Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

259 глас(а)
    15,2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

197 глас(а)
    11,6%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

58 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

19 глас(а)
    1,1%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

98 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

78 глас(а)
    4,6%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

106 глас(а)
    6,2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

310 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

277 глас(а)
    16,3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

32 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

47 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

9 глас(а)
    0,5%
  1. Nadja_22

Nadja_22 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2015
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    1.333
    Ако си финансиски спремна, оди одма, не губи време овде.

На Stara, Недопирлива5, joan и 4 други им се допаѓа ова.
  2. 811622

811622 Активен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2017
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    465
    @Bubce38 Ete tuka lezi zajakot . Znaci ne podcenuvam ni eden doktor vo ovaa problematika, ama ete od skolovan do skolovan ima mnogu razlika . Na nasive tolku im e silata. Zatoa moj sovet baraj pomos nadvor od nasava ni drzava. Detalji na osnova na sto I dale 90% garancija , znaat doktorite tamo jas ne . Jas sum si ziv primer za sama sebe si druga problematika. Dodeka nasive I na balkanov a bogami i niz evropa digaa ramenja, vo USA zavrsiv so cip vo kicma . Setam so daljinsko za da go aktiviram cipot I baterijata da mozam da odam . Nasive ni “C” od cip nemaat poima sto e toa. Zatoa mila protrudi se, rasprasaj se dali nekoj drug moze da go resi tvojot problem . Ti posakuvam uspeh od se srce .

На malifesent, Stara, joan и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Viktorija730

Viktorija730 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2017
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    237
    cestitki na site so pozitivni testovi:inlove::l::hug::sun:
    lesni i skolski bremenosti:f:

tie sto nemaat uspeh, sleden pat pozitiven test

На malifesent, bokiroki, Ѕвездички и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.638
    Допаѓања:
    174.955
    Знам бе душо дека сме назад у технологија. У иновации у здравство. У улагање и докторите за едукации. Абе нашиве не вршат трансплантација на коскена срж, не пак чип да уградиме.
    Ама ивф не бара нешто што овде нема. Јас на пример со оглед дека сум во 40 влезена со стимулации вадам по 1,2 фоликули( така е скоро кај сите од 40г). Како ќе ми се гарантира дека ќе успеам.
    Не се лути,ништо лично,само гласно си размислувам

На malifesent, PrettyG, Tukituki и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Недопирлива5

Недопирлива5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2017
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    3.774
    Ти бараа дополнување или од прва ти одобрија толку брзо?

На Queen8, saramila09 и 811622 им се допаѓа ова.
  6. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    jas kazav I pak ke kazam oti oni hi biraat tie slucaevi kade sto mislat oti imaat sansi za uspesno invitro a gi odbivaat tie sto mislat oti nema sansi za uspesno invitro I zatoa imaat tolku visok procent na uspesnost

На malifesent, 811622 и Недопирлива5 им се допаѓа ова.
  7. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.638
    Допаѓања:
    174.955
    За да се даде 90% гаранција треба да немаш апсолутно никаков проблем , да имаш одлична оваријална резерва , одлично спремна матка, квалитетна сперма . А таквите парови па и немаат реална потреба од ивф ,нели?!. Мада, и во тие случаеви, гаранција од 90% ми е за чудење.
    Дај боже нека е така

Верувам дека некој доктор може да има 90 % успешност во неговата работа,но да ми гарантира мене дека 90% ќе постигне бременост кај мене:wasntme: . Нека побара што сака и колку сака

Последна измена: 25 ноември 2017
    На Stara, malifesent, bokiroki и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Ee tesko I nasite se takviza zal biraat po lesni slucaevi no ti probaj. vidi sto ke ti kazat nemas sto da izgubis ako se konsultiras so niv

9. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.638
    Допаѓања:
    174.955
    Како нашиве бираат? Има некој доктор за ивф кој е вратил пациент после преглед и не сакал да почнат со постапка?

10. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Ima ima

На 811622 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Е кој е тој?!

На Bubce38 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.638
    Допаѓања:
    174.955
    Веќе кога пишуваш дека има , па напиши и кој е. Не вака.
    Не верувам у Мк да идеш у некоја клиника со 2000 еврича у џеб (или ваучер,исто им е) и да те вратат , да не сакат да ја тераат постапката.Можда да треба да почекаш месец ,два најмногу ради презафатеност на одреден доктор, но воопшто да не сака да работи со тебе, шознам:^).
    Во секој случај,ако навистина постои таков , треба да споделуваме

На Ѕвездички, mac82, podravka и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.598
    Допаѓања:
    106.808
    Јас ќе зборувам за мојот случај кој е тежок женски фактор но и мм има проблем.
    Сите др кај кои сум била никој од нив ме вратил.Е сега некои од нив повеќе обрнуваше внимание и го даваа максимумот додека другите ме поминуваа како на лента колку само само да се направи ивф.Дури кога отидов со ваучерот за со донирани јк тогаш Бирол Ајдин ембриологот што беше во њуборн ми рече има сеуште шанса за со мои дури ми рече дека нема да има никаков проблем да направи ембриони до тука некако гарантираше со успех.Така и беше со 9 месеци терапии со максимум стимулации добивме две јк и двете се оплодија и за прв пат имав и трансфер.Но,за жал не се имплатираа.Ова е сега мое лично размислување на глас сепак за мене успех за една клиника е кога подеднакво се ангажира за сите пациенти и добива успех најпрво со пациенти кои имаат тежок проблем макар тоа на крајот на краиштата било и со донирани јк ,ембриони или сперма.Таа клиника за мене е успешна клиника без оглед кај се наоѓа.Во секој случај која членка каде и да оди и посакувам успех.Битно и најбитно кога бираме каде ќе одиме е да се чуствуваме пријатно,опуштено и да имаме доверба во др.Од друга страна пак повеќе ги почитувам оние кои ја кажуваат вистината па макар таа била дека не можат да направат ивф отколку да лажат и даваат лажна надеж.
    Сепак на секој пациент треба да му се каже спрема неговата состојба кои очекувања може да ги има ма да во медицината не секогаш се 2+2 4зошто се случуваат чуда.
    Па подобро да бидеш предупреден на полошата варијанта а да се изненадиш со најубавата.

На Viktorija730, Stara, malifesent и 18 други им се допаѓа ова.
  14. 811622

811622 Активен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2017
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    465
    @Milobebence Jas mila poveke ke go cenam doktorot da me vrati , nego komercijalno da izvede sve I da me maltretira kako sto I sama kazuvas deka te pominuvaa radi reda . Mene vo predhodnata moja problematika koga me vide doktor Temelkovski mi rece “ ti si devojce predizvik za sekoj eden , profesor, docent, doktor , ne se sekiraj ke te sredam so timot vo Bugarija. Koga gi vide snimkite mi kaza “ zal mi e jas tuka ne mozam nisto da napravam, pre golem e rizikot “ mozese komercijalno da me otvori I zatvori da mi zeme kesot I cao prijatno, ama izleze fer I dosleden na negovite sposobnisti . Taka I so ovaa problematika. Po ubavo neka me vrati , nego da se maltretiram psihicki .

На malifesent, Ѕвездички, @nn@ и 9 други им се допаѓа ова.
  15. Hopeful girl

Hopeful girl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2015
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    291
    Нашиве ,да се живи и здрави, не само што не бираат туку одат до крај , посебно ако си на приватно.Гледаат дека инекциите се контра продуктивни , ама ги примаш, до крај! Не сакам да генерализирам, зборувам за повеќе поединци на кои јас налетав.Секако има и добри- ретко, иако јас сеуште не сум успејала.

На malifesent, @nn@, Недопирлива5 и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.598
    Допаѓања:
    106.808
    Апсолутно го делам твоето мислење како што напишав во претходниот пост повеќе ценам да се каже вистината па дури и да те одбијат отколку да ти даваат лажна надеж плус пари да ти земат.

На Недопирлива5, Hopeful girl, joan и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Tukituki

Tukituki Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2017
    Пораки:
    744
    Допаѓања:
    2.427
    Еве ја сум таков случај се ова ни е одлично,проблемот е што сум без канали(кои не играат ама ваш никаква улога во ивф)и пак никој не ми дава 90% успешност,сепак е мајка природа дали ќе се импланрира плодот или не,тоа ама баш никој неможе да ни го гарантира...

На lavica82, mac82, joan и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.638
    Допаѓања:
    174.955
    Јас пак не ценам доктор да ми каже - еј нема надеж кај тебе, и да ме одбие. Како што рече Боби, не постои болест,постои само болен човек.
    Друго е на пример операција на мозок еве, не секој се нафаќа да оперира во одреден стадиум, таму може да има страшни последици нели. Кај ивф реално компликации некои нема . Или ќе се постигне бременост или нема.
    Имам пријателка со повеќе од 10 инвитра. Од преееимотни дојдоа до дереџе да живеат под кирија. Пред неколку години беше и во Прага,дури 3 ивф направи таму. Ништо. Летово со последните сили ,со парична помош буквално од комшии отиде кај Лазаревски. Кога ја разгледал и рекол- шо ми идеш дури сега ,истрошена ко баба. Одвај ја прифатил со објаснување дека нема што многу да се надева. И... Успеа , со две вратени ембринчиња сега тројка носи. Едното се поделило на 2. И сега ќе речеме еееее Боби е цар,најдобар. Не бреее, среќата било сега,сега сакал дедо Боже. Сакал да ја намачи за на крај трички да и даде.
    Така да , јас не барам кој знае каков експерт од доктор,само нека човечки си ја врши работата. Останатато е божја работа

На fana, Amorce2, Viktorija730 и 16 други им се допаѓа ова.
  19. saramila09

saramila09 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    3.637
    od prva mi odobrija i prviot pat koga predadov vaka brzo mi stigna

На Недопирлива5 и joan им се допаѓа ова.
  20. Недопирлива5

Недопирлива5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2017
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    3.774
    Браво, ептен брзо ти одговориле, јас малку подолго чекам. :)

На Queen8 и saramila09 им се допаѓа ова.