Рецепција, примање/прифаќање на ембрион т.е приемчивост. Ендометриумот може да ја има потребната дебелина, ама да не е рецептивен. Обично докторите гледаат по изгледот (трослоен). Има техники за утврдување ама колку се прават кај нас не знам.
@VenusVenus @Bibi30 честитки! најлесна бременост да си имате и здрави и живи бебушки!@kateto123 со лесно утре, а истото важи и за @lalapo
Со лесно и со среќа да ти извадат убави и квалитетни јајце клетки,да се оплодат сите и да имаш позитивен исход и висока бета.
Ве молам кажете ми дали некоја од вас има користено производи од Tiande? Од неколку жени имам слушнато дека се задоволни а посебно од секојдневните влошки а за конкретнава шема немам слушнато оскуства. Мажево се запна порачај пробај ништо негубиш сето е на природна база па вика ако небидни ништо од шемава ќе помогни позитивно на постапката за IVF ајде споделете мислење. Јас нај искрено ич не се надрвам дека ќе видам позитивен тест од ова. Ама ајде госпо е голем
Има посебна трма за нив. Прочитај и прашај од девојките кои ги користат/користеле. https://forum.femina.mk/threads/tiande-влошки.27847/
Девојки честитки и лесна бременост да си имате! Јас денес чекам резултати од хормони па ќе пишам дали делувала рејувенацијата. Сакам да прашам дали некој има набавувано Puregon или Fostimon од Солун и каде може да се најдат?
@zvecarka mozes da gi najdes vo aptekata vo Cosmos , a mozes da gi najdes I vo Srbija . Vo Srbija naj blisku ti e Vranje, ama od kaj I da gi kupuvas mora prvo da se javis I da gi naracas..
Честитки до @VenusVenus @Bibi30 со лесно да си ја истерате бременоста, сакав да прашам од вчера се боцкам со пролутекс и некако многу ме боле не можам да се допрам на местото кај што се боцкав, па нормално ли е тоа.
@Bibi30 i @VenusVenus cestitki za vas.imajte lesna bremensot,a na site ostanati sto cekaat uste i se vo proces im pozeluvam sreka i uspeh!
@bella.gk Normalno e da boli .Jas prodolziv posle transferot sekoj den da se bockam sve do beta , samo po cena da ne ja primam depoto vo kuk .
Девојки совет ве молам. Сестрами има успешно инвитро кај Поповиќ.Денес беа на контрола и им рекол дека наредна контрола ќе треба испитувања за аномалии што ги прават преку крв и ќе кошта 500евра зашто примероците ги праќале во странство.Искуства?? Дали може со упат од матичен на клиника ова?
Колку години има? Обично се препорачува за жени над 35 години или ако има некоја индикација за тоа. Тестовите чинат повеќе од 500 еур и се за откривање на аномалии кај плодот.
Поповиќ препорачува Harmony тест и чини 640 евра. Тестот е супер да се направи, ќе си бидат мирни дека се е во ред (трисомии 13,18 и 21). Резултати за 4-5 дена. Кај нас сеуште овој тест не е на товар на фондот.
Не се, точно, но овој тест е последното големо вложување. После нема големи трошоци. Bio Save е фирмата што зема крв и ја праќа во Германија. Одобруваат плаќање на рати. На крајот на краиштата, никој не ги тера со сила да го направат.
Тогаш не гледам зошто и спомнал. Обично во 12 недела се прави скрининг и нека си направи приска. Ако излезе низок ризик нека не прави друг тест.