Девојки чудно нешто се случува па решив да ве прашам.Нели кажав имав неуспешно ивф и добив менс една недела по ниското бхг.Количината ми беше таман без многу количина партали и болки.Е сега ми заврши и од вчера осеќам како контракции растегнување во матка како да ембриончињата преживеале и како да ми мрда нешто,не знам дали е нормално или пак матката се мести не знам.Дали сте имале вакво чувство?ХЕЛП!Збунетаааа
@811622 девојко позитива си невидена секоја чест.Како ми даде и мене волја за понатамошната моја борба секоја ти чест.Најмногу ми се допадна твоето размислување дека сето ова го сваќаш како авантура во животот.Ова најмногу ми се допадна.Позз за висока бета.
кога ставав утрогестан си миев раце ама и си користев ракавици , а длабоко аплицирање на вагиналета без апликатор тешка работа
Со лесно да ти поминат овие две недели до висока бета, а замрзнатите да ти се најдат за второ детенце.
Devojcinja sto mislite dali da pravam test utre na 8 mi den od transfer ili da pocekam uste nekoj den?
Ја кога правев ифв,прокрварев на 9ти ден(добив циклус) сестрата ми рече направи тест обавезно за чиста мира,ми вика тестот ќе покаже точно.Поентата ми е ако си нестрплива не се измачувај можеш да направиш,по станскиве форуми читам од 6ти ден прават. Со лесно и да си видиш 2 цртки.
Ако е негативен ќе го сфатиш со резерва и за 2 3 дена ќе го повториш.Ама нема да биде негативе,ќе видиш. @joan правеше рано,незнам точно кој ден и и покажа 2 цртки. На кој ден беше трансферот,тс на кој ден ти ги замрзнаа ембриончињата.
На 10 и 12 ден од трансфер бхсг преку урина со бледа цртка е на 14 ден бхцг преку крв 5. повеќе среќа следниот пат. Ви посакувам среќа на сите, да си дочекате висока бета од прва .
Да денес правев и ги имам сите знаци за добивање мензис ама уште немам добиено и ми рекоа да ја прекинам терапијата после трансфер
@Milobebence Do kade si ti ? Sekoja borba ke ja svakjas kako avantura . Ako ne bese taka so mene, denes neznam kade ke mi bese krajot . Jas pred 1god stanav od invalidska kolicka vo koja bev 3 god . Duri I sednuvanjeto vo nea mi bese avantura , se osekjav kao Ferrari da vozam I sto trebase da napravam, da mavam glava u zid . Kako ne be ... sekoja bolnica, sekoj pregled, sekoja operacija mi bese dozivljaj I ete me , veke na noze , pa uste I beta cekam zamisli !!! Zatoa samo pozitivno vo zivotot...