da me vide na eho i mu gi nosev tie rezultati so gi imav do togas napraveno , nemav snimka na kanali mi kaza da napravam i da odam pak , koga otidov so snimkite ne mi zede pari samo gi vide i mi kaza ko ke si spremna za IVF te ocekuvame
Toa znaci deka I za eho ne ti naplatija? Mene vo sistina za konsultacija I eho od nepolna minuta mi naplatija 2050 denari kaj Ivanovski.
3 години во брак, спермограм еднаш правено еднаш добар е, јас имам пробем со тироидна и хипофиза, пијам бромергон(половинкаод 2,5) и еутирокс75. За повеќе од 1 година испитав пак (но не 3 ден од циклус) и се во граници на нормала. Проодност во ред. Е сега еден месец пиев кломифен ама не реагирав.Следен месец ми ги покачуваат по 2 таблети на ден за да се направат фолекули, па ќе видиме.
Konsultacija kaj Lazarevski nikogas ne sum platila, duri i koga me gledase na eho pred da pravam IFV ne mi naplati nisto, tuku samo izvestaj mi dade. No i kaj drugi doktori koga sum odela na konsultacija so nekakvi si rezultati nikogas ne sum platila ni denar. Taka da izgleda site razlicno si plakame i proagame.
Imaat valjda nekoj kriterium so sekoj slucaj kako da se postavat. Procenuvaat dali step by step da te delkaat so po 2000-3000 iljadi startno, ili pak prvo da te navlecat so "besplatni" nasmevki i muabet, a potoa da te svrsnat so sumi od koi pamet ke ti izleze.
Pa da ti kazam muabetov ti drzi voda Aj ke vidime ponatamu sto kako ke bide, kaj Lazarevski eve idam veke 2 godini i kako sto kazav nikogas ne mi naplatil, ali ke vidime kako ke bide tretava
Isto i jas... Konsultacija i eho pregled 2.050 den. kaj dr.Lazarevski. No od doktorot iskreno sum voodusevena. Vistina e deka ne zboruva mnogu, no dobiv silen vpecatok deka tocno si ja znae covekot rabotata. Ne sakam jas brbelkovci da mi se falat jas vaka , jas taka... Pa sto da vi kazam dragi moi feminki.... Ljubov na prv pogled
Добро и јас првиот преглед го платив 2050ден ама 4д ехо ме гледаа па затоа мислам оти конслутации не ми наплатија
Од искуство ти кажувам мила, значи 2.050ден. за 4д ехо е реална цена, а посебно реална за болница каква што е Систина. Сум била кај повеке гинеколози во никакви ординации несредени, нерегистрирани, значи кај гинеколози што работат во оддел за гинекологија и акушерство, а ме гледале дома на никакво ехо и ми земале по 1000 и по 1.500 ден. Еден навистина ме гледаше во солидна да кажам ординација, човекот ме гледаше на 4д ехо и ми наплати исто како во Систина 2.000 ден.
Искрено, темава ја отворам за да видам до каде си, или уште колку време има до убавата вест денес требаше да се враќам две страни поназад за да бидам во тек со случувањата. Стискам палци, впрочем како и повеќето феминки