеш да си пАспи Аспиринот секогаш го пиев на гладно,наутро.Ама слушај си го твојот др како ќе ти каже,така пиј си го.Без паника и само храбро Со среќа мила,сега ќе чекаме висока бета Со лесно и брзо да ти поминат овие 2 најтешки недели во исчекување и да ни кажеш колку ќе биде висока бетата
@Bibi30 jas ja stavam vo stomak,a aspirinot go pijam nautro so lesno i pozitivni misli,za dve nedeli da se pofalis so visoka beta ajde stiskame palci @Bibi30 se javiv da,mi kazaa deka utre ke mi kazele dali ke bide transferot vo nedela ili vo vtronik
@Bibi30 sto terpaija ti dadoa posle punkcijata.osven aspirinot i prolutex @VenusVenus so sreka mila,ti posakuvam uspeh i ubavo da ti pominat ovie dve nedeli cekanje.da se izraduvas na kraj so mnogu vioska beta!
Доксициклин 2 дена, достинекс 8 дена, декортин 15 дена, естрофен 15 дена, кринон гел... мн ми се гледа Мила, среќно и за 15 дена да не израдуваш
pa isto i mene mi dadoa vibramicin,dekortinot i namesto estrofem mene mi dal cikloproginova.a dostinexot go pies zaradi prolaktin i pred ova ili sega prv pat.deka jas go pijam uste pred procesot i sega se do transfer ke sum go piela