@Lanic @mac82 ви посакувам успех и високи бети и на двете и стискам палци да ви соопштат уште поубави вести на следното јавување
Јас правев во систина кај Панчевски и не ми побара седиментација ама пошто само читам по форумиве коа треба нешо да правам и си испитав седиментација и на денот му давам на докторов да види и он ми вика дали ми побарал такво нешто уште му викам ама читав дека требало хаххаха ќе ме потепаше помислив дека заборавил да ми рече да испитам па ајде јас за секој случај. Ако си во можност може да идеш кај него за тоа.
Во март април кога прашувв не правеа, тогаш правев скречинг, па си мислев ај и тоа да направам, ама не правеа... Сега не знам дали прават, затоа прашав тука, ама штом не се споменува... изгледа не прават. треба да се јавам.
Здраво женски! некое време ве читам, алал да ви е..подршки, совети...јас сега почнувам со собирање на документите да аплицирам за ваучер. па ме интересира дали ќе мораме да правиме инсеминации, со оглед на тоа дека спермограмите се многу лоши (последниот е 11 мил, ама само 6% нормална морфологија, 91% неподвижни, 66% мртви...дури и во препорака му стои-криопрезервација). Се јавив во фондот и им ги прочитав 3 спермограми, и Др. на телефон ми вика....па аплицирајте, па ќе видиме што ќе одлучи комисијата. Ние имавме обид за инсеминација, стимулација со кломифен, и кога се доби фоликул таман, добивме резултати од спермограм и докторката рече само џабе ќе ти ги земам парите - од оваа сперма ништо нема да остане после обработка. (ама немам ништо на писмено за да го приложам тоа во документите). да знам со време, ако ме враќаат со време да одам да направам инсеминација, па и да фрлам пари џабе.
Добро ни дојде на форумов и што побрзо ти посакувам да се префлиш во труднички.Ти посакувам среќа и успех. Со ваков спермограм не верувам дека ќе ве тераат инсеминации да правите.
moj sovet ti e baraj od Dr preporaka za IVF I prati gi dokumentite bez inseminacii pa ako te vratat ke go napravis naknadno
Бараат и на рент-ген радиолозите, јас правев пред околу месец дена во Систина, ми бараа резултат од седиментација, а и заради здравјето на пациентката е препорачливо седиментацијата да е во граници, затоа бараат.
I mene na gak vo maj mi baraa sedimentacija koja jas prethodno ja imav ispitano I bese ok a sega mi tekna piev sumamed za visokata sedimentacija
Добредојде на форумот и ти посакувам успех. За инсеминации, нема правила, евентуално да се јавиш и да се консултираш со некој од докторите од ФЗОМ, за да знаеш што да правиш со време.
Панчевски е во Систина? Ако е таму се јавив и задолжително крвна слика со седиментација и доколку е висока ќе ми дале антибиотик. Секако за нареден циклус се договоривме со матичната да почнам да пијам сумамед 2 дози и да испитам после тоа седиментација.
Женски а јас имам седиментација 13 а треба до 12 да е матичната општа ми вика до 11 треба да е за ин витро да се прави дали е точно ова или не?А ми вика антибиотик не треба... Сепак не е нешто многу качена и што ми препорачувате да испитам ли нешто од што може така да е иста веке месец ипол а за претходно незнам.. не ни знам што да пијам и превземам совет?!
Покачена седиментација може да биде од било што, доколку брисевите, уринокултурата ти се чисти, заби уредни, брис за грло- нос чисти, не си настината, не се грижи ќе се нормализираат, не ретко знаат да се покачат од некое жариште кое ќе исчезне ,,само од себе,, инаку е сезона на настинки па можеби те поминува некоја иако немаш некои симптоми, појачај овошје, витЦ од 1.000 пиј и многу течности. За антибиотик ако си пред инф побарај една доза, инаку не се труј не ти е ни нешто висока
Женички имам закажана пункција за утре во 8h. Бидејки сум на природен циклус и е еден фоликул пункцијата ке биде без анестезија. Ме интересира колку време после пункцијата ве задржуваа во клиниката?
Јас кога правев без анестезија лежев само пола час. Ми рекоа барем еден час да полежам,ама мене сафра ме фати и станав