Јас стално осеќам кога ми прскаат, минатиот пат примив Прегнил во 20.00 часот, а утре вечерта од прилика во исто време осеќав боцкања, што значи дека прснале за околу 24 часа, а утредента ма ехо се потврди дека се прснати, е сега до што е прскањето за пократко од 24 часа не знам, а можеби има влијание дали се прима една или две инекции Прегнила или времето на боцкање. Последниот пат примив две од еднаш, а претходно по една. Сигурно секој организам различно реагира на терапијата, а и секој доктор одредува различно време за примање на стоп-инекцијата.
Така и јас си мислев, прво на тоа ми отиде паметов, но си реков ај да прашам. Ист случај сум и јас. И јас осеќам и тоа саглам осеќам кога ми е овулација, мислам дека ми кркори се' и болки имам. Баш околу 24 часа по Прегнилот си ја осетив. Но, тоа е
@Оли Jas mislam deka naj golema uloga ima doktorot . Ako on predvidi sve kako sto treba togas ne bi trebalo da se slucuvaat ovakvi raboti . Jas sega pred punkcija doktorot sledese sekoj den na eho kakva e situacija . Trebase vo sreda da primam stop inekcija , petok punkcija. Vo vtornikot se slusame I mi vika dojdi odma da te vidam na eho da ne upleskame . I op . Vika vecer stop inekcija. Ja primiv vo 22:30 h , utre denta imav osekjaj deka ke pukne, arno ama sve bese ok .
За првата иуи, стоп-инекцијата ми ја даде д-рот на 12 часа, друг д-р за втората и третата на 24, а за четвртата на 36, па најди нзс.
Девојки, денес ми беше трансферот, на спонтан циклус, една 5 клеточна бластомера која денот на трансфер била во стагнација.Имав чувство дека целиот трансфер беше ради реда.Што е вашето мислење,имам некои шанси или не? Незнам кое по ред ивф ни е, така да веќе сум отрпната на неуспеси.
5-клеточно ембрионче не е баш бластоциста. На кој ден беше трансферот? Ако е на 3 ден, немој одма да се разочаруваш, може побавно се развивало. Зависи и кога го направиле оплодувањето. Не мисли сега на тоа, готово е. Сега одмарај си и биди позитивна .
Во извештајот пишува бластомера , ама ме разочара кога ми кажа дека стагнирала на денот на трансфер. Трансферот беше на 3 ти ден.Тоа е што е.Фала на охрабрувањето
Биди позитивна и релаксирај се, никогаш не се знае, не си сe стресирај без потреба, кога веќе е направен ет, сега гали меше и мисли на убави нешта! Ти посакувам успех и висока бета!
Девојки јас да не останам покуса и денес на 13 ден од циклус кој редовно си го добив после една недела од неуспешното инф и денес растеглив бордо секрет темно црвен вероватно овулација е ваљда.До кога ве давел или...има ли некој со вакво искуство или поразлично.
@Hopeful girl не мисли многу, бидејќи матката е природна средина за ембрионот, така да најдобро е да се развива во мешето твое, без разлика што стагнирал. Само позитивно и без многу замарање.
@Hopeful girl Ama nie site ovde sme za eden stap. Na neroden petko site po edna kapa skroivme . Opusti se , ne razmisljaj. Pa valjda I embriolozive I doktorive znaat sto pravat . Da bea site carobnjaci site ke bevme so pozitivni rezultati . Znaci sve e do nas posle transfer I do boga. Zatoa opusteno mila , ako treba da bide ke bide ...
Не е точно оти нема да лачат прогестерон.Трајковски го слушнав кога разговараше со ембриологот дека ми го мереа и мене прогестеронот,и викаше има она еден куп фолекули,тоа се жолто тело ке биде,ке и се качува уште прогестеронот.
@Оли а колкави ти беа фоликулите,пред да ти ја даде стоп инекцијата? Денес Иваноски ми ги мереше и се 18 мм.Уште денес примив терапија и утре вечер во 24 часот треба да ја ставам стоп инекцијата(прегнил од 10.000)Пункција во чртврток во 11 часот.
Ти ја посакувам сета среќа од се срце! Во право си Јас не обвинувам ниту докторот ниту ембрилогот, Божја работа.Ке биде како треба да биде.Од утре назад на работа и нема да мислам на трансферот. Ти посакувам среќа драга!
NNA, не си го зимај при срце овој обид, ИФБто на природен циклус знае да излезе со празен фоликл. Чисто за пример, јас летоска два медеца по ред правев на природен(јуни и јули) , првиот пат фоликулот пукнал а вториот пат беше празен, месецот после тоа останав природно бремена ама вон матерично. И еве сега правам со краток протокол тс чекам утре да ми кажат кога ќе биде трансферот. Значи нема разочарување туку сосема спротивно, мора да сме упорни и ваквите препрекине смее да не обесхрабруваат. Мора да веруваме дека следниот пат ќе биде успешно. Држам среќа за успешен следен обид
Денес ми е 10ти ден од трансфер. До сега се беше нормално, а денес стомакот ми е многу отечен и тврд, и многу ме затега. Да ви кажам извадена сум од памет и не знам што да правам...можно ли е да е хиперстимулација? Други симптоми немам...
И мен3 ова ми е чудно. Бидејќи на пункција се вшмукува цел фоликул прогестеронот треба да паѓа. Затоа и по ивф задолжително примаме прогестеронска поддрпка.