Предновогодишно ќе растури темава, се сеќавам на лани и јас Само позитивни мисли и се' ќе биде како што треба, полни мешиња еден куп.
kateto123 i lalapo, со успех и висока бета кај двете, да не израдувате со убави вести предновогодишно... Ќе има адреналин и еуфорија, се осеќа!
значи ивф е преку фондот демек без пари ама болниците си наоѓаат начин пак да си ги земат парите на друг начин страшна работа , треба да имаме џебови длабоки до петите
А што има врска овој тест со бесплатното ивф?! Овој тест се предлага ако има одредени индикации, независно дали бременоста е настаната со ивф или спонтано
Познавам неколку жени на кои им е правена амниоцентеза , па фала богу родија здрави прави дечиња, е можеби е непријатна интервенцијата , можеби и не сум во право што ке кажам дека и многу работи не ни се пријатни па ако има потреба и тоа ше се издржи. Пред неколку години отприлика 10 , не нуделе такво испитување преку крв е сега дали заради развој на технологија дали заради пари ... на кој како му одговара.
Мила Bubce38 , тоа го напишав заради тоа што ме испровоцира цената на интервенцијата , дека е многу пари бе златна ништо лошо и злонамерно
@lalapo Kako site sto uspeavme da stigneme do transfer, taka I ti mila ke stignes do toj cin . So sreka I so lesno @malifesent Se slagam so tebe do nekade, ama ajde eve koga doagja do vakvi situacii, sto e podobro ? Da se smognat sili I da se najdat sredstva za toj test da se napravi na vreme , ili ne daj boze cel zivot za lupas glava I da frlas pari za lekovi I slicni stvari. Ne me savakjaj pogresno , nisto licno, samo si kazav od moja gledna tocka .
Amniocentezata e invazivna metoda I ima rizici e sega vo kolkav procent tocno nez jas licno ne bi pravela I drugarka mi iako e 36 god ie bremena so IVF posle 10 god borba so neplodnost neravese ni priska mi amniocenteza za amniocentezata izbega od bolnicata iako bese otisla da I pravat amniocenteza e sega ima tranquil ity metoda iedna druga harmony mislam bese ako ne se lazam Oni se neinvazni metodi ama se skapi okolu 700 evra se
Само верба и трпение! Ти посакувам успех од срце! После оваа борба едно сестриче за баткото А ризикот е уште поголем кај бременост настаната со ивф, само по себе е ризична бременост и баш не се препорачува амниоцентеза
Ивф не е индикација за ризична бременост. Има нормални бремености постигнати со ивф,како што има и спонтана но ризична бременост. Не ме сфакај погрешно,ама има овде еден куп ивф трудници кои имаат нај нормални бремености.
Дали знаете како се викаат некои лекови-таблети што започнуваат на буквата "П" поврзано е со циркулација и обнова на структурата на матката ??? Не го запамтив името ...
Напротив, пред да се воведе помасовно кај нас тестот преку крв, многу ивф трудници заради возраста завршија со амниоцинтеза (меѓу нив сум и јас). Ивф бременост не е ништо поразлична од другите кога плодот ќе се имплантира и почне да се развива. Е сега, стресот од амниоцинтеза е голем, иако ризиците сега веќе не се толку големи (повеќето мои пријателки правеа). Сега кога би требало, и јас веројатно би ја одбрала неинвазивната метода, но секако секој си ги знае своите финансии.
Секоја иновација во медицината, како и во сите области, претставува унапредување и олеснување на одредена метода, така што кој може, треба да си дозволи но, доколку има потреба од истата. Во секој случај е подобра помалку инвазивната метода, доколку се постигнуваат потребните резултати. Мое мислење...
Девојки, имате ли информација кој ден, време може да се најде Александар Петличковски од Имунологија, за консултации? Неколку пати одам, го барам, но не можам да го начекам..