Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

257 глас(а)
    15,2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

195 глас(а)
    11,6%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

57 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

19 глас(а)
    1,1%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

98 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

77 глас(а)
    4,6%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

110 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

106 глас(а)
    6,3%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

306 глас(а)
    18,1%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

274 глас(а)
    16,3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

32 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

47 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

9 глас(а)
    0,5%
  1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас немав сила да се качам. Утре ќе му се тупнам.

На emkaemka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.914
    Допаѓања:
    111.088
    I da mu se tupnes :D
    Mene nekako me sledese ubavo cuvstvo, doduse i seuste me sledi, doktorov me zagleda malku i cudno posto neli mu nosam negativen rezultat, a jas si se smeskam :D ali koga mi se iznacudi, koga pocna da mi spomenuva anomalii posle poragaj, pregradi, histeroskopii lele koga me ustruci abe edvaj se vozdrzav da si dojdam do kola i koga prsnav da placam, si vikam sto e pak sega ova ;( I zatoa kako sto kazav bev kaj uste dvajca, doduse i Lazarevski podocna se izvini sto tolku me zagrizil, a ete sega neizleze nisto od toa. Ali aj vise sreka nareden pat :D Doduse jas postojano samo se molev i vo crkva vlegov i sveka zapaliv i si vikav TE MOLAM GOSPODE ic ne mi davaj pak bebinja ako me ocekuva nekoe scenario kako minatiot pat, pa mozda zatoa i vaka bidna :)

3. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Така требало да биде.. Само незнам што толку сум згрешила да вака ме казнува?! Нит на некој лошо му мислам, нит се плеткам во туѓи животи, ништо... И не ми дава Господ и не ми дава! ;(;(;(

Ќе видам што ќе каже утре Лазаревски.. Иако веќе претпоставувам што ќе каже.. Пак да пробаме - што друго би било следно?! Нема друго.. Колку време пауза ти препорача?

Еве сега дур го пишувам ова ми текна дека секако ги имам сите документи за фонд, освен што имам 3 ИУИ и едно ИВФ, па да поднесам барање. дадат, дадат, не дадат, ќе одиме приватно пак.

На Natasa. P, Стефани_5 и only44you им се допаѓа ова.
  4. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Ги читав денешниве ваши постови и само едно ке ви кажам... Секое лошо за добро е.. Добро запамтете го тоа!!! @kukla21 нема откажување. Главата горе и одиме понатаму сите ЗАЕДНО!!! Ова важи за сите што пишуваат во оваа тема или што го одат овој пат.

Ве гушкам најсилно :hug: :hug: :hug:

На MADO, emkaemka, ViDer и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    ;(Ah kukle,ah..ah,mnooogu se nataziv ,premnogu;(
    Sto i da kazam ,premalku e. Bev ubedena deka ke uspees. No nisto ne e zavrseno,toa sto nema da ne ubie,ke ne napravi posilni.
    Ke dojde i tvoeto bebule,sigurna sum vo toa!
    Te pregrnuvam i gushkam najsilno i so tebe sme da znaes:hug:

На Natasa. P, MADO, Стефани_5 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.914
    Допаѓања:
    111.088
    Cim gi imas dokumentite ic ne mu ja misli podnesuvaj sto imas da izgubis ;)
    Inaku mi rece da pocekam 3 ciklusi, za da se vrati se vo normala, neli za da se iscistam od terapiite/hormonite. Poslednite 2 nedeli od avgust e na odmor pa mi zakaza za vo septemvri za da vidime i da odlucime koga ke pocneme ;)
    A sto si zgresila........ veruvaj site si go postavuvame toa prasanje, STO STO STO:@:@:@ Jas izminatava godina iljadapati si go postaviv, no ete na krajot zakluciv morame nie po poteskiot pat. ne sme nie tolku ednostavni, no ke bide, znam deka ke bide, moeto ke si dojde, so grdni razocaruvanja, so teski maki, no ke dojde i togas ke bidam najsreknata mamicka na svetov :inlove::inlove::inlove:
    Znam takov ti e denov, si velis podobro da ne se razbudev, ke si pravis milion kombinacii, ke razmotruvas milion scenarija, no.......... Glavata gore, nie sme silni zeni, nas ne udira tuka, nekoi na drugi strani, ete sudbina :)

7. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.914
    Допаѓања:
    111.088
    Abe i jas vikam sekoe loso za dobro e, ali nekogas epten e loso i ne sotruva, i ednostavno dobroto ne se gleda nitu pak se nadzrnuva :D:D Ali aj odat dobrite denovi za nas :inlove::inlove::hug::hug:

На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  8. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    А бе не си вртам сценарија - нема кои сценарија да ги вртам - нема што, се знае што е следно. Патот трнлив, ама ќе мора да го изодиме. Откажувањето само со празни раце ќе не остави...
    Пушење, пиење.. жими мајка! Го пратив мм по јадење од бургер кинг. Колку повеќе внимаваш на се, толку полошо ти се враќа.. Утре точак ќе си купам и ќе возам ако ништо друго..

Е*ате животот ваков со маки...

На Стефани_5 и MADO им се допаѓа ова.
  9. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.519
    Допаѓања:
    38.731
    Многу ми е жал кукле, немам зборови , верувај солзи ми дојдоа на очи. Те гушкам силно :hug:

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Kukla najnajmila zal mi e epten me rastazi,a bev ubedena deka ke uspee,edno sakam da znaes Gospod stava tovar potezok na onoj sto e silen,a toa si ti mila ,tesko e no mora da soberes sili i da prodolzis napred.
    Te guskam <3
    Znam deka eden den ke bides prekrasna majka na prekrasni decinja,:hug::hug::hug:

На Natasa. P, Ninichka и kukla21 им се допаѓа ова.
  11. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.914
    Допаѓања:
    111.088
    Ajde ajde nemoj vaka ti od ovde bese najpozitivna I sekogas raspolozena za pozitiven sovet komentar iskustvo. A sto da kazeme pak nie, na maz mi na 23 godini mu dijagnosticiraa karcinom, prv sok, lecenje cela godina, brak, maz neploden, posle 2 godini INF uspesno, bebinja, bliznacki, devojchinja, 32 nedela mrtvi, cela soba eve sedi sredena samo za niv, celata e rozenikava, sarena, so bezbroj peperutki, site alistenca se kupeni, i igracki im bea podareni, cel svet ni se svrte naopaku, potoa jas bolna, pobolna uste se cudat kako sum ostanala ziva 2 ca doktori trudovi pisuvaat za mene ;), eve pravam pak IFV neuspesno, pa ic ne se otkazuvam nitu vo depresija pagam. Jas sega gledam kade ke se banjam letovo, a ti kupi utre toa tocakot ako ti pravi keif I posle odma vo agencija da si vidis nekoe aranzmance za na odmor ;) ubavo si kaza kolku poveke se treses se poveke nesto se desava, taka da jadi I toa burgerot I ic ne mu ja misli ;)

На Bozica1980, Cuci81, mareane и 10 други им се допаѓа ова.
  12. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Leleeeee..........od kade ti e taa sila devojce bre ??? :(

На ViDer му/ѝ се допаѓа ова.
  13. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    А бе не дека сум депримирана јас - само разочарана..
    Знам ни тебе не ти е лесно - затоа и реков со што вака не казнува господ. Не само мене и тебе, сите во групава..
    Одмор ќе биде, тоа не ми бега, тоа не ми ни фали во животот.. Тоа што ми фали со пари не се купува..

На MADO и Стефани_5 им се допаѓа ова.
  14. Proxima

Proxima Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2013
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    234
    @kukla21, главата горе! Купи си точак и те чекам на кеј да возиме.:)
    Опушти се летово и истерај си релаксиран одмор. Летото чуда прави.(poolparty) Може и да не ти треба ивф кога ќе се вратиш.
    Денес ти е тежок ден, ама од утре, со нови сили напред.

На bebaa, S.Snezana, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Bas mi e zal kukla I emka :( Ke bide sigurno :hug:
    Kukla, veruvav deka ke pises pozitiven rezultat, ama ete, verojatno treba bliznacinja da bidnat. Napravi gi site ispituvanja sto ke trebaat, ako treba, I odmorete na nekoja ubava plaza, pa od esen so novi sili!

На bebaa, kukla21, Proxima и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.914
    Допаѓања:
    111.088
    Pa ednostavno svativme deka zivotov ne ne gali i ne ni e poslan patov samo so rozi, na edna strana ni dava na druga ni zema, sto fajde ke imame od placenje i lelekanje, osven sto glava ke ne boli i sto moze da si zakacime uste nekoja bolest ili sostojba. Tesko e da, znam deka ne ocekuvaat uste teski denovi, dusive ni gorat od taga, no sila uste imame, ljubov sme polni, podrska imame od site strani, ne sme sami. I posle se ne sme ogorceni i polni so gnev, nikoga nevelime za sto ni e vakov zivot. Nekogas velev KAKO VAKA, no sega veke velam toa e, skoncentrirani sme samo na ubavi nesta, pravime raboti sto ne cinat srekni, i odime ponatamu. Silni sme nie :muscle::muscle:

Последна измена: 8 јуни 2015
    На Amorce2, S.Snezana, darcy и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Proxima

Proxima Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2013
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    234
    @emkaemka, ќе биде и кај тебе, штом еднаш биднало. Важно е дека си со позитивна мисла.
    И јас секогаш кога одам таму на 5. кат во Систина гледам да сум расположена и насмеана, баш како што си отишла и ти кај Лазаревски со резултатот.

На emkaemka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.914
    Допаѓања:
    111.088
    Celta na mojot post e da vidis deka ima i beter od tebe, pa ete ne sme razocarani i nebarame odgovori od Gospod. A veruvaj ima beter i od mene. Nekoi imaat ona sto jas i ti go nemame, a nemaat nesto drugo, i se taka vo krug. Taka da svativ deka vo zivotot mora nesto da ni nedostasuva inaku nema da e interesno ;)
    A toa deka so pari se ne se kupuva ne sum bas sigurna, no toa se drugi temi i razmisluvanja koi ne se za vo temava ;)

На S.Snezana му/ѝ се допаѓа ова.
  19. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Не се откажувам јас, ама па не можам ни да се тешам со туѓата мака.. Има и од лошо, полошо.. Сега не можам да сум расположена и да се тешам, ниту нешто да сменам. Нема бегање од реалноста.
    Жалам што го испотресов мм. Кутриот не знаеше што да направи.. Само ми велеше, многу те сакам, заедно ќе го надминеме ова, јас сум со тебе...

@Proxima утре да си купам некој ефтин точак од агротехна (бидејќи ми го украдоа другиот, подарок од мм за роденден, па сега не фрлам мн пари за да не жалам истото ако ми се случи), па после сум спремна - може договор да падне :)

На Proxima, MADO, darcy и 2 други им се допаѓа ова.
  20. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Кукле, нема поубаво од тоа кога мм ке ти каже дека те сака, дека е со тебе и дека заедно ке го надминете сево ова.. Нема поважно од тоа, од меѓусебната љубов и поддршка. Ништо друго не е важно после се, па дури и кога ке имате детенце, еве ке видиш :)

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.