Ке се вмешам во разговорот. И жене ми направија хачинг, убаво ти објасни @811622 Тоа го прават во секоја клиника. Но незнам дали кај секој трансфер. Обично се прави кај повозрасни пациентки зашто обвивката од која треба да се ослободи ембрионот со возраста била се потврда. Мене така ми објаснија. Самата постапка е: со ласер прават мал отвор на обвивката од ембрионот.
Jas go pravev vo New Born . A inaku sve se pravi posle punkcija , samiot transfer jas go gledam veke kako zavrsen cim od strana na doktorite ... @lavica82 inaku zaboraviv da kazam deka imam 41god I ova mi e prv obid za invitro @Stara Do kade si ti so cela procedura ?
lavica82, Tоа е тоа, знам дека имаше као некоја иновација во ивф методата кај нив, ама не ми текнуваше точно што беше, консултирај се со докторот дали има потреба да истата во твојот случај.
@811622 Мила, јас на 41г. правев ивф. Сега имам бебе од 4 месеци. И тебе и сите на форумов нека Ве израдува Бог, што побрзо.
@Stara Нека ти е живо и здраво бебенцето и само радости да ви носи @Stara Денес ми е 3 ден од трансферот , имам уште за чекање до исходот , ама пак ќе кажам.. што биде нека биде . Живот иде даље, ако не сега следен покушај. Првиот покушај имаше 2 фоликули, арно ама едната да ти била циста како што и се сомневаше докторот а фоликулата за жал беше празна , еве сега со вториов обид имав 7 од кои само една успеа, па реков една-една, ако има Господ и една ќе се фати . Ме фаќа само нервоза што морам ете да лежам ова она,а во принцип сум 200 на саат .
Не мора да лежиш. Ако си 200 на саат ќе те убие нервоза ако лежиш две недели. Раздвижување помага и за циркулација на крвта и прокрвеност на матката. Не мора да се убиваш од работа, да трчаш и слично, ама да стануваш да прошеташ по малку е дозволено и полезно.Ова со лежењево е некако пракса во Македонија најчесто. Со среќа и со лесно.
Mene mi e petti den od transfer.Mi rekoa samo prviot den da lezam posle normalno samo bez fizicki napor i diganje tesko zatoa sto i dvizenjeto si pravi cirkulacija vo matkata sto e potrebno.Taka i napraviv drugiot den veke pocnav da haram niz Praga. Da,samo vo Makedonija. Sretnav edna devojka vo Italija sto zivee dodusa so pet neuspesni in vitra ama vikase tamu uste drugiot den ides na rabota kakvi dve nedeli boleduvanje.
здраво женички дојде денот и јас да ви се придружам денес напрајв вагинално ехо хормони прогрестероне 0,44 естрадиол 17,1 лг 8,3 терапија Fostimon 5 дена по 4 навечер мускулно
Iskreno ne se utepuvam od lezenje ni jas, ama ete pak ne sum toa jas Da pominat ovie 14 dena posle druga prica @kateto123 So lesno
Со лесно и успех, да се пофалиш со висока бета. А кај правиш ивф, ако не е тајна? Gagahah Fostimon Чекањето не е лесно, ама мора да си најдеш занимација, гледај си филмчиња, слушај си музика, прави се она што те релаксира и муабет со позитивни луѓе! Ти посакувам успех во постапката и висока бета!
pa jas utre sum na transfer i bas ke recam ako moze neka mi napravi hatching stom e posleno posle toa da se zakaci embrionot
Јас многу лесно го поднесов, ама пиев и мала доза 1/2, 1/4 најизменично и за отприлика еден месец ми се спушти од 24 на долна граница. После ова ми ја сменија дозата 1/4 секој ден и така терав до 10 недела. За жал познавам луѓе кои многу лошо го поднесуваат. Дури и депресија им се појавува.
ajde @811622 so lesno i brzo da ti pominat ovie dve nedeli i da se izraduvas so visoka beta.od utre i jas ke gi cekam da pominat tie dve nedeli
@lavica82 Nemozes mila ti da Im kazes dali da ti pravat . Znaci Ima milion zosto I milion zatoa zosto e toa taka . Oni naj dobro znaat dali treba ili ne treba da se napravi. Cooliraj si ne se zamaraj so toa , misli si sega na ubavo ...So lesno utre A kaj pravis invitro? Fala ti mila istoto I tebe ti go posakuvam
@kostarika @811622 со лесно мили да ви поминат овие две недели и да ни се фалите со високи бети @kateto123 со лесно и со среќа
Со лесно да ти поминат деновите до тестот па да се радуваме на двете црти. Докторот ќе направи се што е потребно ти да не мислиш, само да се опуштиш што повеќе. И немој цело време да лежиш. @811622 Ќе биде се како што треба, ќе успееш, Господ е голем, знае кога е вистинско време. Кај мене беше вратен 1 ембрион за кој не ни мислев дека ќе успее поради миомите. Докторот ми кажа да се проба со 1 ембрионче за да знаеме ако е неуспешно да се оперирам од миомите. Но ете кога не се надеваш успева веројатно дека поопуштено во тие 2 недели чекање. Затоа опушти се колку можеш и ако верувам дека е тешко. Обиди се.