Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

257 глас(а)
    15,2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

195 глас(а)
    11,6%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

57 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

19 глас(а)
    1,1%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

98 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

77 глас(а)
    4,6%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

110 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

106 глас(а)
    6,3%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

306 глас(а)
    18,1%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

274 глас(а)
    16,3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

32 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

47 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

9 глас(а)
    0,5%
  1. 811622

811622 Активен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2017
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    465
    @malifesent Без разочарување, секогаш постои “нареден пат” затоа храбро до целта ...

На Недопирлива5, malifesent, bella.gk и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.505
    Допаѓања:
    106.122
    Ме остави без збор и само ќе те прегрнам :hug: храбра девојко.
    Јас морам да одложам уште малку,не можам да започнам сеуште со ивф процедура.Накратко требаше кредит да подигнеме но,ни ја зафркнаа ратата па не можевме да го прифатиме веке имаме огромен друг кредит.За едно чудо овој пат поради ваквото одложување не ме фрли во депресија.Инаку јас испаднав многу слаба често ме фаќаат депресивни моменти но овој пат само реков така тревало да биде чекаме поволен период.
    Инаку ние решивме да одиме со донирани јк.Бидејќи кај мене веќе на некој начин ми остана само оваа опција .Но задоволна сум што сепак и на овој начин можам да се реализирам како мајка а и мојот многу сакан сопруг кој ми е најголема подршка да го направам татко.Толку е дечар да срцево ми се кине што не можам да го направам татко.Ама сепак има надеж.
    Затоа многу ми значи она што го напиша (за подршката и влеената надеж)дури сега се срамам што јас постојано се жалам и од овој миг престанувам со лошите црни мисли.Ти благодарам многу.

На PUPICA, joan, Martka и 21 други им се допаѓа ова.
  3. 811622

811622 Активен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2017
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    465
    @Milobebence Aaaa не !!! Жалење,обвинување никако . Гледаш и сама дека за све има решение ,поготово сега у овој свет во кој што живееме , каде што медицината оди напред . Затоа главата горе , коцката кај да е ќе се склопи и сите среќни и весели . Незнам која возраст си ама еве јас , сега ми удри 220w струја и главата и ми текна на бебе , божем не можев порано , ама како тоа ја да останам недошетана (хахаха) затоа сега ќе се зезам овака . Ако беше другачие како сега ќе знаев што значи бебе од епрувета , овака плус уште едно авантуриче во мојов живот .
    Еве давам предлог сите што сакате да се собереме на едно кафенце и онака раат да си по прикажеме ... ❤️

На Spiritus, spanija, joan и 24 други им се допаѓа ова.
  4. Feya

Feya Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2017
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    437
    Внимавај со внесот на Д витамин во вештачка форма. Предизвикува калцификација на крвните садови. Гледај да го зголемиш на природен начин. Јас пиев вигантол 2 месеци и потоа го прекинав и се трудам да го одржавам природно.
    Генерално сите суплементи се таложат некаде голем дел во бубрезите затоа треба да се земаат исклучиво по потреба.

На Недопирлива5 и PrettyG им се допаѓа ова.
  5. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Znam mila znam jas go kontroliram redovno na ENDOKRINOLOGija I pijam po preporaka na endokrinolog

На joan, Недопирлива5 и Feya им се допаѓа ова.
  6. Milobebence

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.505
    Допаѓања:
    106.122
    36 години

На joan, Недопирлива5 и 811622 им се допаѓа ова.
  7. Feya

Feya Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2017
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    437
    И јас ќе го мерам редовно, но гарант ќе ми падне сега зимава во загаденово Скопје каде што 3 месеци од смогот сонце нема да видиме. Па ќе морам со додатоци макар што воопшто не сакам.

На Недопирлива5 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Ne pij na svoja raka prvo ispitaj go posle pij jas se si pijam po preporaka na dr bez razlika Dali se vitamini ili nesto drugo

На Недопирлива5 и @nn@ им се допаѓа ова.
  9. Tukituki

Tukituki Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2017
    Пораки:
    744
    Допаѓања:
    2.427
    Душо а не ти препорачуваат рејувинација (ваљда го погодив) на јајници,или не е проблемот слаба резерва.
    Незнам што е проблемот кај вас,ама имам пријателка на која и го препорачаа ова,таа е со слаба резерва.

На joan, PrettyG и Недопирлива5 им се допаѓа ова.
  10. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Bas bi bilo ubavo da se sobereme site no za zal site ne sme od skopje jas na 30 noemvri ke doagam za sk no ke odam I na ocno I na endokrinolog ija a za pozitivni morame da bideme pozitivni mene I posle 13 god borba so neplodnost me drzi seuste pozitivnata misla ama se druzam samo so pozitivni luge I toa mi pomaga mnogu a najmnogu majka mi mi ja dava taa pozitiva ona imase pred 5 god operacija na mozokot imase dva tumori operacija ta traese 6 saati I pet dena bese vo koma I taa pozitiva I pomogna mnogu I sega uste odi na staki no ke bide dobro

На joan, Martka, bokiroki и 5 други им се допаѓа ова.
  11. DAIMONDSare4EVER

DAIMONDSare4EVER Активен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2017
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    85
    Успешна приказна од Плодност.
    Никогаш не се откажувајте-порака на 49 годишна мајка

По речиси 24 години брак и 23 години сон да се биде мајка, Силвана Ацевска од Битола во Болница „Плодност“ ја донесе на свет Марија. Со нескриена радост Силвана ја раскажа својата приказна за тоа како на неколку дена пред својот 49-ти роденден, го добила својот најубав животен подарок.
    „Се обидувавме насекаде во изминатите 23 години преку ин витро постапката да добиеме дете. Неколку пати во различни клиники во земјава, но безуспешно. Дури некако и се помиривме со тоа дека нема да можеме да имаме дете и поднесовме документи за посвојување во Домот за доенчиња. И тука, секоја година ни бараа обновување, нови документи, па не убедуваа сега ќе биде, па после....и од тоа ништо. Сепак, откако разговаравме со д-р Таше Трпчевски, чиј пациент сум долго време, ме убеди повторно да се обидам со ин витро постапката, бидејќи немам што повеќе да загубам. И ете, некако растеретено, со постојана контрола и грижа на д-р Трпчевски, овој пат оплодувањето беше успешно, а редовните контроли ми дадоа надеж дека и јас конечно ќе го реализирам мојот животен сон. 9 месеци поминав во плачење и неверување, дека ете и јас ќе бидам мајка. Дојде и тој ден, со царски рез во Болница „Плодност“ на свет дојде Марија. 24 часа по породувањето сеуште не можам да се свестам ниту јас, ниту мојот сопруг, ниту пак моето семејство и сите сеуште плачеме од радост. За условите, пороѓајот, третманот на персоналот, грижливоста, чистотата, навистина немам зборови. Едноставно-хотел со 5 ѕвезди“, ни рече Силвана Ацевска.
    Таа е уште еден од многуте примери на жени кои по пат на ин витро постапката го реализираат животниот сон да станат мајки. Силвана испрати порака до сите кои што се обидуваат да имаат деца, да дојдат во Болница „Плодност“, затоа што таа е пример дека и на 49 години може да се стане мајка.

На PUPICA, monoirjune, spanija и 15 други им се допаѓа ова.
  12. 811622

811622 Активен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2017
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    465
    @Meckicja Respect za pozitivnosta❤️

На Martka, Недопирлива5, bokiroki и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Tukituki

Tukituki Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2017
    Пораки:
    744
    Допаѓања:
    2.427
    Еве применувајте го ова,ништо друго...

Прикачени фајлови:

На PrettyG, Недопирлива5, DAIMONDSare4EVER и 8 други им се допаѓа ова.
  14. Ѕвездички

Ѕвездички Популарен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2016
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    2.896
    :hug::hug::hug:
    нема откажување, борбата продолжува

ако не си примила стоп инекција (прегнил или нешто слично) можеш да правиш тест. Јас колку што знам стоп инекциите се исфрлаат од телото за околу 2 недели, ако се прави тест порано може да дадат лажно позитивен тест. Ова сум го прочитала на некој странски сајт.
    ајде издржи уште еден ден :) така викам а и јас сум нестрплива :)

Последна измена од модератор: 16 ноември 2017
    На joan, Недопирлива5, malifesent и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Milobebence

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.505
    Допаѓања:
    106.122
    Ми понудија да и планирам да направам во иднина.

На PrettyG, Недопирлива5, @nn@ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. 811622

811622 Активен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2017
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    465
    @kostarika Sto odluci so testot koga ke go pravis ? I kakov test kupi ? Jas planiram utre da pravam...

На Недопирлива5, Milobebence и lalapo им се допаѓа ова.
  17. Tukituki

Tukituki Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2017
    Пораки:
    744
    Допаѓања:
    2.427
    Ајде пријавувајте една по една 2 цртки, па високи бети. Леле едвај чекам и ја да почнам, нестрплива сум :*

На joan, 0ли, bella.gk и 10 други им се допаѓа ова.
  18. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    2.128
    Utre i jas :) self clear .koj den ti e utre?

На joan, PrettyG, Недопирлива5 и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Lanic

Lanic Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2016
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    1.265
    Девојки здраво!Јас денес добив и закажав утре втор ден од циклус докторот да ме види на ехо и да почнам со инекции за стимулации,е сега може малку ми е глупо прашањево ама како ќе ме гледа на ехо со добиеново?

На Stara, kateto123, lalapo и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. @nn@

@nn@ Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2015
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    1.108
    Не се секирај мила, сите така не прегледуваат на втор ден.. Оди до тоалет пред прегледот да истече колку што е можно, па после ќе ти дадат таму да се избришеш ако има многу..
    Со среќа!

На Ѕвездички, 811622 и Lanic им се допаѓа ова.