Јас мислам да си ставаш тоа што ти препишал д-р, мене после последната иуи ми препиша Утрогестан, па голема работа што ќе внимаваш на хигиена на прстот, вклучително и ноктот , јас и без тоа пречесто мијам раце, така да не ми беше воопшто тешко, а да, Кринонот е полесен за апликација, од причина што се става навечер и после тоа раат си цел ден, ама не знам дали е подобар, држи мислењето дека потешко се апсорбира, затоа што се стврднува многу, дури да се зачудиш што излегува... А дали лежиш по пола саат после ставање на Утрогестан, за да се раствори?
Po dva saati lezam, zatoa sto koga idev nakaj praga po aerodromi navaka nataka i ne mozev da lezam poveke od pola saat mi istekuvase mnogu brzo a ednas mi izleze cela vaginalna samo omeknata pa sega doma sum i toa mi e rabota samo so terapijata se zanimavam
Се ќе издржиме, само да успееме, мене ми беше малку проблем лежењето, од кај брзам на сабајле за на работа, па уште да лежам пола саат, не е својствено на мене воопшто, бидејќи ептен сум темперамент, ама кога знаеме која е целта, се’ се може!
Lele ne znam so toa idenjeto na rabota kako se spravuvate a ne znam ni jas sto ke pravam koga ke mi pominat slobodni denovi ,odmor ,bolovanje se sto ke uspeam da skrpam. Za ova si bara bas da si doma .
Мене за инсеминациите не ми било проблем, бидејќи функционираш најнормално, освен потешки физички активности, е сега единствено терапијата со Утрогестан ми одземаше по пола саат на сабајле... А за ивф не знам, тоа е веќе нешто друго, ќе се бара чаре некако. Што се’ издржуваме жените, неверојатна работа...!
Девојки ми треба ваша помош.Инекциите што ме следуваат преку фонд,ги потрошив.Доколку на некоја од вас и останале пурегони и мерионали,дали ќе ми даде.Ми требаат уште 5 пурегони и 10 мерионали.Ако имате да ми дадете,би ми помогнале многу и би ви била многу благодарна.Ако има некоја нека ми пише приватна порака.Фала ви многу.
Jas imam nesto menopura toa e merional zatoa sto koga snemav menopura od sistina mi dadoa merinonal ama ne se deset.
Според отеченоста на јајниците за првото ивф Таше оцени дека треба да примам една ампула стоп инекција за да не се направи хиперстимулација, точно дека стоп инекцијата придонесува за ефект на хиперстимулација. Докторот треба да процени како ќе расте естрадиолот и како да се постапи.
Aj ve molam vie sto ste preku fondot da mi dadete info. Za da podnesam za vaucer dali treba da prilozam deka sum pravela odreden broj na inseminacii .
Зависи од дијагнозата. Јас поднесов во фондот извештаи за 3 направени инсеминации. Мислам дека кај тие со сериозен машки фактор не се прават инсеминации, поправете ме ако сум грешка. Има и др.случаи што се без инсеминации.
Јас користев од прв ден на ЕТ Кринон гел навечер а насабајле Пролутекс инекција се до 9та недела...После само до 12та недела Кринон навечер...и од 17та недела до еве 36та сум користам Утрогестан навечер но за мене Кринонот беше подобар полесен за аплицирање а мислам дека и има поголем % на Прогестерон во Кринонот но еве и други членки нека кажат...Јас претходното ивф користев Кринон и насабајле и обавезно си лежев 40мин.па и 60мин.
Од 8, ич да не се секираш само да се радуваш мене две ми ги исчуваа до петти, а не па 8 опушти се, имаш супер бројка
Не си грешка, кај тежок машки фактор не бараат инсеминации само извештај од специјалист и спремограми 2 од различни лаборатории.
Ние сме со тежок машки фактор и не ни бараа инсеминации.Само 2спермограми од различни институции,а ако поднесуваш барање за втор,трет ваучер,ти треба само еден нов спермограм.
@lalapo Во моментов чекам бета, па си реков ако не биде ништо ајде да поднесам за ваучер и јас нешто од државава да искористам . Ама ако треба да чекам и чекам , е тоа нема шанси . Во тој случај повторно ќе си одам приватно .
Јас добив ваучер само со една иуи .Со одличен спермограм , уредно Хсг. Не им се знае и на нив баш ,изгледа Сега видов дека чекаш бета. Ај гали меше и уживај. Не ти треба тебе никаков ваучер