Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

257 глас(а)
    15,2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

195 глас(а)
    11,6%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

57 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

19 глас(а)
    1,1%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

98 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

77 глас(а)
    4,6%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

110 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

106 глас(а)
    6,3%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

306 глас(а)
    18,1%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

274 глас(а)
    16,3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

32 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

47 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

9 глас(а)
    0,5%
  1. malifesent

malifesent Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2015
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    146

Кај мене беше така на 10 и 12 ден и на 14 ден преку крв негативно , малку се разочарав , ама што е тука е одиме напред па се надеваме дека наредниот пат ке биде. Инаку повеке напнатост чувствував од околината отколку од испитувањата по болници , а тоа мене страшно ме нервира :D .

На Stara, 811622 и joan им се допаѓа ова.
  2. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    2.128
    Ke cekame devojki do 12-13h za sigurno eve za saat ili dva i 45 min :wasntme:

На Milobebence, 811622, lalapo и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Tukituki

Tukituki Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2017
    Пораки:
    744
    Допаѓања:
    2.427
    Ти кажав дека ќе биде позитивен.
    Сега уживај,па чекаме и висока бета. Честитки и да ни се множат вака убави вести :hug:

На Martka, Ѕвездички, Недопирлива5 и 4 други им се допаѓа ова.
  4. joan

joan Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2017
    Пораки:
    410
    Допаѓања:
    1.798
    Јас за првиот пат им кажав на сите роднини поблиски и пријатели, зошто сум отворена и сметам дека ништо не треба да се крие, зошто и сфаќаш дека многу луѓе се охрабруваат да зборуваат за своите проблеми кога ти зборуваш. Но притисокот за резултатите беше толку голем и негативните вести предизвикаа толку емптивни реакции, што решив веќе да не зборувам за обидите. Секој поинаку се носи со тој стрес на околината.

На Viktorija730, bokiroki, mac82 и 11 други им се допаѓа ова.
  5. Tukituki

Tukituki Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2017
    Пораки:
    744
    Допаѓања:
    2.427
    Те чекам и тебе за во декември,заедно ја и ти ќе се радуваме предновогишно....
    :hug:

На Ѕвездички, bella.gk, malifesent и 3 други им се допаѓа ова.
  6. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    2.128
    Jas samo na vas majka mi i maz mi kazav :)
    So kakvi se sum zborela sto se krijat si rekov “pokrien gaz nikoj ne go pluka “ :)

На Viktorija730, PrettyG, lalapo и 7 други им се допаѓа ова.
  7. Недопирлива5

Недопирлива5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2017
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    3.774
    Лелеее, ме прерадува и превозбуди мила, знаев дека ќе биде позитивен, интиуцијата најчесто не ме лаже...(fingers) Бравоооо, успеа душо, а со тоа ми влеваш надеж и на мене, и на останатите лавици овде, дека сите ќе си ги видиме фамозните две цртки, те :hug:! Те чекаме после со убаво бројче за бета!:inlove: Кога ќе успее некоја од нас, уште повеќе ми се активира позитивата да продолжам понатаму... Да се множат позитивни резултати и високо бети, па да славиме сите заедно и да се радуваме на бебуши! :l::inlove::music:

На Queen8, Viktorija730, PrettyG и 9 други им се допаѓа ова.
  8. 811622

811622 Активен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2017
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    465
    @joan Освен јас и сопругот никој ништо незнае. Сакам да биде изненадување . Цело време се трудам да не не уловат родителите . Прво што на глава ми се качуваа толку год за бебе , сега ако им кажам ауууу леле мајко ќе биде . Вака си ќутиме и си бркаме работа .

На lalapo, Stara, mac82 и 6 други им се допаѓа ова.
  9. Недопирлива5

Се зачлени на:
    18 февруари 2017
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    3.774
    Најубаво така, замарањето е големо, милион прашања, а ништо не им е познато, па уште и ако ти искоментираат по грешка нешто ќе те наелектризираат без потреба, вака мирна глава, многу порелаксирано е се кога никој не знае. Јас го осетив тоа со инсеминациите, некад кажував, некад не, ама кога кажував бев некако понапната.

На Tweety Sweety, PrettyG, lalapo и 5 други им се допаѓа ова.
  10. 811622

811622 Активен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2017
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    465
    Не се кријам од некоја посебна причина , туку да ги поштедам од разочарување ако во случај не биде ништо .

На Tweety Sweety, lalapo, Tukituki и 3 други им се допаѓа ова.
  11. malifesent

malifesent Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2015
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    146
    Моите знаат оти одиме и не не прашуваат, ама од работа кога барав ден за прегледи , бидејки не сум од скопје амааан, ајде нели слободен ден ми треба за да одам на лекар, ама е сега што ке ти прават , е до кај стаса е што е тоа , е сама ли одиш на прегледили со маж ти мислам аман, уште да земат и на работа прегледи да ми прават .

Туку замарањето настрана да си доцекаме сите што побрзо висока БХЦГ а ти што веке си имаат позитивни тестови да си имаат убава илесна бременост и да си заврси се како со треба . Ви посакувам убав ден на сите .:f:

Последна измена од модератор: 17 ноември 2017
    На Viktorija730, bokiroki, lalapo и 8 други им се допаѓа ова.
  12. 811622

811622 Активен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2017
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    465
    Македонски синдром се вика тоа за жал

На lalapo, Milobebence, Недопирлива5 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. @nn@

@nn@ Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2015
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    1.108
    Мене ми е страшен притисокот: беше? шо вика докторот? и сите слични прашања од мајка ми..
    За претходните знаевме само со маж ми и мајка ми, за следното планирам и неа да ја исклучам скроз. Ќе се бави постојано со тоа (пензионерка :) ), па ќе прашува секој ден што било како било, и тоа не можам да го поднесам пошто и јас сакам да се апстрахирам некако и да престанам да верглам на таа тема. Ако ме нема онлајн на работа и ако не кренам тел, па кај си, па ќе прашува, ќе звони цел ден. Не ќе можам ни хистероскопијата да ја скријам, а и за нејзино добро, пошто не спие и мисли што како.

Планирам да и најавам дека нема да и кажувам ништо и да не ми поставува ниедно прашање на таа тема..
    Ах, маки наши.....

Последна измена: 17 ноември 2017
    На Ano, lalapo, Stara и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Milicka*

Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    1.009
    Допаѓања:
    2.589
    Мое мислење е најдобро да се молчи, во мојот случај беше лошо затоа што имав позитивен исход но заврши со спонтан, болат прашањата од типот па зошто па како сега, што викаат и слично, ке дојде време кога сите ке дознаат по мешето, но тоа е мој став секако , секој си знае и проценува на кого ке каже, но притисокот е поголем кога повеке луѓе знаат, затоа релаксирано :D, што е наше ке си дојде :hug:

На PrettyG, joan, lalapo и 9 други им се допаѓа ова.
  15. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.505
    Допаѓања:
    106.125
    Јас за првото мое инвитро немаше на кого не кажав и затоа горко се покајав.:@ Многу отворено зборував за се ама кога не успеа а тел ѕвонеше како во централа со мал милион прашања а јас разочарана разочарани и тие околу мене абе си ја отворив вратата од пеколкот.За др ивф не кажував на никој за мир во душичката:inlove: .Среќа п14годишна борба за бебе ги изморив :devil:оние радознслите 8-|кои ме гледаа во стомак и од око 8-|ми мереа кг пошто си се здебелив.Конечно се изморија од мене:P:D.Најмногу што ме заболело е кога ми зборуваа побрзај женско си знаеш јајниците на женското откажуваат со годините па да не ти биде касно.Охо а јас баш се мачам со тој пр и едвај мм ме вадеше на воздух и луѓево како да ми имаа вградено џипиес и етеги пред мене со тие ком сега дури и си се смеам ама тогаш плачев до бесвест.Чудно како борбава може да те направи посилен.Жал ми е што морав да ја сменам флизерката која премногу беше добра во раб ама пренапорна во ком:ако три пати не си успеала ѓабе ти е нема веќе да успееш,Боже кои глупости.Поздрав екипо и борба до успех.Си се изнапишам ама што убаво ми олесни на душичкава.Пресреќна сум што ве имам.:hug:

На Ano, Viktorija730, dagmar и 16 други им се допаѓа ова.
  16. 811622

811622 Активен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2017
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    465
    @Milobebence Да се надоврзам на пишаното твое . Со сопругот сме 27 години заедно, 10год врска , 17 во брак . И баба ми бог да ја прости стално ми викаше . Аман бе ќерко кога ќе родиш едно детенце , па животот ќе ти се смени , па да видиш убавина и бла бла . И еден ден после повторно истото прашање поставено јас нејзе и реков . Бабо ! Ќе ти кажам кога ќе раѓам, ако ми кажеш ти дали знаеш кога ќе умреш . И женава се замисли за после да ми каже , во право си ќерко “ никој ништо незнае” и од тогаш веќе не ме праша ...

На KiyaTsu, PrettyG, joan и 10 други им се допаѓа ова.
  17. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.505
    Допаѓања:
    106.125
    Е тоа вистинскиот одговор на ваквите прашања (кој би можел са знае кога ќе се оствариме во улогата на мајка)Само еден Бог знае и треба да дојде денот д за да се остварат нашите желби.А ќе се остварат во тоа верувам силно .

На Viktorija730, joan, lalapo и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Недопирлива5

Се зачлени на:
    18 февруари 2017
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    3.774
    Исто и јас планирам така, затоа што знам колку се замараат, посебно мајките, прашања од типот: -Што ви кажа докторот? Што ќе биде? Ама зошто не фаќа по природен пат?
    Затоа најдобро е да се најави на време, да не се поставуваат прашања, навистина се ствара дополнителен притисок, без потреба.

На joan, lalapo, @nn@ и 3 други им се допаѓа ова.
  19. 811622

811622 Активен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2017
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    465
    @Недопирлива5 И да најавиш како што викаш, повторно ќе имаш прашања, вака смисли друга стратегија и мирна работа .

На joan, lalapo, malifesent и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Tukituki

Tukituki Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2017
    Пораки:
    744
    Допаѓања:
    2.427
    Јас првото ивф кажав на мн луге,и кога беше успешно си се испофалив. И хоророт дојде откако се утврди дека е вонматеричма,сите се јавуваат те сожалуваат а мене тоа ми правеше уште потешко да ми биде,само од тие причини не кажав на никој сега за 2то,само една другарка. А мајка ми не смееше да ме праша,си знаеше дека нема потреба да ме "замара" без потреба
    Сега за трансферот со замезнати ќе знаат само моиве,и една другарка,зашто сепак ми треба помош и подршка.(моиве ми се финансиска подршка)без нив тешко....

На Viktorija730, joan, lalapo и 4 други им се допаѓа ова.