I mene me bolea gradite A kako se slucuva toa da zavrsi so biohemiska?pravis preku krv ,pokazuva visoka bhcg i posle?
@kostarika кога јас имав хемиска бременост, бетата не беше висока. На 2 дена после терминот за добивање (беше природна бременост), бетата беше 50. Според тој резултат, докторот веднаш ми кажа дека ќе биде хемиска. И така излезе, за жал. Ембриончето се развиваше до 6та недела и потоа запре развојот, не стигнавме да слушнеме срценце . Мислам дека при хемиска бременост обично бетата или не е висока или не се дуплира за 48 часа.
Честитки душо баш мило што од прва успеаа, ти посакувам школска бременост. Јас мислам дека кај тебе не е биохемиска бременост затоа што имаш високо бхцг. Биохемиска бременост е кога бхцг ти е мала и не се дуплира на 2 дена па паѓа. Поздрав
kostarika душо , ти веке не треба да читаш никакви постови тука гали си го мешето и не мисли што ќе биде ако биде, оти и ќе се препотуваш и ке се заморуваш и сето тоаке си биде нормално за бременоста, оти сега телото ке биде во една друга состојба на која ќе треба да се менува и прилагодува. Не дај боже нешто да имаш што ептен нема да може да го трпиш ќе си се јавиш на твојот лекар и тој ќе ти помогне повеќе од нас. Инаку јака болка во бременост може да имаш и од гасови во стомакот а ти може да мислиш оти е нешто многу страшно. Затоа нас веке да не не дружиш имај си убава бременост и масирај ги повеќе домашните сега.
Добар ден, девојки јас утре сум на пункција кај Трајковски на природен циклус на 10 ден ми беше фоликулот 19 и ми даде да се боцнам со прегнил. Што мислете дали ке издржи до утре фоликулот или ке пукне? И дали пред пункција на природен циклус прво те гледат на ехо или дирекно пункција.Поздрав.
Да, така е. Првото чекање е долгите 2 недели, потоа чекаш бета и дали таа ќе се дуплира, па чекаш преглед во 5тта недела да потврдат бременост во матка, потоа чекаш срцева реакција..... Но, со добра мисла и се ќе биде добро! Ти посакувам лесна бременост
Fala , da se vrati na site ! Ama pusti strav ... Doktorot mi vika “ti ginekolog si stanala “ , celo vreme nesto u panika sum Vo pravo si , fala ti
Фала душо за одговорот се плашам дека нема да издржи ке пукне пред време и дали ке ме гледат на ехо или не.
Би требало прво да види на ехо. Барем така било со моите природни циклуси. Не се секирај, нема да пукне, ќе си биде таму каде што треба.
@NNA Pretpostavuvam deka vcera ja primi stop inekcijata . Znaci ne se zamaraj si znaat doktorite sto pravat. Mene pred punkcija ne me gledase na eho . Direkno na punkcija otidov
Фала многу Да вечера ја примев стоп инекцијата во стомак. Фала за одговорот Да така треба утре во 9и 30 сум на пункција. Поздрав
Не се секирај нема да пукне, затоа е прегнилот. После стоп инекција фоликулот треба да пукне после 40часа, а пункција во принцип се закажува после 36часа, затоа релаксирано и те чекаме со убави вести!
Не се замарај душо, кај тебе нема шанси, ти имаш висока бета, уживај си, кај тебе на 9-ти ден мислам дека беше околу 370, а кај мене на 15 беше околу 120 или 170, не се сеќавам точно, така нешто. Плус имав многу силни грчеви во стомакот, јајниците... Неспоредливо е, опушти се и гали си го мешето...